Overzicht: Dit was de E3-persconferentie van Nintendo


Nintendo was als laatste grote partij aan zet om gamers te imponeren. Zoals vanouds kwam Nintendo niet met een echte persconferentie, maar met een streambare video die ons allerlei Nintendo Switch-lekkernijen bracht. Wat te denken van de onthullingen van third party-titels als Overcooked 2 en Daemon X Machina of eigen games zoals Fire Emblem: Three Houses en Super Mario Party. De knaller was ongetwijfeld de 25 minuten lange onthulling van Super Smash Bros. Ultimate.

Nieuws
Knokken met mechs in Daemon X Machina op de Switch
Fortnite komt inderdaad naar Nintendo Switch; vandaag al speelbaar
Super Mario Party aangekondigd voor Nintendo Switch
Overcooked 2 aangekondigd; verschijnt 7 augustus
Octopath Traveler krijgt 14 juni nieuwe demo; save-data mee te nemen
Super Smash Bros. Ultimate bevat alle personages uit de franchise
Fire Emblem: Three Houses onthuld
Meer Splatoon-invloeden in Super Smash Bros. Ultimate
Krijg Mew in Pokémon Let’s Go als je de Poké Ball Plus koopt
Switch-port voor Dragon Ball FighterZ verschijnt dit jaar nog
Octo Expansion van Splatoon 2 verschijnt morgen; nieuwe amiibo op komst
Nintendo verklaart afwezigheid Metroid Prime 4 op E3
Super Smash Bros. Ultimate draait op 60Hz; ondersteunt Wii U GameCube Adapter
Yoshi’s Nintendo Switch-avontuur inderdaad vertraagd naar 2019

Video’s
Daemon X Machina – E3 2018 Announcement Trailer
Fire Emblem: Three Houses – E3 2018 Announcement Trailer
Overcooked 2 – E3 2018 Reveal Trailer
Hollow Knight – Nintendo Switch E3 2018 Trailer
Xenoblade Chronicles 2 – Torna: The Golden Country E3 2018 Trailer
Killer Queen Black – E3 2018 Announcement Trailer
Super Mario Party – E3 2018 Announcement Trailer
Splatoon 2 – Octo Expansion – E3 2018 Releasetrailer
Octopath Traveler – E3 2018 Gameplay Trailer
Dragon Ball FighterZ – Nintendo Switch E3 2018 Trailer
Fortnite – E3 2018 Switch Reveal Trailer
Super Smash Bros. Ultimate – E3 2018 Reveal Trailer

Mocht je de hele presentie van Nintendo (nog eens) willen checken, kan dat natuurlijk op GamersNET.nl. Wil je echt álles weten, dan kun je terecht bij ons complete E3 2018-overzicht.

 1.   
  JaslanNL's avatar

  Overcooked 2, Hollow Knight, Octopath.. ik denk dat Nintendo goed bezig is door dit soort titels naar de Switch te brengen. De Switch is een ideaal platform voor dit soort games en het zal ze ongetwijfeld helpen de console vaker te verkopen dan alleen hun first party. ’t Is leuk dat een Doom o.i.d. of de Switch is te spelen, de echte shooter fanaat/multiplatformer blijft het wel op de PC/ander platform spelen. Dit soort games daarentegen spelen gewoon heel lekker met een controller/Switch in de klauwen, en ’t is ideaal dat je het overal mee naar toe kan nemen, dit biedt daadwerkelijk toegevoegde waarde. Hopelijk blijft Nintendo bezig om third party titels aan te trekken naar hun platform.

  Daarnaast ziet Smash er natuurlijk weer awesome uit. In hun presentatie hadden ze wel in plaats van 25min, zo’n 5min mogen besteden aan Smash. De rest hadden ze prima in de daaropvolgende Tree House kunnen toelichten. Niet iedere Nintendo speler is een Smasher, en voor die doelgroep was er verrassend weinig anders te zien (zeker na (de aankondigingen van) vorig jaar), maar ze moesten wel allemaal 25min wachten om daar achter te komen, niet de mooiste move van Ninty. Super Mario Party, inkoppertje met die console, mooi voor de multiplayer! Ben benieuwd of ze goed weten te vernieuwen en de game leuk weten te houden. Verder nog een paar andere mooie games, maar niet naar mijn goesting.

 2.   
  mattioza's avatar

  De Nintendo persconferentie was 90% Super Smash. 😀

  JaslanNL schreef, "Overcooked 2, Hollow Knight, Octopath.. ik denk dat Nintendo goed bezig is door dit soort titels naar de Switch te brengen. De Switch is een ideaal platform voor dit soort games en het zal ze ongetwijfeld helpen de console vaker te verkopen dan alleen hun first party."

  Klopt absoluut, het zijn ook vooral de game ontwikkelaars die hun best hebben gedaan om naar het Switch platform te komen. Bv. een Hollow Knight, daar was het oorspronkelijk plan om de game (ook) naar de Wii U te brengen, maar met de beste wil voor de wereld konden ze hem niet werkende krijgen op het platform, is een probleem waar veel indie ontwikkelaars mee sukkelden de laatste 2 jaar van de Wii U. Als alternatief zijn ze overgestapt naar de Switch.

 3.   
  KevinW's avatar

  Het hele super smash gedeelte vond ik heel leuk aangezien ik fan ben en er redeljk gehyped voor ben maar dat mensen het minder prettig vinden dat het voornamelijk smash was en er eigenljjk bijna niks anders gedaan werd