Forza Horizon 4 krijgt Halo-evenement en Warthog

Over iets minder dan twee maanden verschijnt Forza Horizon 4 voor de pc en Xbox One. Vorige maand doken Tom en Peter al wat dieper in de game met interessante gameplay commentaar. Dankzij wat recent uitgelekte screenshots via Reddit weten we nu dat de nieuwe Forza Horizon straks ook een speciaal evenement met een Halo-thema zal krijgen.

Het lijkt er sterk op dat Forza Horizon 4 een showcase event krijgt met de iconische Warthog uit Halo. Daarnaast tonen de screenshots een Covenant battlecruiser en een Halo-ring in de verte.

De Warthog was al eerder in Forza Horizon-games te spelen. In het derde deel was er een speciale opdracht, waarmee je uiteindelijk de Warthog vrij kon spelen. Vervolgens was de Warthog overal in de game te gebruiken om rond te scheuren. Het lijkt er deze keer echter op dat de samensmelting met het Halo-thema wat verder zal gaan dan alleen het rijden in een Warthog.

In een eerdere stream zagen oplettende fans al een icoon van de Pelican, een Halo dropship, op de Forza Horizon 4 map. Misschien word je straks wel in je Warthog opgepikt door de Pelican, om vervolgens ergens gedropt te worden om te racen. De showcase races in Forza Horizon-games staan er om bekend dat ze met veel spectakel beginnen, dus dit zou goed mogelijk zijn.

Forza Horizon 4 verschijnt 2 oktober voor de pc en Xbox One. Naast de Warthog kan je met een hele lijst aan auto’s straks gaan racen.

 1.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Ahaha cool

 2.   
  Dedsec's avatar

  Word weer een GTA kloon

 3.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  @Dedsec: hoe@Dedsec: hoe kun je in godsnaam forza horizon een gta kloon noemen. Lol zijn 2 totaal verschillende games.

 4.   
  mmx's avatar

  Die halo elementen vindt ik geniaal .ik hou niet van racegames maar voor deze ga ik in de buidel tasten

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @GsA_Dragonheart: Lijkt me duidelijk; er zitten auto’s in en het is een open wereld. Hoe is dat niet een directe kloon van GTA? /s

  Zonder grappen; blij dat de Warthog ook weer van de partij is. Inmiddels is het vaste kost, maar van mij mogen ze alleen maar meer leuke cross-overs en easter eggs in de mix gooien. Misschien een leuke Crackdown-auto anno 2019, of het busje van de nieuwe Devil May Cry in de game verwerken? Kom maar door.

 6.   
  CHILLOZZ's avatar

  zijn de systeem vereiste daar al van bekend ?

  forza horizon 3 loop bij mij enorm soepel. Hoge framerate en alles op high. Dus ga er eigenlijk wel vanuit dat ik hem kan spelen. Wellicht misschien paar dingen op wat lager zetten als het grafisch zoveel meer van je systeem vraagt. IDK. Heb wel intresse erin want speel horizon 3 ook nog regelmatig. Een echte racegame zoals hij IMO hoort te zijn.

 7.   
  NdeM's avatar

  @CHILLOZZ: Ik verwacht net als bij Forza Motorsport 7 dat je je graphics op ‘dynamic’ kunt zetten. Dit zorgt ervoor dat de game zich automatisch aanpast op de prestaties van je PC. Werkte prima voor mijn laptopje 😀

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @NdeM: dynamic dat ben ik nog niet tegen gekomen staat dat bij video options

 9.   
  Grolschje's avatar

  Ik ga het mee maken als de game uit komt, ik heb het al gepreorderd