Gameverslaving is nu officieel een psychische aandoening

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft van zich laten horen met betrekking tot gameverslaving. Vanaf nu is gameverslaving officieel een mentale aandoening te noemen. Tot nu toe was er (zeker in Nederland) al behoorlijk veel aandacht voor dit fenomeen, maar vanaf nu is het dus ook officieel een psychische klacht. Dit betekent dat er meer aandacht komt voor de zorg van gameverslaafden. Volgens Dr. Shekhar Saxena van de Wereldgezondheidsorganisatie zal het toewijzen van deze officiële status veel landen helpen:

It will serve a public health purpose for countries to be better prepared to identify this issue.
Volgens Dr. Mark Griffiths, een Britse arts die al dertig jaar onderzoek doet naar het fenomeen, is het percentage gameverslaafden onder gamers extreem laag; veel minder dan 1%. Ook wordt gameverslaving vaak gezien als een symptoom van andere problemen als autisme, depressies of bipolaire aandoeningen.


GamersNET is natuurlijk een website die volledig draait over games, dus wij vragen of af of jullie ook problemen ondervinden rondom het spelen van games. Laat het ons vooral weten met je eigen respons op het nieuws.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja online free roam is mooier dan het echte leven, dan alleen maar werken en slapen zucht leven is zwaar.

 2.   
  OnOwned's avatar

  Dedsec schreef, "Ja online free roam is mooier dan het echte leven, dan alleen maar werken en slapen zucht leven is zwaar."

  I know right? Die social hubs in het echte leven zijn ook lang niet zo cool als in een game 😉

 3.   
  Amaraldane's avatar

  Ik vind het wel okay, je hebt inderdaad mensen bij wie hun gamegedrag zeer ongezond is. Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze de gameverslaving dan willen aanpakken. Therapie, medicatie of er gewoon een label op plakken en er niets meedoen?

 4.   
  mmx's avatar

  Hebben ze daar niets beters te doen bij die gezondheids organisatie 😳 Ik vind het gewoon tijdverspilling en geld verknoeien ! Als je straks een wandeling maakt of even lekker een pilsje drinken gaat maken ze daar weer een verslaving van 8) Ik heb ook een verslaving denk ik 😛 Ik game al sinds de aller eerste pc’s en consoles en dat doe ik al sinds 1979 😀 En ja ik vind het nog steeds prachtig 🙂

 5.   
  Tom's avatar

  Punt is natuurlijk wel dat men in games te diep kan zinken, zoals je ook bij alcohol te diep in het glaasje kan kijken.

  In wezen zit het natuurlijk in de aard van het beestje, maar ik denk dat het alleen maar goed is als er meer aandacht gaat naar verslavingsaandoeningen. Een mens kan aan van alles hooked raken, en dan is het alleen maar goed dat er nu dan ook meer focus op games wordt gelegd.