Rockstar legt features van GTA Online: After Hours-uitbreiding uitgebreid uit

Eerder werd al aangekondigd dat de gratis After Hours-uitbreiding voor GTA Online op 24 juli zou verschijnen en dat is nu gebeurd. Met de release van de nieuwe DLC geeft ontwikkelaar Rockstar tekst en uitleg bij After Hours: hoe gaat het runnen van je eigen nachtclub in zijn werk?

In GTA Online: After Hours begin je als eigenaar van een leegstaand pand en is het de bedoeling om de populairste club van Los Santos op poten te zetten. Dit doe je niet alleen, want Tony Prince, ook bekend als de legendarische Gay Tony, helpt je bij je onderneming. Je koopt een geluidsinstallatie, boekt DJ-supersterren en houdt de nachtclub dag en nacht draaiende.

De After Hours-uitbreiding voegt missies toe waarmee je zaken voor je club kunt vergaren, zoals personeel, uitrustingen en een vaste DJ. Maar als eigenaar van je eigen feesttent is het natuurlijk aanlokkelijk om zelf deel te nemen aan de festiviteiten, en dat kan dan ook. Je kunt meedoen aan een danswedstrijd, bubbels drinken in een VIP Lounge en beroemdheden uit Los Santos ontmoeten, zoals Jimmy Boston.


De vaste DJ’s die je in club kunt inhuren verschillen overigens per week. De eerste is Solomun, die nu beschikbaar is. Vanaf 31 juli kun je Tale of Us vrijspelen, die op 7 augustus plaatsmaakt voor Dixon. Tot slot komt The Black Madonna vanaf 14 augustus beschikbaar.

Geheel legaal is de boel natuurlijk niet, want het blijft natuurlijk Grand Theft Auto: eigenlijk dient je nachtclub als dekmantel voor het meest geconcentreerde criminele netwerk dat Los Santos ooit onveilig heeft gemaakt. Middels een centrale computer bouwt je techneutenteam grote hoeveelheden smokkelwaar op uit als je bedrijven, zodat jij lekker kunt genieten van je nachtclubcreatie.

Vanuit je nachtclub beheer je al je andere bedrijven op één plek, dus deze uitbreiding is dé gelegenheid om je criminele netwerk in Los Santos uit te breiden. Je technische staf regelt de hele boel door voorraad op te bouwen en inkomsten te genereren.

Uiteraard moet je je smokkelwaar ook vervoeren, wat op twee manieren kan. De eerste is kleine transacties, waarbij weinig risico komt kijken, maar de winst is dan ook lager. Bij grootschaligere transacties komt meer gevaar kijken, maar de winst is aanzienlijk hoger. Elke klus heeft natuurlijk verschillende eisen wat vervoer betreft, en ook in dat aspect voegt After Hours een en ander toe, namelijk zeven nieuwe voertuigen:

 • Dinka Jester Classic (Legendary Motorsport)
 • Ocelot Swinger (Legendary Motorsport)
 • Mammoth Patriot Stretch (Southern San Andreas Super Autos)
 • Festival Bus (Southern San Andreas Super Autos)
 • MTL Pounder Custom (Warstock)
 • Maibatsu Mule Custom (Warstock)
 • Vapid Speedo Custom (Included with Nightclub)
 • Daarnaast zijn er zogenaamde Business Battles toegevoegd aan GTA Online: in Freemode kun je extra vracht binnenslepen voor je eigen voorraad, die voor het oprapen liggen – door de eerste die ter plekke verschijnt. Echter, deze zaken zijn erg gewild, dus kan er zomaar een straatoorlog uitbreken op locaties waar de gratis loot ligt.


  Ook kondigt Rockstar nog de nodige goede redenen aan om in de komende week in te loggen op GTA Online. Ten eerste kun je het exclusieve Tony’s Fun House T-Shirt krijgen als je voor 30 juli inlogt. Daarnaast kun je de volgende gebouwen tot die datum met 25 procent korting op de kop tikken:
 • Hangars & Renovations
 • Hangar Workshop
 • Executive Offices & Renovations
 • Executive Garages & Renovations
 • Custom Auto Shop
 • Special Cargo Warehouses
 • Biker Clubhouses & Renovations
 • Custom Bike Shop
 • Biker Businesses
 • Bunkers & Renovations
 • Tot slot kunnen mensen die zich op de Rockstar Guest List hebben ingeschreven tussen 25 juni en 2 juli, flink wat beloningen in de wacht slepen. Deze lieden krijgen er maar liefst 350.000 in-game dollars op hun virtuele rekening bij en kunnen ze het Maisonette Los Santos-shirt claimen.

  Ook krijgen spelers op de gastenlijst veertig procent korting op de Maibatsu Mule Custom en MTL Pounder Custom, alsook op Armor Upgrades die daarnaast ook kunnen worden uitgevoerd op de Vapid Speedo Custom, die je gratis bij je nachtclub krijgt. Tot slot krijgen Gues List-leden extra decoraties voor hun nachtclub, zoals Sessanta Nove Multi-Color en Pink & Green Camo.

  GTA Online: After Hours is verschenen op 24 juli.

  1.   
   Dedsec's avatar

   Oo vandaar dat ik het niet kom vinden, want die dans clubs zitten in de Story mode zucht.

  2.   
   Tom's avatar

   Is dit niet een uitbreiding specifiek voor GTA Online dan? Dacht dat ze de Story Mode juist even in de ijskast gezet hadden.

  3.   
   the ultimate gamer boss's avatar

   Tom de storymode hebben ze nooit niks voor gedaan niet even gewoon helemaal niet wat ik overigens zwaar kakka vind

  4.   
   Dedsec's avatar

   Tom schreef, "Is dit niet een uitbreiding specifiek voor GTA Online dan? Dacht dat ze de Story Mode juist even in de ijskast gezet hadden. "

   Ik kom niks vinden in GTA online maar volgens mij moeten jullie dat wel weten ?? want het is jullie werk.

  5.   
   CHILLOZZ's avatar

   the ultimate gamer boss schreef, "Tom de storymode hebben ze nooit niks voor gedaan niet even gewoon helemaal niet wat ik overigens zwaar kakka vind"

   Volgens mij klopt dit nu ook weer niet helemaal, Want in storymode zitten wel nieuwere auto’s die er standaard NIET inzaten…

   Maar dat kunnen ze gewoon patchen. Echt een goede/grote update met dus nieuwe missies enz. is er niet geweest nee.

   maar dr zijn wel nieuwere voertuigen bij gekomen jaren geleden. die er bij release niet in zaten.