Hoe de Fortnite-drang PlayStation mogelijk in het nauw drijft… | GamersNET Podcast #22

Ons opperhoofd Peter is weer terug van de E3 2018 en dus mag hij (eindelijk) weer aanschuiven voor de GamersNET Podcast! In deze tweeëntwintigste aflevering discussieert de beste baas, samen met gladiatoren Amador en Tom over de stand van zaken in de games van nu, en misschien zelfs die van de toekomst…

Zo doet Peter nog een boekje open over zijn beste games van de afgelopen beurs, waaronder bijvoorbeeld Hitman 2 en RAGE 2, maar maakt hij ook ruimte voor verse waren. Wat houdt ons nú bezig, en waarom?

Amador voelt ondertussen plaatsvervangende schaamte voor Sony’s Fortnite-debacle, waarbij PlayStation 4-accounts nu plots geweerd worden van de andere consoles. Waarom wil Sony niet samenspelen, en hoe reageren Nintendo en Xbox (die nu hand in hand gaan) op dat statement.

Als allerlaatste is het aan Tom om meer verdieping op te gooien over de boetes voor loot boxes namens de Nederlandse Kansspelautoriteit. Staat ons kleine kikkerlandje sterk genoeg tegenover spellengiganten om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op minder nette microtransacties en gokpraktijken? De drie heren discussiëren erop los.

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja Sony zegt For The Players, maar de ogen en oren blijven dicht, want ja je weet hoe Sony is he.

  Ach geef die boze gamers wat geld, dan staan ze er vanzelf wel achter 😆

 2.   
  Thijs.'s avatar

  Dat er geen cross-play is tussen Nintendo, xbox en ps4 vind ik prima, heb ik totaal geen moeite mee. Maar Sony houd momenteel ons Epic account ‘gevangen’ er is NOOIT een mededeling geweest over het feit dat als je je Epic account linked aan je PSN dat er geen optie is om te linken aan een andere console. Het is belachelijk dat ik geen fortnite op mijn switch kan spelen omdat ik hem voor wat skins gekoppeld heb aan Playsation… Sony, it’s a dick move, please fix

 3.   
  OnOwned's avatar

  Thijs. schreef, "Dat er geen cross-play is tussen Nintendo, xbox en ps4 vind ik prima, heb ik totaal geen moeite mee. Maar Sony houd momenteel ons Epic account ‘gevangen’ er is NOOIT een mededeling geweest over het feit dat als je je Epic account linked aan je PSN dat er geen optie is om te linken aan een andere console. Het is belachelijk dat ik geen fortnite op mijn switch kan spelen omdat ik hem voor wat skins gekoppeld heb aan Playsation… Sony, it’s a dick move, please fix"

  Het probleem voor Sony is dat als ze het account ontkoppelen het voor de meeste nog niet voldoende is. De meeste spelers willen hun progressie en skins ook meenemen naar andere consoles en dat is iets wat Sony niet leuk vind. Hiermee kan je skins die je op een ander platform hebt gekocht, gebruiken op je PlayStation en andersom.

  Zoals ik al zeg in de podcast snap ik de houding van Sony wel een beetje, maar het is heel erg onverstandig om zo’n grote groep fans van Fortnite (en PlayStation) op de tenen te gaan staan. De social media shitstorm is enorm gaande en met dat arrogante statement die ze gaven over deze kwestie, maken ze het alleen maar erger.

 4.   
  mattioza's avatar

  Zoals ook onder het nieuwtje gezegd, is beetje dubbel gevoel bij Fortnite onderwerp. Puur voor de spelers zou het natuurlijk leuk zijn, dat je gewoon verder kunt spelen op je Switch. Heeft volgens mij ook geen nadelen voor de speler, net zoals het geen nadelen heeft voor de spelers dat exclusives ook op andere consoles zouden verschijnen. MAAR puur commercieel kan je het Sony niet blaimen. Op lange termijn zie ik deze commotie veranderen in een storm in een glas water. Vanaf dat Nintendo Online zal verschijnen, zullen vele budgettaire Fortnite spelers al afhaken op de Switch. Toen Xbox tijd geleden afkwam met ‘Backward Compatibility’, was het ook een hele heisa waarom PlayStation dat niet kon (vond ik persoonlijk ook jammer), maar de spelers blijven de partij toch trouw. We moeten ook zeggen, straf dat PlayStation blijft vasthouden aan geen cross play met andere consoles, sterk dat ze het aandurven. Maar Minecraft en Rocket League zijn/waren ook grote games, waarbij geen cross play mogelijk was met PlayStation, dus lag in de lijn der verwachtingen dat het met Fortnite ook niet ging kunnen. Epic Games zal het trouwens graag zien gebeuren, nu zullen veel spelers weer skins en emotes kopen voor de Switch, dat ze al gehaald hadden op PlayStation en Sony krijgt de schuld. 😀

  Wat het lootbox onderwerp betreft. Er zullen zeker landen moeten volgen om echt een verandering te zien, maar zie het wel gebeuren. Zeker om het pay to win en echt geld generen eruit te halen.

  Trouwens wel leuk dat jullie mijn argumenten uit de reacties in de podcast meenemen. 😛

 5.   
  Tom's avatar

  Ik denk juist dat de podcast daar bij uitstek voor geschikt is. Wanneer wij discussiëren over bepaalde onderwerpen, is het des te relevanter ook de publieke opinie van de bezoekers daarbij te betrekken. Over het algemeen ben je een kei in je mening (en bijbehorende argumenten) helder mededelen, waardoor het altijd fijn is terug te kunnen verwijzen naar reacties als die van jou.

  Helpt natuurlijk ook wel degelijk dat ik het negen van de tien keer met je eens bent. 😛

 6.   
  mattioza's avatar

  Tom schreef, "Ik denk juist dat de podcast daar bij uitstek voor geschikt is. Wanneer wij discussiëren over bepaalde onderwerpen, is het des te relevanter ook de publieke opinie van de bezoekers daarbij te betrekken. Over het algemeen ben je een kei in je mening (en bijbehorende argumenten) helder mededelen, waardoor het altijd fijn is terug te kunnen verwijzen naar reacties als die van jou.
  Helpt natuurlijk ook wel degelijk dat ik het negen van de tien keer met je eens bent. 😛 "

  🙂

 7.   
  fantasyfreak's avatar

  Tja ik snap wel dat het achterlijk is dat Sony het account nu vast houdt en ik ben daar ook absoluut op tegen, maar ik vind dat ze Sony ook wel erg zwart willen maken omdat ze niet crossplay willen gaan. Het is geen verplichting en ik vraag me echt af dat als dit jaren geleden al zo geweest was toen Xbox een veel groter aandeel had in de gamesindustrie of het dan ook allemaal zo gepushed zou worden. Want er waren toen ook genoeg populaire multiplatformgames zoals een CoD waarmee je makkelijk de spelers van verschillende consoles in 1 gevecht kon plaatsen. Maarja toen had Xbox niet zoveel problemen en Nintendo nog geen echt “goed werkende” online service dus dan is het ook niet nodig, maar het moet nu opeens direct.

  Maar ik vind eigenlijk ook wel dat Sony het “4 the players” moet veranderen als ze accounts gaan vasthouden 😛 Beetje rare slogan zo.