Stopt EA met gratis On the House-games?

EA heeft weliswaar niet zo’n goede reputatie onder gamers, maar het bedrijf gaf wél regelmatig gratis games aan Origin-gebruikers via zijn On the House-programma, waarbij spelers geheel gratis een exemplaar van een (meestal wat oudere) game aan hun bibliotheek konden toevoegen. Maar de voorgaande zin is niet voor niets in de verleden tijd geschreven: er lijkt een einde te zijn gekomen aan het uitdelen van games.


Sinds 25 juli is de On the House-pagina niet meer te vinden op de site van de uitgever, en als je de oude URL gebruikt, word je doorverwezen naar de pagina van Origin Access, het betaalde abonnement waarmee je toegang krijgt tot een flinke lading pc-games van Electronic Arts. Op Reddit zegt iemand met een klantenservicemedewerker van EA te hebben gesproken, waarbij hij de volgende uitspraak als antwoord kreeg:
[R]ight now origin on the house services are closed by EA. No updates are announced regarding opening on the house as of now. So I won’t be able to tell you that it will come back or not.

I suggest you to follow our social media for updates and latest information.

Hoewel dit lijkt te impliceren dat On the House gedoemd is, zou het ook kunnen dat het Origin-systeem bijvoorbeeld een bug kent die ervoor zorgt dat de boel niet goed werkt. EA heeft vooralsnog geen volwaardige aankondiging gedaan van het afkappen van On the House.

  1.   
    mmx's avatar

    EA doet wel meer iets doms !Als het niets opleverd houd het op .

  2.   
    tranceguy's avatar

    Als dit gedoemd is is EA ook gelijk gedoemd, dus doek die tent maar op want ze weten niet waar ze mee bezig zijn.