Ooblets lanceert exclusief op Epic Games Store

Na The Outer Worlds, Metro Exodus en vrijwel alle Ubisoft-games verkiest ook indie-titel Ooblets een exclusiviteitsdeal met Epic Games Store boven een release op Steam.

Het koddige Ooblets staat nog altijd te verschijnen op pc én Xbox One, maar voor het pc-platform wordt Steam in ieder geval gepasseerd bij launch. De game verschijnt later alsnog op Steam, zo verzekert het kleinschalige ontwikkelteam, maar zal aanvankelijk als Epic Games Store exclusive beginnen.

Het nieuws werd uit de doeken gedaan door ontwikkelaar “Perplamps” zelf, middels een Twitter-bericht en een uitgebreidere blogpost. En hoewel de intenties zuiver klinken, blijkt daarover ook meer dan genoeg ophef…

Gamers die Perplamps’ keuze als “minder consumentvriendelijk” ervaren, struikelen vooral over de communicatie die daarbij gehanteerd werd. De publieke verklaring voor een exclusiviteitsdeal met Epic komt voor velen over als kleinerend richting hen die hierover klagen.

Ooblets heeft tot dusver een vermoeiend ontwikkelproces gekend, waarvan akte in talloze andere blog-berichten. Het tweekoppige team achter de game zag over de jaren vele obstakels om te overkomen, waardoor Ooblets nog altijd geen releasedatum kent.

Met de financiële steun vanuit Epic Games hoopt het ontwikkelduo naar een beter eindproduct te kunnen streven; eentje die meer in de lijn van hun originele visie ligt. Voor veel gamers is dat genoeg verantwoording, terwijl anderen op Twitter en Discord hun hoop op Ooblets publiekelijk in de prullenbak gooien.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren