Nintendo verklaart afwezigheid Metroid Prime 4 op E3

Het internet – of althans, de plekken waar Nintendo-liefhebbers hangen – ontplofte toen Nintendo vorig jaar Metroid Prime 4 op de E3 aankondigde. Het enige dat toen werd getoond was een logo en de rest van het jaar bleef het angstvallig stil. De verwachting was dat we tijdens Nintendo’s E3-presentatie de eerste beelden van de vierde Metroid Prime gingen zien, maar het mocht niet zo zijn. GameInformer sprak met Nintendo en leerde waarom het spel de E3 van 2018 overslaat.


In een gesprek met Nintendo of America’s senior product manager Bill Trinen en localization manager Nate Bihldorff werd uitgelegd dat Metroid Prime 4 nog niet in een staat verkeerd dat het mensen omver zal blazen. Wanneer Nintendo denkt dat dit wel het geval is, laten ze meer van het spel zien.
GameInformer: Is there anything you can say about Metroid Prime 4? Is there a reason it wasn’t at the show this year?

Trinen: It’s still in development.
Bihldorff: But yeah, we’re not featuring it at E3 this year.
Trinen: I think the main thing is, as people have probably realized by now – we show things when we think we’re ready to show them. And when we think we’re ready to show Metroid Prime, we’ll show Metroid Prime.

Maar waarom dan de onthulling met het logo als Metroid Prime 4 duidelijk nog niet af is? Nintendo lijkt in een vervolgvraag te bevestigen dat het bedrijf de noodzaak voelde om indruk te maken, zelfs met games die pas net in ontwikkeling traden en pas over enkele jaren in de winkels uitkomen. Het was immers het eerste jaar van de Nintendo Switch en consumenten moesten overtuigd worden. Dat is gelukt.
GameInformer: More than a logo?

Trinen: [Laughs] Last year was the first year for Switch at E3, so we took a bit of a departure from our usual approach to E3, which is to focus on more near-term stuff. Last year, because it was the first year for the hardware, we looked at things that were maybe a little further out. This year, you can see pretty clearly, we’re back to focusing on the near-term. We’ll have more to share with Metroid Prime 4 when we have something we think is going to wow people.

Wanneer Metroid Prime 4 uitkomt weten we dus overduidelijk nog niet. Buiten hardnekkige geruchten dat Bandai Namco Singapore het spel in ontwikkeling heeft, weten we niets, noppes, nada over de nieuwste avonturen van Samus Aran. Behalve dat hij ooit komt dus.

 1.   
  mattioza's avatar

  Het gevoel geven dat er snel veel zit aan te komen om veel consoles te verkopen en vervolgens met ports afkomen, ja dat klinkt wel als Nintendo. Ach ja we kunnen wel onze kritiek uiten, maar ze verstaan toch geen Engels en wij kunnen geen Japans. Dus zij denken de verkoopcijfers zijn goed, dus ze zullen wel tevreden zijn zeker. 😀

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  mattioza schreef, "Het gevoel geven dat er snel veel zit aan te komen om veel consoles te verkopen en vervolgens met ports afkomen, ja dat klinkt wel als Nintendo. Ach ja we kunnen wel onze kritiek uiten, maar ze verstaan toch geen Engels en wij kunnen geen Japans. Dus zij denken de verkoopcijfers zijn goed, dus ze zullen wel tevreden zijn zeker. :D"

  Echt precies dit 😛 Erg flauw voor de Nintendo fans die wél een WiiU in huis hebben gehaald en nu met al die klote ports zitten opgescheept telkens. Leuk voor de mensen die geen WiiU hadden hoor, maar nu worden die mensen ook nog beloond voor het niet kopen van een console terwijl Nintendo het echt wel nodig had.

  En ja ik snap nog steeds niet dat bij een groot internationaal bedrijf als Nintendo mensen moeten presenteren die geen woord Engels spreken of het gewoon weigeren om te doen. Vooral tijdens de Treehouse is dat erg storend dat alles eerst vertaald moet worden.

 3.   
  Tom's avatar

  Dit is gewoon schraal. Ik snap dat je bedrijfsstrategie van jaar tot jaar kan verschillen, maar neem dan in ieder geval de stand van zaken van al aangekondigde titels mee in je presentatie.

  Nu onderstrepen ze eigenlijk dat die teaser dus (veel) te vroeg was, en dat ze nu maar terug moeten krabbelen. Had dat dan gezegd of had dat logo überhaupt niet laten zien. Nu zitten een boel Metroid-fans met ballen net zo blauw als de vlammen rond die vier.