Waarom Sony wederom een sterke E3-persconferentie had

We hebben nu alle persconferenties gehad van de E3 2018 en er wordt natuurlijk weer druk gespeculeerd wie de E3 ‘gewonnen’ heeft. Een nogal nutteloze, maar boeiende discussie om te volgen, want we lijken het dit jaar maar niet eens te worden met elkaar. Vooral de persconferentie van Sony wordt heel wisselend ontvangen, maar laat mij dan diegene zijn die uitlegt waarom PlayStation 4 anders, maar wederom erg sterk was.

De meest gehoorde klacht die ik op social media tegenkom is de kleine hoeveelheid trailers en behandelde games, vooral als je het vergelijkt met het third-party trailerfeest van Microsoft. Sony heeft ook van te voren aangegeven dat ze het rustig aan gaan doen en dat vier games uitgebreid worden behandeld; Spider-Man, Ghost of Tsushima, The Last of Us Part II en Death Stranding. De keuze om het over een andere boeg te gooien is zowel slim als noodzakelijk.


De meeste first-party studios van Sony zijn momenteel al druk aan het werk met een grote titel of hebben er net eentje afgerond. De eerder genoemde vier titels samen met Days Gone en Dreams zijn nog vol in ontwikkeling en het afgelopen anderhalf jaar zijn onder andere Horizon Zero Dawn, Detroit: Become Human, Shadow of the Colossus, Knack 2, Gran Turismo Sport en natuurlijk God of War al uitgekomen. Tel daar nog console exclusives als Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom, Nioh en Persona 5 bij op en je houdt maar weinig studio’s over die met nieuwe games kunnen beginnen.

Als je weinig nieuwe, exclusieve games hebt om te laten zien als consoleboer, dan kun je dat op twee manieren oplossen. Heel veel derde partijen in je persconferentie toelaten om de show te vullen met algemene (hele toffe) aankondigingen of uitgebreid ingaan op je eigen materiaal. Eerstgenoemde manier zagen we bij Microsoft en Sony besloot dieper op haar eigen producten in te gaan.


E3 is dus de perfecte plek om je eigen content uitgebreid in het zonnetje te zetten en dit is precies wat Sony, misschien wat noodgedwongen, deed dit jaar. Mooie nieuwe gameplaybeelden voor je exclusieve games, met Ghost of Tsushima, Death Stranding en The Last of Us Part II die hun gameplaydebuut maken. Overtuigende beelden waarmee je zieltjes kan winnen en je games mee verkoopt.

Ook blijft Sony achter PlayStation VR staan, want wederom zijn er toffe exclusieve VR-titels aangekondigd als Trover Saves the Universe, Ghost Giant, Déraciné en Resident Evil 2. Ondanks dat Sony eerlijk heeft toegegeven dat ze de verkoopcijfers van de VR-bril tegen vindt vallen, blijft het bedrijf toch doorgaan met het project. En ondanks dat bijna alle studio’s bezet lijken te zijn, is er ook nog een teaser gedropt voor Nioh 2.


Het enige wat je Sony kan verwijten, is dat alleen Spider-Man een releasedatum heeft momenteel. Al denk je aan de andere kant, zolang je geen datum weet kan je ook niet worden teleurgesteld als de game wordt uitgesteld. Ook was het begin van de persconferentie vrij raar, aangezien ze begonnen in een partytent met een veel te lange banjosolo om vervolgens een interview te houden tussen allemaal Sony-medewerkers om de tijd een beetje te rekken. Na deze zelfbevrediging was de kwaliteit van de persconferentie gelukkig weer een stuk beter.

Natuurlijk is het ook een kwestie van hoge verwachtingen hebben en als je dacht dat Sony weer net zoveel nieuw materiaal zou knallen als voorgaande twee jaar dan snap ik de teleurstelling wel. Het perspraatje van dit jaar was een stuk korter en veel minder bombastisch, maar de Sony-studio’s zijn eenvoudigweg momenteel bezig of net klaar.


De E3 van dit jaar is een soort van tussenjaar voor Sony en qua opzet ook heel anders dan voorgaande jaren. Na de stortvloed aan exclusieve gamereleases van afgelopen anderhalf jaar, is het nu even rustig tot volgend jaar. Met Spider-Man als een leuke zoethouder hoopt PlayStation in 2019 de draad weer op te pakken beginnend met Days Gone en de andere games die deze E3 uitgebreid zijn uitgelicht. En als we de beelden zo zagen, dan lijkt dit helemaal goed te komen.

 1.   
  Neolite's avatar

  Bijzonder om een zwakke persconferentie goed te praten door de zwakke punten als zogenaamde sterke punten te verhullen.

  De keuze om het over een andere boeg te gooien is zowel slim als noodzakelijk.

  Nee, is alleen pure noodzaak, gedwongen tot is niet hetzelfde als slim. Dat je van te voren iets aangeeft betekent niet dat het daarmee ook gelijk in orde is.

  Als je weinig nieuwe, exclusieve games hebt om te laten zien als consoleboer, dan kun je dat op twee manieren oplossen. Heel veel derde partijen in je persconferentie toelaten om de show te vullen met algemene (hele toffe) aankondigingen of uitgebreid ingaan op je eigen materiaal. Eerstgenoemde manier zagen we bij Microsoft en Sony besloot dieper op haar eigen producten in te gaan.

  Sony heeft in totaal minder games laten zien dan alle exclusieve games van Microsoft(nog nooit zo veel). Dat Microsoft dit vervolgens aanvullen met een flink aantal third-party games om er een sterke presentatie van te maken is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Kortom, wat je zegt klopt eigenlijk gewoon niet.

  In mijn ogen had Sony een uiterst zwakke persconferentie, het ontbreken van exclusieve titels is wat mij betreft geen excuus. Dan richt je maar een nieuwe studio op of breng je een aantal bestaande studio’s onder in je portfolio. Microsoft deed dat en gaf daarmee indirect ook aan dat ze op dit moment niet voldoende AAA exclusives uitbrengen met een sterk verhaal(hier lag de focus van Phil Spencer met name op).

  Je zoekt naar excuses om iets wat krom is recht te praten. Sony was dit jaar niet zo sterk, dat is niet raar en mag je prima benoemen. Maar probeer het niet te verhullen of goed te praten.

 2.   
  Tom's avatar

  Neolite schreef, "In mijn ogen had Sony een uiterst zwakke persconferentie, het ontbreken van exclusieve titels is wat mij betreft geen excuus. Dan richt je maar een nieuwe studio op of breng je een aantal bestaande studio’s onder in je portfolio. Microsoft deed dat en gaf daarmee indirect ook aan dat ze op dit moment niet voldoende AAA exclusives uitbrengen met een sterk verhaal(hier lag de focus van Phil Spencer met name op)."

  Niet met al je wederwoorden eens, maar dit segment resoneert vooral bij mij. Xbox was heer en meester in daadwerkelijk luisteren naar feedback. Alle partijen pretenderen precies dat te doen
  (EA Play over de ‘Players’ als buzzword, ugh), maar Xbox maakt het daadwerkelijk hard. “Jullie zeuren om meer games? Hier, motherfucking vijf nieuwe studio’s in de pocket, en ja: we werken trouwens inderdaad aan de terugkeer van Fable.”

  Toegegeven, Microsofts probleem was er al eentje die al jaar op jaar onderstreept werd, maar naar mijn idee toonde ze hier feilloos er daadwerkelijk hard aan te werken.

  Mijn grootste persoonlijke crux bij Sony was vooral die ultieme hypocrisie in de presentatie. Eerst benadrukken dat het gaat om het vieren van de games, maar één trailer later een heel segment wijden aan drie Sony-werknemers die de reet van de grote baas vakkundig schoonlikken volgens een script. Wellicht ook een leuk spelletje, maar die kostbare tijd had je ook kunnen spenderen aan meer focus op Death Stranding of misschien zelfs een extra game om te showen.

  Overigens wel tof om te zien dat PlayStation VR nog altijd een ding is. Naar mijn idee is het bijzonder slim om die telg te blijven versterken en te verbeteren op marketinggebied. Het is en blijft wat niche, maar Microsoft heeft het vooralsnog niet, dus buit dat maar lekker uit. Erg benieuwd naar Trover ook.

 3.   
  Neolite's avatar

  Tom schreef, "Mijn grootste persoonlijke crux bij Sony was vooral die ultieme hypocrisie in de presentatie. Eerst benadrukken dat het gaat om het vieren van de games, maar één trailer later een heel segment wijden aan drie Sony-werknemers die de reet van de grote baas vakkundig schoonlikken volgens een script. Wellicht ook een leuk spelletje, maar die kostbare tijd had je ook kunnen spenderen aan meer focus op Death Stranding of misschien zelfs een extra game om te showen."

  Het merendeel van de mensen kijkt niet naar de persconferentie, die kijkt achteraf via websites of andere media naar de hoogtepunten in de vorm van trailers en aankondigingen. Dat was bij Sony echt heel erg karig en dan krijg je terecht kritiek. Tijdens de persconferentie moet je echt zorgen dat je eigenlijk elke 5 minuten iets te vertellen hebt. Staat de persconferentie te lang stil bij een game verliest deze haar publiek.

  Sony weet dit ook, die laten de games dus ook niet te lang zien. Maar vervolgens heeft een of andere aardappel bij Sony bedacht dat het een goed idee was om van de gelegenheid gebruik te maken om zijn volgend functioneringsgesprek wat eenvoudiger te maken. Dus dan vullen ze het maar op met tenenkrommende werknemers die echt niks zinnigs te vertellen hebben behalve over de grote baas, die is geweldig…ahum. Een beetje nederigheid was meer op zijn plaats geweest, de gigantische voorsprong in playerbase en verkochte consoles hebben ze al.

  Tom schreef, "Overigens wel tof om te zien dat PlayStation VR nog altijd een ding is. Naar mijn idee is het bijzonder slim om die telg te blijven versterken en te verbeteren op marketinggebied. Het is en blijft wat niche, maar Microsoft heeft het vooralsnog niet, dus buit dat maar lekker uit. Erg benieuwd naar Trover ook. "

  PSVR is een geweldig apparaat, al een paar keer gespeeld in combinatie met een PS4Pro en dat is echt heel erg vet. De Until Dawn action ride game is fantastisch, je zit echt in een achtbaan te schieten. Enorm veel potentie, zeker een tweede variant voor de nieuwe console kan technische barrières doorbreken. Blijft echter wel een niche product. Misschien dat Ready Player One hier iets kan veranderen?

 4.   
  MikeGevers's avatar

  Uiteindelijk bleek mijn antwoord op deze column genoeg voor een standalone artikel (#WorldPremiere), dus ik houd het in deze comment kort: dat Microsoft beter was, wil niet zeggen dat Sony slecht was. Sterker nog, deze E3 was juist spannender dan ooit, omdat zowel Microsoft als Sony sterke én zwakke punten hadden. Als neutrale toeschouwer hangt het er dus volledig van af waar je voorkeur naar uitgaat. Spreken de sterke punten van de Xbox Press Briefing je meer aan dan die van de Sony E3 Showcase, dan wint Xbox en vice versa. In het recente verleden was het altijd zo dat het vrij duidelijk was wie de sterkste persconferentie neerzette en wie de zwakkere. In 2018 is dat absoluut niet zo, dus is het weer eens écht een discussie om met elkaar te voeren.

  Maar (spoiler alert): ik ben zelf echt compleet tegen het vergelijken van persconferenties. Een persconferentie is goed voor de doelgroep, of hij is slecht voor de doelgroep. Uiteindelijk bepaalt iedereen voor zich wie er wint en wie verliest. Fanboys will be fanboys (BOYYYY!), maar de nuance ontbreekt volledig, ongetwijfeld vanwege Twitter en die achterlijke limiet van 280 karakters, maar dat geheel terzijde. Wat mij betreft zijn we nu bezig met krampachtig zoeken naar een “winnaar” en een “verliezer”, terwijl het juist zo fijn is dat er géén winnaar is: ieder heeft zijn goede en slechte punten, en afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur wijs je een winnaar aan (en een verliezer, als je zo ingesteld bent).

 5.   
  tranceguy's avatar

  De Sony persconferentie was gewoon weer zoals gewoonlijk awesome, ijzer en ijzersterk, simpel zat. Iedereen die iets anders zegt heeft volgens mij naar iets anders gekeken…

 6.   
  tranceguy's avatar

  MikeGevers schreef, "Uiteindelijk bleek mijn antwoord op deze column genoeg voor een standalone artikel (#WorldPremiere), dus ik houd het in deze comment kort: dat Microsoft beter was, wil niet zeggen dat Sony slecht was. Sterker nog, deze E3 was juist spannender dan ooit, omdat zowel Microsoft als Sony sterke én zwakke punten hadden. Als neutrale toeschouwer hangt het er dus volledig van af waar je voorkeur naar uitgaat. Spreken de sterke punten van de Xbox Press Briefing je meer aan dan die van de Sony E3 Showcase, dan wint Xbox en vice versa. In het recente verleden was het altijd zo dat het vrij duidelijk was wie de sterkste persconferentie neerzette en wie de zwakkere. In 2018 is dat absoluut niet zo, dus is het weer eens écht een discussie om met elkaar te voeren.
  Maar (spoiler alert): ik ben zelf echt compleet tegen het vergelijken van persconferenties. Een persconferentie is goed voor de doelgroep, of hij is slecht voor de doelgroep. Uiteindelijk bepaalt iedereen voor zich wie er wint en wie verliest. Fanboys will be fanboys (BOYYYY!), maar de nuance ontbreekt volledig, ongetwijfeld vanwege Twitter en die achterlijke limiet van 280 karakters, maar dat geheel terzijde. Wat mij betreft zijn we nu bezig met krampachtig zoeken naar een “winnaar” en een “verliezer”, terwijl het juist zo fijn is dat er géén winnaar is: ieder heeft zijn goede en slechte punten, en afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur wijs je een winnaar aan (en een verliezer, als je zo ingesteld bent)."

  MS was gewoon niet beter. Aan die van Sony kon gewoon wederom weer niet getipt worden,

 7.   
  OnOwned's avatar

  Heerlijk om hier ook meteen 2 extremen in de reacties te zien, maar ik denk dat Mike het perfect uitlegt. Het kijken naar een winnaar is altijd kansloos, want hoe kan je nu zoeken naar een winnaar als dit niet eens een focking wedstrijdje is. Bedrijven doen dit om shit te laten zien en aan je te verkopen en doen dit allemaal op een andere manier. De ene komt met teasers zonder enkele diepgang, de andere geeft uitgebreide demo’s en dan heb je ook nog EA. Zucht.

  Dat stukje over Microsoft had ik misschien even moeten nuanceren, want ik ben oprecht heel blij met onze Amerikaanse vrienden. Er is (eindelijk!) geluisterd en er komen extra games en studio’s aan, maar dit is veelal voor in de verre toekomst, op Forza en We Happy Few na. We weten van veel van die aangekondigde titels ook precies niets en dat is iets waar alle partijen zich schuldig aan maken. Teasertjes als Halo Infinite, Nioh 2, Babylon’s Fall en als absolute toppunt Elder Scrolls VI; dit is geen informatie die is gewoon opvulling en een soort kalmeringstabletje aan je publiek, zodat ze ophouden met zeuren over dingen die nog lang niet uit zijn.

  Ik zit daar niet op te wachten. Ik wil gameplay, ik wil zien hoe de game speelt/voelt/eruitziet, ipv zoethouders. Sony heeft dat voor mij gedaan en idd gewoon noodzakelijk, maar na afgelopen 2 jaar is dat ook helemaal niet raar toch? Je studio’s raken een keer op als je op dit tempo doorgaat. Het is een beetje alsof iedereen vergeet dat Sony al een tijdje bezig is, met waar Microsoft nu eindelijk mee gaat beginnen; veel en goede exclusieve games maken.

  Het is nogmaals geen stuk om recht te praten wat krom is, want er was ook genoeg aan te merken. Heel terecht dat dat functioneringsgesprek in het begin nogal raar was en was het nu wel nodig om zo’n partytent te huren voor 1 trailer? Maar ik vind dat Sony iets meer nuance en respect verdiend, dan wat ik de afgelopen 24 uur meekreeg aan reacties op de persco.

  En als we het hebben over winnaars dan zijn wij als gamers dat nu wel, want BOY! wat komt er weer vette shit aan.

 8.   
  mattioza's avatar

  Sony heeft gewoon heel vette gameplay getoond van al aangekondigde games, waren al geruchten dat ze niet veel nieuws zouden aankondigen. Ik had vooraf persoonlijk een beetje de optimistische hoop dat Ghost of Tsushima of The Last of Us 2 nog in 2018 ging verschijnen, maar helaas. Als we puur kijken naar exclusives heeft Microsoft ook niet veel meer te bieden in 2018, enkel nog Forza Horizon 4, had er toch ook wel nog een Gears 5 bij verwacht voor 2018. De show van Microsoft was sowieso de meest boeiende met al die aankondigen en eerste beelden van games, maar op het einde van de rit gaat het om console-verkopen, en ik durf niet te zeggen dat Microsoft in dit opzicht zo uitgepakt dat het beter was dan Sony, de meeste getoonde games komen ook naar PS4. Komt er nog eens bij dat Sony nog de Playstation Experience (PSX) heeft op het einde van het jaar om nog uit te pakken met aankondigingen voor volgend jaar.

 9.   
  Neolite's avatar

  tranceguy schreef, "De Sony persconferentie was gewoon weer zoals gewoonlijk awesome, ijzer en ijzersterk, simpel zat. Iedereen die iets anders zegt heeft volgens mij naar iets anders gekeken…"

  Als kijken naar een aantal trailers van al aangekondigde games jou ding is, dat kan uiteraard. Maar ik zie geen enkele onderbouwing van je opmerking.

  OnOwned schreef, "Heerlijk om hier ook meteen 2 extremen in de reacties te zien, maar ik denk dat Mike het perfect uitlegt. Het kijken naar een winnaar is altijd kansloos, want hoe kan je nu zoeken naar een winnaar als dit niet eens een focking wedstrijdje is. Bedrijven doen dit om shit te laten zien en aan je te verkopen en doen dit allemaal op een andere manier. De ene komt met teasers zonder enkele diepgang, de andere geeft uitgebreide demo’s en dan heb je ook nog EA. Zucht."

  Voor Sony en Microsoft is de E3 Persco een kans om te laten zien hoe goed ze zichzelf wel niet vinden, maar ook vooral proberen ze te laten zien dat ze zichzelf beter vinden dan de concurrent. Dit betekent dat je het wel degelijk kunt vergelijken, ze proberen immers allebei hetzelfde. Dat de uitvoering niet hetzelfde is, staat daar wat mij betreft los van. Sony heeft daar dit jaar bewust iets minder focus geplaatst, deels door het ontbreken van exclusieve games en ook omdat ze al met afstand de grootste afzetmarkt hebben.

  Daarnaast klopt het dat ze ook als doelgroep de bestaande playerbase hebben. Deze zit echter al bij console X en stapt überhaupt niet zo snel over naar Console Y. Er zijn er niet zo veel die zoals ik beide consoles en een sterke game-pc hebben. De hele reden dat ik een PS4 heb zijn de exclusieve games, precies om wat jij ook zegt, de afgelopen 2 jaar zijn er heel erg veel vette games op uitgekomen.

  En tja…EA…. Laten we dat maar heel snel vergeten en koop a.u.b. geen games van deze uitgever totdat je zeker weet dat er geen microtransacties inzitten die de gameplay beïnvloeden.

  PS. Even vol tegengas geven maakt de tongen wel weer mooi los zie ik. Doel is in ieder geval bereikt.

 10.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik vind het maar raar dat mensen de term WINNEN gebruiken.
  Het is een persco. IMO kun je daar niets verliezen. Het is toch ook geen wedstrijd.

  En ik zelf vond de microsoft/xbox persco gewoon het mooiste. En Ja dat kan ik als playstation man gewoon zeggen.
  er heerst toch altijd nog een haat rondom de ”concurrent” Ik snap dat nu dus echt totaal niet.
  hoeveel mensen meteen alles afkraken en gaan vergelijken met wat voor hun het beste is. Ik kan gerust zeggen dat ik dingen van microsoft ook gewoon mega gaaf vind. Snap niet waarom je dat niet kan/mag/durft te zeggen…
  We hebben allemaal dezelfde passie/hobbie en dat is computorspelletjes spelen. Wat maakt het dan uit waarop.

  @gamersnet redactie. dit bovenstaande geld niet voor jullie dus hopelijk voelen jullie je niet aangevallen. Ik weet donders goed dat met name peet en ook tom eigenlijk alle systemen wel tof vinden. Ja de een heeft een grotere voorkeur dan de ander…

  vond de nieuwe forza echt mooi eruit zien. Maar zeg er wel meteen bij dat ik het echt jammer vind dat je weer een race game hebt waarbij je voor ons aan de verkeerde kant van de weg rijd. Mja das nu eenmaal in bepaalde landen.

  En wat ik nog meer jammer vind is dat als ze dan dingen laten zien wat nog niet dit jaar uitkomt. voorbeeld The last of us 2.
  Beelden zijn heel mooi hoor en vind ze ook gaaf om te zien. Maar release ergens in 2019… Sja dat zal niet jan.feb. zijn meer richting het eind van het jaar. Dan had je IMO nu beter niets kunnen laten zien en dan volgend jaar meer laten zien en dan daarop kort de release dan zijn mensen nog helemaal in die hype.

  Mensen hyped maken en dan nog langer dan 1,2,3 jaar laten wachten… Dat is dan toch wel een flinke domper IMO

 11.   
  OnOwned's avatar

  Neolite schreef, "PS. Even vol tegengas geven maakt de tongen wel weer mooi los zie ik. Doel is in ieder geval bereikt.
  "

  Ja het is alleen maar mooi om te zien dat mensen hier druk mee bezig zijn, want dat laat toch zien dat ze passie hebben voor games en dat is het belangrijkste. En natuurlijk snap ik dat het showwise een heel stuk sterker was wat Microsoft bracht, alleen ik wil graag wat meer verdieping hebben. Maar geloof mij hoor, zodra ik mijn gamepc heb, staan Gears 5 en Gears Tactics (XCOM liefde) direct erop geïnstalleerd.
  🙂

 12.   
  Dedsec's avatar

  En straks waarom Microsoft de E3 heeft gewonnen ?? of is dit ook een soort linkse media ??

 13.   
  Tom's avatar

  Dedsec schreef, "En straks waarom Microsoft de E3 heeft gewonnen ?? of is dit ook een soort linkse media ??
  "

  Nee, gewoon een opinie van een van onze redacteuren. We zijn niet verplicht precies dezelfde artikelen over alle partijen in de game-industrie te schrijven, Amador had gewoon zin om iets over Sony op te zetten. Net zoals Mike schreef over Sekiro en ik iets over Gears Tactics. We willen op GamersNET voortaan gewoon iets meer kleur/mening meegeven in de berichtgeving, en wij vinden dat juist leuk om te doen.

  Hoezo is dat trouwens links? Staat de P in PvdA tegenwoordig voor PlayStation, of heb ik iets ander gemist?

  Overigens vind ik het heerlijk om te zien dat dit inderdaad wat tongen losmaakt. Beetje discussie (met onderbouwing, als het even kan) is prachtig om weer terug te zien op GamersNET. Het breekt weer even met de standaard reacties van YouTube-niveau en geeft ons daadwerkelijk iets om amicaal over te kunnen debatteren; fijn!

 14.   
  Dedsec's avatar

  Tom schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "En straks waarom Microsoft de E3 heeft gewonnen ?? of is dit ook een soort linkse media ??
  "

  Nee, gewoon een opinie van een van onze redacteuren. We zijn niet verplicht precies dezelfde artikelen over alle partijen in de game-industrie te schrijven, Amador had gewoon zin om iets over Sony op te zetten. Net zoals Mike schreef over Sekiro en ik iets over Gears Tactics. We willen op GamersNET voortaan gewoon iets meer kleur/mening meegeven in de berichtgeving, en wij vinden dat juist leuk om te doen.
  Hoezo is dat trouwens links? Staat de P in PvdA tegenwoordig voor PlayStation, of heb ik iets ander gemist?
  Overigens vind ik het heerlijk om te zien dat dit inderdaad wat tongen losmaakt. Beetje discussie (met onderbouwing, als het even kan) is prachtig om weer terug te zien op GamersNET. Het breekt weer even met de standaard reacties van YouTube-niveau en geeft ons daadwerkelijk iets om amicaal over te kunnen debatteren; fijn!"

  Maar volgens mij doen jullie dit samen en is het niet ieder voor zich ??? of gebeurd het wel vaker dat er meer mensen over het zelfde schrijven ??? ik denk het niet, dus dat zegt al genoeg.

  Het maakt niks uit wat Sony doet, want jullie zullen het altijd weer omdraaien, en als Microsoft iets goed doet dan dan is het stil en hoor je er niks over, en ja dat is net zoals linkse media.

  Echt elke keer worden Playstation en XBOX mensen tegenover elkaar neergezet, en natuurlijk komt dat nooit meer goed, maar het mag echt wel is wat minder allemaal zucht.

 15.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "

  ”Tom” schreef, "[quote=”Dedsec”].."

  Nee, gewoon een opinie van een van onze redacteuren. We zijn niet verplicht precies dezelfde artikelen over alle partijen in de game-industrie te schrijven, Amador had gewoon zin om iets over Sony op te zetten. Net zoals Mike schreef over Sekiro en ik iets over Gears Tactics. We willen op GamersNET voortaan gewoon iets meer kleur/mening meegeven in de berichtgeving, en wij vinden dat juist leuk om te doen.
  Hoezo is dat trouwens links? Staat de P in PvdA tegenwoordig voor PlayStation, of heb ik iets ander gemist?
  Overigens vind ik het heerlijk om te zien dat dit inderdaad wat tongen losmaakt. Beetje discussie (met onderbouwing, als het even kan) is prachtig om weer terug te zien op GamersNET. Het breekt weer even met de standaard reacties van YouTube-niveau en geeft ons daadwerkelijk iets om amicaal over te kunnen debatteren; fijn!"

  Maar volgens mij doen jullie dit samen en is het niet ieder voor zich ??? of gebeurd het wel vaker dat er meer mensen over het zelfde schrijven ??? ik denk het niet, dus dat zegt al genoeg.
  Het maakt niks uit wat Sony doet, want jullie zullen het altijd weer omdraaien, en als Microsoft iets goed doet dan dan is het stil en hoor je er niks over, en ja dat is net zoals linkse media.
  Echt elke keer worden Playstation en XBOX mensen tegenover elkaar neergezet, en natuurlijk komt dat nooit meer goed, maar het mag echt wel is wat minder allemaal zucht.
  [/quote]
  Dit gebeurt wel degelijk op een ieder-voor-zich-basis. Zolang we het netjes en relevant houden, mag de redactie overal over schrijven, en mag ieder zijn of haar mening ook ongecensureerd uitdrukken. Wellicht hebben we meer Sony-fans dan Microsoft-fans, maar die zijn er statistisch gezien ook meer, aangezien de PlayStation veel vaker is verkocht dan de Xbox. En nogmaals: dat Sony het goed doet, wil niet per definitie zeggen dat Microsoft slecht bezig is.

  Overigens doe je volgens mij zelf net zo hard mee met het tegen over elkaar zetten van PlayStation- en Xbox-mensen. Zo zei je eerder bijvoorbeeld dat Sony-fans niet eens naar de E3 hoeven te kijken “want ze spelen toch alleen maar multiplatform-games”. Niet om het een of ander, maar juist Microsoft maakt het een punt dat Xbox-games ook op pc komen.

 16.   
  MisterMDW's avatar

  Sony had betreft gameplay daadwerkelijk een sterke persconferentie, maar ik vond Microsoft dit jaar de beste hebben.
  Ik sluit mij hierin vooral aan op de mening van Tom zijn reactie. Microsoft is nu al de zaden aan het planten voor de nieuwe console in de toekomst denk ik, met alle studio’s die het nu onder zich heeft. Daar zijn ze denk ik nog niet mee klaar en naast de service van de game pass waar nu ook de nieuwste games onderkomen is Microsoft echt bezig om service aan te bieden en naar de gamers te luisteren.

  Sony heeft tijden de betere hand gehad en wint deze console wars meer dan terecht, maar ik denk dat het de komende jaren weer een stuk lastigere wordt om een console te kiezen als Microsoft deze trent doorzet….

  Hoe dan ook ben ik persoonlijk zelf van mening dat Sony de laatste jaren de betere exclusives heeft, maar of de presentaties daardoor ook tot de beste/sterkste behoren laat ik in het midden. Veel van de games die Sony aankondigt verschijnen gemiddeld op 3 tot 4 E3’s eer dat je ze eindelijk kunt spelen…. Tja dan kan je het wel leuk en aardig aankondigen maar toch… 😳

  Anyway EA was dit jaar Ruk, Bethesda was gewoon (het was vroeg denk ik voor zoveel gebabbel), Square Enix…. Tja… Waar was Avengers!? 🙁 En Ubisoft heeft betere gehad, maar deze was ook zeker niet slecht!

  Al met al tot dusver een mooie E3 met mooie aankondigingen maar de grote missers zijn voor mij toch wel:”
  – Avengers the game
  – De nieuwe Rocksteady game
  – Waar is Sam Fisher 😥 😥 😥 😥

 17.   
  Dedsec's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "[quote=”Tom”].."

  Maar volgens mij doen jullie dit samen en is het niet ieder voor zich ??? of gebeurd het wel vaker dat er meer mensen over het zelfde schrijven ??? ik denk het niet, dus dat zegt al genoeg.
  Het maakt niks uit wat Sony doet, want jullie zullen het altijd weer omdraaien, en als Microsoft iets goed doet dan dan is het stil en hoor je er niks over, en ja dat is net zoals linkse media.
  Echt elke keer worden Playstation en XBOX mensen tegenover elkaar neergezet, en natuurlijk komt dat nooit meer goed, maar het mag echt wel is wat minder allemaal zucht.
  "

  Dit gebeurt wel degelijk op een ieder-voor-zich-basis. Zolang we het netjes en relevant houden, mag de redactie overal over schrijven, en mag ieder zijn of haar mening ook ongecensureerd uitdrukken. Wellicht hebben we meer Sony-fans dan Microsoft-fans, maar die zijn er statistisch gezien ook meer, aangezien de PlayStation veel vaker is verkocht dan de Xbox. En nogmaals: dat Sony het goed doet, wil niet per definitie zeggen dat Microsoft slecht bezig is.
  Overigens doe je volgens mij zelf net zo hard mee met het tegen over elkaar zetten van PlayStation- en Xbox-mensen. Zo zei je eerder bijvoorbeeld dat Sony-fans niet eens naar de E3 hoeven te kijken “want ze spelen toch alleen maar multiplatform-games”. Niet om het een of ander, maar juist Microsoft maakt het een punt dat Xbox-games ook op pc komen.[/quote]

  Ik weet dat er meer Sony is dan Microsoft fans en verkopen, maar dat is geen excuus voor een site die zegt voor alle games te zijn, want anders had je er net zo goed een Playstation site van kunnen maken he ???

  In het echte leven heb ik genoeg Sony fanboys gezien die niet weten wat een E3 is of er naar kijken, en ook alleen maar games als Fifa GTA en Call of duty spelen, dus hoe kan ik daar nou aan mee doen ???

  Vergeet ook niet dat jullie deze site gewoon samen doen, en er dus allemaal op aangekeken worden, dus misschien ook handig om XBOX mensen in diens te nemen en niet alleen Playstation mensen ??? want het is geen Playstation site toch ?? of betaalt Sony jullie ?? want dat kan ook altijd nog en ja dan zou ik ook alles ontkennen, en dan snap ik ook wel dat je met een soort reactie moet komen, maar ik vind het wel jammer.

 18.   
  mattioza's avatar

  Wat ook nog te vermelden waard is, Sony heeft vandaag een 2de dag/stream op E3 met veel interviews en gameplay van toekomstige games. Waaronder ook 7 PlayStation VR games, leuk mocht je één van de 2 miljoen PS VR bezitters zijn. Wel goed om te zien dat Sony PS VR toch doorzet, ondanks VR voorlopig onder de verwachtingen verkoopt.

  @ Dedsec: De Gamersnet redactie zijn echt geen PlayStation-fanboys, er zijn verschillende crewleden die een Xbox One in huis hebben of combi met windows 10. (Salim, Tom, Peter, …)

 19.   
  Tom's avatar

  Dedsec, volgens mij ben je niet helemaal goed ingelezen over onze redactie. We hebben hier inderdaad wat Sony Pony’s zitten, maar bijvoorbeeld Peter en ik zelf zijn groot (en openlijk) fan van het Xbox-kamp als het aankomt op zowel de tech als games.

  Nogmaals; ik ben groot liefhebber van Gears of War (zoals ik ook al opinie schreef over Gears Tactics) en de Halo-multiplayer, beschrijf Forza Horizon steevast als de beste arcade-racer van deze tijd, vond Sunset Overdrive een ondergewaardeerde prachtgame, hoop nog steeds op de terugkeer van Viva Piñata, smacht naar meer Below, vind Ori nog altijd een van de beste indie-games, ben zo’n beetje de enige criticus die Sea of Thieves goed aanschreef in de verwachting van meer content en de Xbox Elite Controller is nota bene mijn favoriete stukje game-gear ooit.

  Klik door op al die links en je zult zien dat we net zo groen kunnen kleuren als blauw.

  En ja, we runnen de website samen. Maar het is niet alsof we als twintig mannen in één godsgruwelijke creatie morphen. Iedereen heeft zijn eigen mening en we schrijven allemaal het liefst over wat ons persoonlijk bezighoudt. Ik vond Microsoft verreweg de beste persconferentie hebben, maar heb besloten meer in-depth te gaan op andere onderwerpen, zoals onder meer Gears Tactics en de teleurstelling van EA Play.

  Had mijn after-persconferentie livestream van gisteravond gekeken en je had gehoord hoe ik Sony kapotmaakte om hun hypocriete houding en hoe ik het machtig vond dat Microsoft zo maar drie uiteenlopende Gears-games onthulde.

  Alles heeft nuance. Om ons zo maar af te schrijven als een “linkse (?) PlayStation-website” vind ik bijzonder kort door de bocht en bovendien slecht onderbouwd. Doe daadwerkelijk wat research en je gaat hier ontzettend veel Xbox-liefde vinden. Maar wij zijn ook gewoon reëel en zien in dat Microsoft wat harder op de exclusives moet zitten om de achterstand met PlayStation wat in te kunnen dichten. Dat is geen Xbox-haat, maar eerlijke reflectie.

  Overigens, heerlijke discussie dit. Leuk!

 20.   
  Dedsec's avatar

  Tom schreef, "Dedsec, volgens mij ben je niet helemaal goed ingelezen over onze redactie. We hebben hier inderdaad wat Sony Pony’s zitten, maar bijvoorbeeld Peter en ik zelf zijn groot (en openlijk) fan van het Xbox-kamp als het aankomt op zowel de tech als games.
  Nogmaals; ik ben groot liefhebber van Gears of War (zoals ik ook al opinie schreef over Gears Tactics) en de Halo-multiplayer, beschrijf Forza Horizon steevast als de beste arcade-racer van deze tijd, vond Sunset Overdrive een ondergewaardeerde prachtgame, hoop nog steeds op de terugkeer van Viva Piñata, smacht naar meer Below, vind Ori nog altijd een van de beste indie-games, ben zo’n beetje de enige criticus die Sea of Thieves goed aanschreef in de verwachting van meer content en de Xbox Elite Controller is nota bene mijn favoriete stukje game-gear ooit.
  Klik door op al die links en je zult zien dat we net zo groen kunnen kleuren als blauw.
  En ja, we runnen de website samen. Maar het is niet alsof we als twintig mannen in één godsgruwelijke creatie morphen. Iedereen heeft zijn eigen mening en we schrijven allemaal het liefst over wat ons persoonlijk bezighoudt. Ik vond Microsoft verreweg de beste persconferentie hebben, maar heb besloten meer in-depth te gaan op andere onderwerpen, zoals onder meer Gears Tactics en de teleurstelling van EA Play.
  Had mijn after-persconferentie livestream van gisteravond gekeken en je had gehoord hoe ik Sony kapotmaakte om hun hypocriete houding en hoe ik het machtig vond dat Microsoft zo maar drie uiteenlopende Gears-games onthulde.
  Alles heeft nuance. Om ons zo maar af te schrijven als een “linkse (?) PlayStation-website” vind ik bijzonder kort door de bocht en bovendien slecht onderbouwd. Doe daadwerkelijk wat research en je gaat hier ontzettend veel Xbox-liefde vinden. Maar wij zijn ook gewoon reëel en zien in dat Microsoft wat harder op de exclusives moet zitten om de achterstand met PlayStation wat in te kunnen dichten. Dat is geen Xbox-haat, maar eerlijke reflectie.
  Overigens, heerlijke discussie dit. Leuk!"

  Jahoor omdat Microsoft een achterstand heeft haha, en dan ook nog allemaal dingen erbij halen haha, en ik moet dat allemaal maar geloven ?? Als ik nu kijk naar de E3 en deze site dan krijg ik een heel ander beeld die jij hebt, dus doe er wat aan en neem je werk serieus.

 21.   
  OnOwned's avatar

  Dedsec schreef, "

  ”MikeGevers” schreef, "[quote=”Dedsec”].."

  Dit gebeurt wel degelijk op een ieder-voor-zich-basis. Zolang we het netjes en relevant houden, mag de redactie overal over schrijven, en mag ieder zijn of haar mening ook ongecensureerd uitdrukken. Wellicht hebben we meer Sony-fans dan Microsoft-fans, maar die zijn er statistisch gezien ook meer, aangezien de PlayStation veel vaker is verkocht dan de Xbox. En nogmaals: dat Sony het goed doet, wil niet per definitie zeggen dat Microsoft slecht bezig is.
  Overigens doe je volgens mij zelf net zo hard mee met het tegen over elkaar zetten van PlayStation- en Xbox-mensen. Zo zei je eerder bijvoorbeeld dat Sony-fans niet eens naar de E3 hoeven te kijken “want ze spelen toch alleen maar multiplatform-games”. Niet om het een of ander, maar juist Microsoft maakt het een punt dat Xbox-games ook op pc komen."

  Ik weet dat er meer Sony is dan Microsoft fans en verkopen, maar dat is geen excuus voor een site die zegt voor alle games te zijn, want anders had je er net zo goed een Playstation site van kunnen maken he ???
  In het echte leven heb ik genoeg Sony fanboys gezien die niet weten wat een E3 is of er naar kijken, en ook alleen maar games als Fifa GTA en Call of duty spelen, dus hoe kan ik daar nou aan mee doen ???
  Vergeet ook niet dat jullie deze site gewoon samen doen, en er dus allemaal op aangekeken worden, dus misschien ook handig om XBOX mensen in diens te nemen en niet alleen Playstation mensen ??? want het is geen Playstation site toch ?? of betaalt Sony jullie ?? want dat kan ook altijd nog en ja dan zou ik ook alles ontkennen, en dan snap ik ook wel dat je met een soort reactie moet komen, maar ik vind het wel jammer.
  [/quote]

  Ik snap niet zo waarom je zo aangebrand doet? Het enige wat ik in dit stukje zeg is dat ik persoonlijk alsnog genoten heb van de (te) korte persco van Sony. Veel nieuwe gameplay vind ik heerlijk en dat deden Bethesda en Ubisoft ook erg goed. Ook wilde ik in context plaatsen waarom Sony dit jaar het rustiger heeft aangepakt, aangezien ik denk dat ze momenteel geen studio’s hebben die ofwel vrij zijn, ofwel ver genoeg zijn met een nieuwe game om te laten zien. Daarom is de show korter en minder vol, maar voor mij heel boeiend doordat drie hele grote titels voor het eerst gameplay laten zien.

  Het is een opinie van iemand die elke mogelijke console in huis heeft gehad in de 27 jaar dat hij leeft. Dat je problemen hebt met mijn mening vind ik helemaal prima, dat je ons collectief beschuldigd van partijdigheid op basis van 1 opiniestuk is gewoon laag en maakt me oprecht een beetje boos.

  Maar goed jij wilt graag horen dat Xbox One gelijkstaat aan de terugkeer van Jezus Christus van Nazareth, dus bij deze. Ja ik vond Microsoft ook heel sterk met goeie investeringen en games voor in de toekomst. Ook tof dat ze een paar games van andere partijen mochten onthullen, al heb ik dan altijd in mijn achterhoofd dat ze ook naar andere consoles komen. Het gaat nog ruim anderhalf jaar duren voordat Xbox hier de vruchten van plukt, maar zonder twijfel koop ik Gears 5 en Gears Tactics en ik wil goed worden in racegames om Forza te spelen. Maar daar ging dit stuk niet over. En om nu speciaal voor jou bij elke bericht te eindigen met “Xbox One Master Race”, vind ik ook wat overdreven.

 22.   
  Tom's avatar

  Dedsec schreef, "Jahoor omdat Microsoft een achterstand heeft haha, en dan ook nog allemaal dingen erbij halen haha, en ik moet dat allemaal maar geloven ?? Als ik nu kijk naar de E3 en deze site dan krijg ik een heel ander beeld die jij hebt, dus doe er wat aan en neem je werk serieus."

  Ja, je zou het op zijn minst kunnen proberen, me geloven. Letterlijk elk van die linkjes leidt naar duizenden woorden en honderden uren research- en videowerk die mijn punt onderbouwen en jou aannames in een mum van tijd onderuit halen. Maar verder neem ik mijn werk niet serieus.

  Je hebt me door, ik bén ook een enorme Sony Pony en heb een broertje dood aan Xbox, want directe linkjes naar bewijs aandrukken is ook veel moeilijker dan klakkeloos aannames maken over anderen.

  brb ik ben even mijn foto’s met Cliff Bleszinski en Phil Spencer verbranden, nu blij?

 23.   
  Dedsec's avatar

  OnOwned schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "[quote=”MikeGevers”].."

  Ik weet dat er meer Sony is dan Microsoft fans en verkopen, maar dat is geen excuus voor een site die zegt voor alle games te zijn, want anders had je er net zo goed een Playstation site van kunnen maken he ???
  In het echte leven heb ik genoeg Sony fanboys gezien die niet weten wat een E3 is of er naar kijken, en ook alleen maar games als Fifa GTA en Call of duty spelen, dus hoe kan ik daar nou aan mee doen ???
  Vergeet ook niet dat jullie deze site gewoon samen doen, en er dus allemaal op aangekeken worden, dus misschien ook handig om XBOX mensen in diens te nemen en niet alleen Playstation mensen ??? want het is geen Playstation site toch ?? of betaalt Sony jullie ?? want dat kan ook altijd nog en ja dan zou ik ook alles ontkennen, en dan snap ik ook wel dat je met een soort reactie moet komen, maar ik vind het wel jammer.
  "

  Ik snap niet zo waarom je zo aangebrand doet? Het enige wat ik in dit stukje zeg is dat ik persoonlijk alsnog genoten heb van de (te) korte persco van Sony. Veel nieuwe gameplay vind ik heerlijk en dat deden Bethesda en Ubisoft ook erg goed. Ook wilde ik in context plaatsen waarom Sony dit jaar het rustiger heeft aangepakt, aangezien ik denk dat ze momenteel geen studio’s hebben die ofwel vrij zijn, ofwel ver genoeg zijn met een nieuwe game om te laten zien. Daarom is de show korter en minder vol, maar voor mij heel boeiend doordat drie hele grote titels voor het eerst gameplay laten zien.
  Het is een opinie van iemand die elke mogelijke console in huis heeft gehad in de 27 jaar dat hij leeft. Dat je problemen hebt met mijn mening vind ik helemaal prima, dat je ons collectief beschuldigd van partijdigheid op basis van 1 opiniestuk is gewoon laag en maakt me oprecht een beetje boos.
  Maar goed jij wilt graag horen dat Xbox One gelijkstaat aan de terugkeer van Jezus Christus van Nazareth, dus bij deze. Ja ik vond Microsoft ook heel sterk met goeie investeringen en games voor in de toekomst. Ook tof dat ze een paar games van andere partijen mochten onthullen, al heb ik dan altijd in mijn achterhoofd dat ze ook naar andere consoles komen. Het gaat nog ruim anderhalf jaar duren voordat Xbox hier de vruchten van plukt, maar zonder twijfel koop ik Gears 5 en Gears Tactics en ik wil goed worden in racegames om Forza te spelen. Maar daar ging dit stuk niet over. En om nu speciaal voor jou bij elke bericht te eindigen met “Xbox One Master Race”, vind ik ook wat overdreven.[/quote]

  Ja en dat vergeef ik je ook, maar ik zou het mooi vinden als je dat in het nieuws overzicht doet, want dan kunnen ook anderen site,s zien dat jullie ook PRO Microsoft zijn, en komen er meer mensen op af.

 24.   
  Dedsec's avatar

  Tom schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "Jahoor omdat Microsoft een achterstand heeft haha, en dan ook nog allemaal dingen erbij halen haha, en ik moet dat allemaal maar geloven ?? Als ik nu kijk naar de E3 en deze site dan krijg ik een heel ander beeld die jij hebt, dus doe er wat aan en neem je werk serieus."

  Ja, je zou het op zijn minst kunnen proberen, me geloven. Letterlijk elk van die linkjes leidt naar duizenden woorden en honderden uren research- en videowerk die mijn punt onderbouwen en jou aannames in een mum van tijd onderuit halen. Maar verder neem ik mijn werk niet serieus.
  Je hebt me door, ik bén ook een enorme Sony Pony en heb een broertje dood aan Xbox, want directe linkjes naar bewijs aandrukken is ook veel moeilijker dan klakkeloos aannames maken over anderen.
  brb ik ben even mijn foto’s met Cliff Bleszinski en Phil Spencer verbranden, nu blij?"

  Ja jij moet is een column over de PvdA gaan schrijven met je PvdA misschien dat die dan net zo goed is als die van Hans wiegel waarvoor ik elke zaterdag de telegraaf haal.

 25.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "

  ”Tom” schreef, "Dedsec, volgens mij ben je niet helemaal goed ingelezen over onze redactie. We hebben hier inderdaad wat Sony Pony’s zitten, maar bijvoorbeeld Peter en ik zelf zijn groot (en openlijk) fan van het Xbox-kamp als het aankomt op zowel de tech als games.
  Nogmaals; ik ben groot liefhebber van Gears of War (zoals ik ook al opinie schreef over Gears Tactics) en de Halo-multiplayer, beschrijf Forza Horizon steevast als de beste arcade-racer van deze tijd, vond Sunset Overdrive een ondergewaardeerde prachtgame, hoop nog steeds op de terugkeer van Viva Piñata, smacht naar meer Below, vind Ori nog altijd een van de beste indie-games, ben zo’n beetje de enige criticus die Sea of Thieves goed aanschreef in de verwachting van meer content en de Xbox Elite Controller is nota bene mijn favoriete stukje game-gear ooit.
  Klik door op al die links en je zult zien dat we net zo groen kunnen kleuren als blauw.
  En ja, we runnen de website samen. Maar het is niet alsof we als twintig mannen in één godsgruwelijke creatie morphen. Iedereen heeft zijn eigen mening en we schrijven allemaal het liefst over wat ons persoonlijk bezighoudt. Ik vond Microsoft verreweg de beste persconferentie hebben, maar heb besloten meer in-depth te gaan op andere onderwerpen, zoals onder meer Gears Tactics en de teleurstelling van EA Play.
  Had mijn after-persconferentie livestream van gisteravond gekeken en je had gehoord hoe ik Sony kapotmaakte om hun hypocriete houding en hoe ik het machtig vond dat Microsoft zo maar drie uiteenlopende Gears-games onthulde.
  Alles heeft nuance. Om ons zo maar af te schrijven als een “linkse (?) PlayStation-website” vind ik bijzonder kort door de bocht en bovendien slecht onderbouwd. Doe daadwerkelijk wat research en je gaat hier ontzettend veel Xbox-liefde vinden. Maar wij zijn ook gewoon reëel en zien in dat Microsoft wat harder op de exclusives moet zitten om de achterstand met PlayStation wat in te kunnen dichten. Dat is geen Xbox-haat, maar eerlijke reflectie.
  Overigens, heerlijke discussie dit. Leuk!"

  Jahoor omdat Microsoft een achterstand heeft haha, en dan ook nog allemaal dingen erbij halen haha, en ik moet dat allemaal maar geloven ?? Als ik nu kijk naar de E3 en deze site dan krijg ik een heel ander beeld die jij hebt, dus doe er wat aan en neem je werk serieus.
  "

  Gast, geef alsjeblíéft toe dat je aan het trollen bent. Eerst zijn we Sony-fanboys omdat we Sony naar jouw mening te veel prijzen, en als Microsoft dan complimenten krijgt van onze grootste Xbox-man (al jarenlang!), is dat “omdat ze de underdog zijn”?! Schei uit, alsjeblieft! Bij GamersNET zijn we er voor de gamer, zoals de naam al doet vermoeden. Wij zien concurrentie in de industrie louter als iets goeds, want als gamers profiteren wij hiervan. Als er hier één fanboy is, dan ben jij het wel.

  Als je een ander beeld krijgt als je naar deze site kijkt, zou ik maar eens opnieuw leren lezen. Iemand zegt dat Sony een sterke persconferentie had en meteen concludeer jij daaruit dat de auteur Microsoft zwak vond, en voor het gemak ook maar dat heel GamersNET dat van mening is, want verder nadenken is in 2018 natuurlijk compleet overbodig. Oh, en laten we ons ook vooral niet verder verdiepen in de site waarop we commenten, want wie weet vinden we wel bewijs dat ons eigen standpunt niet klopt.

  Edit: als je inderdáád aan het trollen bent, bedankt voor de extra views 8)

 26.   
  Dedsec's avatar

  Ja sorry hoor maar tijdens de E3 valt het gewoon op, want je ziet toch wel dat het heel stil is over Microsoft, want als Microsoft het niet goed had gedaan , dan waren jullie gelijk in de aanval geweest, en zogaat het ook bij linkse media, en nou ben ik opeens een trol omdat er geen argumenten meer zijn haha.

  En nou ben ik een fanboy terwijl jullie zelf al als argument aangaven dat er meer Sony mensen zijn, dus wie is hier nou de fanboy ??

  Misschien ook wat minder naar NPO Politiek kijken, want volgens mij zitten we niet in de tweede kamer ofzo zucht

 27.   
  MikeGevers's avatar

  Allereerst: hoezo moeten wij minder NPO Politiek kijken? Jij bent degene die het constant over linkse politiek heeft. Kap eens met die vergelijkingen met (linkse) politiek, laat games gewoon lekker games zijn zonder gezeik over links of rechts. Niet iedereen die het met je oneens is over een game of persconferentie (of welk ander apolitiek onderwerp dan ook), bevindt zich ook automatisch op het andere einde van het politieke spectrum.

  Ten tweede: dat ik zeg dat er meer Sony-fans zijn omdat er meer PS4-exemplaren verkocht zijn, is geen fanboy-gedrag, dat is gewoon een feit noemen tijdens het opbouwen van een argument. Daarnaast lijk je onder de impressie te verkeren dat ik Sony beter vond dan Microsoft, maar lees mijn reacties eens terug: nergens neem ik die woorden in de mond. Sterker nog, if anything impliceer ik dat ik Microsoft sterker vond, wat een Sony Pony natuurlijk nooit over zijn lippen zou krijgen. Als je ook maar enig idee hebt van wat een fanboy is, weet je dat die alles dat het bedrijf dat ze aanbidden doet, per definitie superieur achten aan al het andere.

  Ik ben juist blij dat er (voor mij persoonlijk in ieder geval) geen duidelijke winnaar aan te wijzen is, want als gamers profiteren we daarvan. Dat klinkt voor jou ongetwijfeld weer als een linkse softie-uitspraak, maar zo is het wel gewoon.

 28.   
  Dedsec's avatar

  Hoe ongeloofwaardig wil je zijn ?? zucht ik heb dit al zovaak mee gemaakt, en ik weet welke reacties ik kan verwachten, maar de feiten blijven op tafel ligen, ook als je er allemaal dingen bij haalt.

  Zolang ik het nieuws overzicht in de gaten blijf houden weet ik genoeg, en zie ik hoeveel invloed Sony heeft over jullie.

 29.   
  mattioza's avatar

  Ik heb er ondertussen de popcorn bijgenomen.. 😛

 30.   
  Tom's avatar

  Gaat het echt alleen om de hoeveelheid nieuws, ja? Bij dezen dan. Ik weet dat je linkjes moeilijk vindt (we kunnen ze ook ‘rechtjes’ noemen?), maar hier is het nieuwsoverzicht van Microsofts persconferentie en hier die van Sony’s showcase.

  Kijk even welke langer is. Ik weet niet hoe we het nog harder kunnen maken. Moet ik de data-analisten van de Telegraaf er op zetten?

  Graag wil ik ook benadrukken dat beide partijen de laatste jaren geen sponsordeals met ons hebben gemaakt. Alleen Nintendo van de grote drie, maar volgens mij roept onze site dat nu ook wel.

 31.   
  Dedsec's avatar

  Ja sorry maar dat is geen extra column zoals deze, want hiermee prijs je Sony de lucht in.

 32.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "Hoe ongeloofwaardig wil je zijn ?? zucht ik heb dit al zovaak mee gemaakt, en ik weet welke reacties ik kan verwachten, maar de feiten blijven op tafel ligen, ook als je er allemaal dingen bij haalt.
  Zolang ik het nieuws overzicht in de gaten blijf houden weet ik genoeg, en zie ik hoeveel invloed Sony heeft over jullie."

  We behandelen het nieuws in chronologische volgorde, en aangezien Sony de laatste persconferentie van de E3 had, staat Sony inderdaad prominent op de website. Dat heeft meer te maken met slimheid van Sony dan met onze loyaliteit: Sony zorgt er bewust voor dat ze de laatste zijn, want dan staan ze het langst op de voorpagina van veel websites, aangezien de nieuwsstorm na de persco’s wat afzwakt. Kwestie van logisch nadenken.

  Had je op de dag na de persconferentie van Xbox op de site gekeken, had het zowaar geleken alsof we bij Microsoft geknield onder het bureau zaten.

 33.   
  Dedsec's avatar

  Oo raar dag dat Nintendo de laatste was ?? Maar ok wat is dat voor slap argument ??

  Ooja deze column valt trouwens onder nep nieuws, want jullie weten zelf ook wel dat Microsoft het beter deed, maarja daar durven jullie geen columns over te schrijven, want dat is slecht voor Sony en dat kan natuurlijk niet.

 34.   
  Tom's avatar

  Ik heb het idee dat ik mijn opiniestukje over Microsoft beter niet meer kan plaatsen, maar erg benieuwd naar je spin daarop.

 35.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "Oo raar dag dat Nintendo de laatste was ?? Maar ok wat is dat voor slap argument ??
  Ooja deze column valt trouwens onder nep nieuws, want jullie weten zelf ook wel dat Microsoft het beter deed, maarja daar durven jullie geen columns over te schrijven, want dat is slecht voor Sony en dat kan natuurlijk niet.
  "

  Ja, Nintendo was de laatste, my bad (die conferentie was zo slecht dat ik hem het liefst meteen vergeet). Maar het punt staat: Sony zorgt er bewust voor dat ze laat hun persconferentie houden, zodat hun nieuws lang op game-sites blijft staan. Ik zit as we speak de Microsoft-persconferentie terug te kijken, zal ik je daarover mijn oordeel geven?

  Microsoft was sterk, maar juist daardoor was de E3 Media Briefing niet memorabel: het was goed wat ze lieten zien, maar niet onvergetelijk goed. Over twee jaar heeft men het hooguit nog over de onthulling van Halo Infinite en de trailer van Cyberpunk 2077. Maar van die laatste is de kans zeer sterk aanwezig dat men niet eens meer weet dat het tijdens de Xbox-persconferentie was. Had net zo goed tijdens de PC Gaming Show kunnen zijn: de trailer stal de show, niet de context.

  Die Halo-trailer was oprecht tof, zeker met de suspense die langzaam opbouwt naarmate het meer en meer duidelijk wordt dat het om de terugkeer van de Master Chief gaat. Maar verder speelde Microsoft redelijk op safe, waardoor het als geheel niet heel memorabel was. Session was ook tof om te zien, maar dit is vooral gericht op de niche die bij EA aan het bidden was om een nieuwe Skate

  Het was allemaal heel gestroomlijnd, heel erg smooth. Sony kreeg daadwerkelijk flinke kritiekpunten te verduren, zoals die technische problemen aan het begin en de circlejerk van Sony Worldwide Studios. Daarom begonnen mensen te roepen dat Sony een slechte persconferentie had afgeleverd, waardoor Amador (toch een beetje een Sony-fan) de behoefte voelde om de Japanners te verdedigen. Dát is de reden dat dit artikel wél bestaat en het artikel waarom Xbox heeft “gewonnen” niet: niemand ontkent écht dat Microsoft een slechte presentatie heeft gehouden, waar dat wel het geval is voor Sony.

  Edit: je zegt dat dit “nepnieuws” is, maar een opiniestuk kán simpelweg niet worden geschaard onder nieuws, laat staan nepnieuws. Opinie, je weet wel, persoonlijk. Vrijheid van meningsuiting, zoals edgelords als jij dat graag noemen.

 36.   
  Dedsec's avatar

  Volgens de site is het gewoon een nieuws bericht, en de titel zegt ook al genoeg.

  Ik vraag me af hoeveel geld jullie van Sony krijgen ?? want ik beging steeds meer gelijk te krijgen.

 37.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "Volgens de site is het gewoon een nieuws bericht, en de titel zegt ook al genoeg.
  Ik vraag me af hoeveel geld jullie van Sony krijgen ?? want ik beging steeds meer gelijk te krijgen.
  "

  Net zoveel als van Microsoft.

 38.   
  Dedsec's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "Volgens de site is het gewoon een nieuws bericht, en de titel zegt ook al genoeg.
  Ik vraag me af hoeveel geld jullie van Sony krijgen ?? want ik beging steeds meer gelijk te krijgen.
  "

  Net zoveel als van Microsoft."

  Waar blijft die column over Microsoft dan ??

 39.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "

  ”MikeGevers” schreef, "[quote=”Dedsec”].."

  Net zoveel als van Microsoft."

  Waar blijft die column over Microsoft dan ??[/quote]
  Ik heb al eerder verwezen naar logisch nadenken, maar blijkbaar heb je dat niet opgepikt. Als Microsoft ons net zoveel betaalt als Sony, zou je inderdáád een column hebben verwacht. Die is er niet, maar tóch is het zo dat Sony en Microsoft ons evenveel betalen. Enige (logische) gedachten later kom je tot de conclusie dat de GN-redactie inderdaad vrij is in zijn doen en laten.

  Daarnaast geef je zelf al te kennen dat je pro-Microsoft-argumenten tóch niet accepteert, “want dan doen we het omdat Xbox een minderheidspositie heeft”. Niet echt een aanmoediging om in een column te schrijven dat Xbox de E3 heeft gewonnen, of wel?

 40.   
  Rolf31's avatar

  woow Dedsec, een mening is goed, maar hier ongefundeerd mensen beschuldigen van linkse media gaat toch echt te ver. Dit is een website voor games/gamers en niet te plaatsen in de huidige politieke discussie. Heeft er namelijk geen reet mee te maken.
  Deze gasten hebben een mooi bedrijf opgezet in de game/journalistieke wereld en wat ze schrijven hoeft niet aan te sluiten bij jouw visie of belevingswereld. Dat doen ze soms bij mij ook niet. Daar kun je inhoudelijk over discussiëren. Echter alleen maar beschuldigingen uitten en aannames doen valt niet onder een discussie voeren.
  Zoek de term “opinie” maar eens op. Want daar draait het voornamelijk om. Je ziet ook wel degelijk een verschil in die opinie binnen het team.

  Het enigste waar je ze van kan beschuldigen is MSI fanboy’s. Maar ja, dat is hun sponsor… Logisch dat ze daar reclame over maken. Maar ook daar maken ze heel soms een kritisch stuk over.

  In mijn opinie (en als je te lui bent het op te zoeken, betekenis: mijn mening) als deze website je niet bevalt dan bezoek je deze gewoon niet. Of ga je ook naar websites van Groen Links/PVDA/CU/Algemeen Dagblad/NOS etc om daar de mensen van onzin te beschuldigen?

 41.   
  Dedsec's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "[quote=”MikeGevers”].."

  Waar blijft die column over Microsoft dan ??"

  Ik heb al eerder verwezen naar logisch nadenken, maar blijkbaar heb je dat niet opgepikt. Als Microsoft ons net zoveel betaalt als Sony, zou je inderdáád een column hebben verwacht. Die is er niet, maar tóch is het zo dat Sony en Microsoft ons evenveel betalen. Enige (logische) gedachten later kom je tot de conclusie dat de GN-redactie inderdaad vrij is in zijn doen en laten.
  Daarnaast geef je zelf al te kennen dat je pro-Microsoft-argumenten tóch niet accepteert, “want dan doen we het omdat Xbox een minderheidspositie heeft”. Niet echt een aanmoediging om in een column te schrijven dat Xbox de E3 heeft gewonnen, of wel?[/quote]

  Ik zou het nog steeds mooi vinden als er een mooie grote column over Microsoft tijdens de E3 werd geschreven, maarja hier werken geen Xbox mensen 🙁

 42.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "

  ”MikeGevers” schreef, "[quote=”Dedsec”].."

  Ik heb al eerder verwezen naar logisch nadenken, maar blijkbaar heb je dat niet opgepikt. Als Microsoft ons net zoveel betaalt als Sony, zou je inderdáád een column hebben verwacht. Die is er niet, maar tóch is het zo dat Sony en Microsoft ons evenveel betalen. Enige (logische) gedachten later kom je tot de conclusie dat de GN-redactie inderdaad vrij is in zijn doen en laten.
  Daarnaast geef je zelf al te kennen dat je pro-Microsoft-argumenten tóch niet accepteert, “want dan doen we het omdat Xbox een minderheidspositie heeft”. Niet echt een aanmoediging om in een column te schrijven dat Xbox de E3 heeft gewonnen, of wel?"

  Ik zou het nog steeds mooi vinden als er een mooie grote column over Microsoft tijdens de E3 werd geschreven, maarja hier werken geen Xbox mensen 🙁 [/quote]
  Wacht, werken hier geen Xbox-fans? Wacht, laat me even mijn reactie opzoeken…

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

 43.   
  KevinW's avatar

  Vind het echt belachelijk dat iedereen sony blijft steunen en dat er zelfs een speciaal artikel gemaakt moet worden om te bewijzen dat het minder slecht was, en dan doen ze nog leuk met spidermqn die al 3x bij de e3 geweest is.

 44.   
  tranceguy's avatar

  Sony heeft eigenlijk altijd een awesome press conference, zweker de laatste jaren….