Wat kunnen we verwachten van een nieuwe Xbox? | GamersNET Podcast #26

Vaste kost op je vrijdag; de GamersNET Podcast! In alweer aflevering #26 bespreken onze Peter en Tom hun bewogen week, geven ze aanraders in spellen én speculeren ze volop aan de hand van het laatste nieuws. Wat speelde er de afgelopen zeven dagen het meest? Je hoort het hier…

Zo wil Peter een hartig woordje spreken over het statement van niemand minder dan Michael Pachter, die beweerde dat de nieuwe Xbox vóór PlayStation 5 zal lanceren. Waar of niet, onze hoofdredacteur betwijfelt de stand van zaken (en daarmee vooral games) bij Microsoft enigszins…

Tom haakt verder in op andere beweringen binnen de industrie, waaronder ook die van Xbox-man Phil Spencer zelf. Meer en meer topmensen en analisten lijken heil te zien in het streamen van games uit de cloud, in plaats van afhankelijk van vaste hardware. Is de nieuwe generatie nog wel een echte generatie, of halen we straks álles (waaronder high-end hardware) binnen over de internetkabel?

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:

Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  mattioza's avatar

  Heel erg leuk thema met de opvolger Xbox One en streaming, heel erg moeilijk te voorspellen wat het gaat worden en dat maakt het waarschijnlijk zo’n spannend item. Streaming lijkt echt wel de toekomst te gaan worden, maar ik zie het nog niet meteen in de nabije toekomst gebeuren, de voorspellingen zijn toch dat het nog een jaar of 5 gaat nodig hebben om door te breken. (dus als next gen 2 a 3 jaar bezig is) Als we het altijd betrouwbare EA mogen geloven 😀 , we hebben ook al gemerkt dat zij er ook op geslepen zitten. De uitgevers (zowel van de games als de platformen) proberen het te forceren, maar denk niet dat de consument en het wereldwijde internet er momenteel klaar voor zijn. Het grappige is ook, de Game Pass van Microsoft wil heel graag met streamen werken ipv downloaden en PS Now van Sony werkt al jaren met games streamen en krijgt daar juist kritiek voor. 😀 Ben ook benieuwd wat juist het concept van de nieuwe Xbox console gaat worden, als ze echt voor games gaan dat je op alle platformen kunt spelen, wat is dan nog het sellingpoint van hun console is de vraag, kunnen ze even goed een pure game uitgever worden en de console laten varen. Hebben ze niet voor gekozen, dus verwacht toch nog iets ‘speciaal’. Waarschijnlijk proberen ze op kracht van de console te winnen, al zien we bij de Xbox One X dat ze hun kracht niet maximaal kunnen benutten omdat de games relatief begrenst moeten blijven voor de andere platformen.

 2.   
  OnOwned's avatar

  Ik vind het heel grappig dat een streamingservice wordt aangemoedigd voor Xbox, maar dat PlayStation Now over het algemeen wordt gezien als iets superkuts. Er gaan zelfs geruchten dat PS Now dezelfde kant opgaat als de Game Pass, oftewel het downloaden van games voor een vaste prijs per maand. Streamen en hetzelfde geld trouwens voor al je games exclusief digitaal uitbrengen is gewoon nog niet mogelijk door slecht internet en slechte internetservices. PSN ontploft waarschijnlijk als alles digitaal en streamen gaat worden.

  Maar alles is leuk en aardig, Peter heeft hier gewoon gelijk. Software verkoopt je hardware. Geen goede games en de volgende generatie Xbox gaat ook gewoon keihard onderuit.