Update voor Sea of Thieves hint al naar volgende uitbreiding

Volgende week verschijnt alweer de tweede grote uitbreiding voor piratenspel Sea of Thieves, genaamd Cursed Sails. Om alvast wat interesse los te maken en te hinten naar wat komen gaat, voorzag ontwikkelaar Rare de laatste reguliere update meteen van wat mooie verwijzingen naar wat komen gaat.

Oplettende spelers zullen bij wapenleverancier Wanda op Golden Sands Outpost opmerken dat er het een en ander aan de hand is. Letterlijk. Wanda lijkt te experimenteren met magische ballen, waardoor nu haar volledige arm slechts een rijtje botten is geworden. Hoe dat precies gebeurd is, wil ze dan ook even niet uit de doeken doen.

Wanda’s werkplek lijkt ook een groenachtige rook uit te stoten, en zelfs de papegaai op haar dak is nu compleet in skeletvorm te bezichtigen. Dat deert de vogels overigens niet, die nog altijd vrolijk dansend gezien kan worden.


Vanaf 31 juli breekt Cursed Sails dan echt los in Sea of Thieves. Volgens Rare brengt de uitbreiding wederom een extra stukje lore, alsmede veel nieuwe gameplay-elementen. De wereld wordt overrompeld door varende skelleten en hun legers, waartegen nobele piraten kunnen strijden.

Naast de nieuwe soort vijand op zee, verrijkt Cursed Sails ook de mogelijkheden tot zelfontplooing voor piraten. Zo doet onder meer het driemansschips diens intrede, maar zijn er uiteraard ook weer tal van nieuwe, cosmetische verbeteringen om te verdienen. Nieuwe zeilen, meer sets voor uitrusting en zelfs wat extra exclusieve likjes verf voor prestigieuze Pirate Legends.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren