Hellblade: Senua’s Sacrifice komt deze lente naar Nintendo Switch

Volwassen thema’s of niet: het psychotische Hellblade: Senua’s Sacrifice komt binnenkort ook naar Nintendo Switch. Per Nintendo Direct-uitzending liet ontwikkelstudio Ninja Theory weten dat hun posttraumatische vikingavontuur ook naar de handzame en hybride console zal komen.

Ninja Theory is inmiddels een dochterbedrijf van het Xbox-merk, maar opereert klaarblijkelijk nog altijd vrij autonoom. Nadat de game recentelijk nog in fysieke vorm werd aangekondigd voor PlayStation 4 en Xbox One, staat nu dus blijkbaar ook een (digitale) opwachting klaar op Nintendo Switch, aanstaande lente.

Een preciezere releasedatum werd vooralsnog niet gegeven, gedurende de live-uitzending vanuit Nintendo. Voorlopig dienen we het dus vooralsnog te doen met “lente 2019”.

Ook in welke vorm de game precies geport zal worden, is nog grotendeels onduidelijk. De tijdens de uitzending getoonde beelden leken niet per se op een Switch te draaien, terwijl de game wel degelijk veeleisend kan zijn voor console-hardware. Welke technische vetjes weggesneden moeten worden voor de port, leren we ongetwijfeld in aanloop naar de lente…

Zou jij Senua’s psychotische pad (nog eens) willen bewandelen op Nintendo’s mobiele console?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren