Hellblade: Senua’s Sacrifice ontvangt patch voor HDR

Hellblad: Senua’s Sacrifice heeft een patch ontvangen die ondersteuning biedt voor HDR op de PlayStation 4, zo laat ontwikkelaar Ninja Theory via Twitter weten. Patch 1.03 is nu te downloaden voor de game, die je de extra functie levert, alsook diverse bugs uit de game haalt. De Xbox One X-versie had de functie bij release al.


Heb je de game nog niet of wil je Hellblade: Senua’s Sacrifice nogmaals doorspelen, maar dan in mooiere beeldkwaliteit? Dan kan dat dus nu. Het spel is nu tevens in de aanbieding in de PlayStation Store.

Hellblade: Senua’s Sacrifice is op 8 augustus 2017 verschenen op PlayStation 4 en pc, en op 11 april dit jaar voor Xbox One.

 1.   
  Tom's avatar

  Beter rollen ze ook gewoon HDR uit voor pc, net als Xbox One. Ik heb het idee dat Windows vaak vergeten wordt als het aankomt op HDR, terwijl meer en meer mainstream monitors dat nu ook gewoon ondersteunen.

  Momenteel zit ik zelf middenin de game. Zou mooi zijn om die nog een keer door te zetten met nét dat beetje realistischere kleuren.

 2.   
  Dedsec's avatar

  Ja bij de eene game staat 4K en bij de anderen HDR, dus wat is nou beter ?? want nergens staat 4K HDR ?? en dan heb je ook nog HDMI kabels met 2.0 of 2.1, dus welke heeft me Xbox one x en Monitor dan ?? want ik kan het nergens vinden en me hoofd doet er pijn van ik slaap gewoon niet goed ook, wamt moet ik nou een nieuwe kopen of niet ??

 3.   
  Tom's avatar

  Voor de goede orde: 4K en HDR zijn twee compleet andere facetten van (verbeterde) beeldproductie. De ene is scherper beeld, de ander gaat vooral over meer nuances in kleurtoon. Dus ja, er zijn games en apparaten die beide ondersteunen. De een is dus ook niet ‘beter dan’ de ander, dat is appels met peren vergelijken.

  En geen zorgen, HDMI 2.0(b) ondersteunt beide al. Mocht je dus een 4K/HDR scherm op 50 of 60 Hertz hebben, dan voldoet HDMI 2.0 al gemakkelijk voor alles wat je daar op af zou willen spelen. HDMI 2.1 is dan dus (nog) niet eens nodig.

  Ik hoop dat je met deze informatie vanavond wel een beetje goed slaapt. Neem misschien een paracetamolletje na het verwerken ervan, om helemaal zeker te zijn.