Tweede gesloten alpha Battlefield 5 start volgende week op pc

Ontwikkelaar DICE heeft een tweede gesloten alpha aangekondigd voor Battlefield 5. De shooter krijgt namelijk volgende week voor pc een nieuwe testronde en deze start op dinsdag 14 augustus.

De focus van deze alpha ligt op de snelheid van de spelersprogressie. De developer heeft het progressiesysteem na de eerste alpha test al aangepast en ze geloven dat het een stuk verbeterd is voor alle spelers, dus dat het gebalanceerd is voor alle speelstijlen en skill levels.

Veranderingen uit de eerste testversie voor consumenten zijn gebaseerd op hoe snel spelers punten scoren en hoe snel ze in rank stegen. Ook is de matchmaking aangepakt en issues gerelateerd aan het joinen van squads. Gameplay technische aspecten als de balans binnen maps, wapens en voertuigen wordt nog getest met de nieuwe systemen.

Battlefield 5

Deze aanpassingen zijn gemaakt vanwege feedback uit de Battlefield-community, natuurlijk na de eerste alphatest. DICE focust ditmaal natuurlijk ook meer op de matchmaking.

Deze tweede alpha voor Battlefield 5 is wel korter dan de eerste en is alleen op uitnodiging voor pc-spelers. De codes worden binnenkort naar de gamers verzonden. Wanneer de alpha precies eindigt is nog niet duidelijk.

Battlefield 5 verschijnt op 19 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1.   
    dannyelske's avatar

    Ik hoop alsnog op een uitnodiging..