Over Battlefield 5 en waarom Xbox kopje onder kan gaan… | GamersNET Podcast #18

Vroeg op de vrijdag, maar desalniettemin een afgeladen GamersNET Podcast voor je trommelvliezen! Onze Peter, Salim en Tom schuiven aan om de achttiende aflevering alweer te voorzien van discussie en duiding. Wat hield en houdt GamersNET vandaag de dag bezig? De heren vertellen er alles over.

Het drietal praat onder meer over legio Battlefield 5-onthullingen die de afgelopen dagen de wereld in geslingerd werden. Maakt het enige hype los op de redactie, of blijven we hangen met wat (wellicht gezonde) scepsis rondom DICE’ en Electronic Arts’ nieuwste pareltje?

Daarnaast sparren de heren ook uitgebreid over de nog altijd relevante console-oorlog tussen Xbox en PlayStation. Het was namelijk, opvallend genoeg, Sony die plots een milde PlayStation 5-aankondiging in het leven riep, wat ons tot speculatie drijft. Wat hebben de twee partijen voor ons, maar vooral tegenover elkaar, in petto?

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  OnOwned's avatar

  Ik hoor echt 3 salty xbox-mensen die eerst een verkapt compliment geven aan PlayStation om de games, om vervolgens al het andere af te kraken XD. Online service van PlayStation werkt ook prima en de layout vind ik persoonlijk prettiger dan die blokkendoos layout van Microsoft. Maar goed ieder zijn ding 馃槈

 2.   
  Petor's avatar

  Ja Amador, dat heet obejectiviteit tov fanboyschap. Bij jou is alles van PlayStation sowieso geweldig. Wij hulderen ze over de fantastische games, maar zijn ook kritisch op mindere features 馃槈

 3.   
  OnOwned's avatar

  Petor schreef, "Ja Amador, dat heet obejectiviteit tov fanboyschap. Bij jou is alles van PlayStation sowieso geweldig. Wij hulderen ze over de fantastische games, maar zijn ook kritisch op mindere features ;-)"

  Oh er zijn ook genoeg dingen waar ik van baal bij PlayStation. Waar zijn de briljante racegames, waar is backwards compatibiliteit etc. Maar ja geen goeie software voor jaren, dan word ik vanzelf heel erg sceptisch over Xbox. Was een trots Xbox 360 bezitter en een heel teleurgestelde Xbox One bezitter.

 4.   
  Tom's avatar

  Maar goed, PlayStation krijgt ook hulde vanwege diens ijzersterke line-up en exclusieve titels. Dat is nota bene het punt waar we de Xbox One keihard op doormidden zagen.

  Ik denk dat de UI-kwestie ook grotendeels op smaak gebaseerd is. Al denk ik dat, objectief gezien, niet veel mensen de interfaces van PlayStation allemaal even overzichtelijk af zouden schrijven.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  De UI van de PS4 is oprecht kut. Ik ben relatief laat ingestapt (bij de release van de PS4 Pro, om precies te zijn), dus het kan zijn dat enkele jaren gewenning nog wat frustratie gaat schelen. Then again, als je jarenlang een UI moet gebruiken om er gewend aan te raken, is het gewoon geen goeie UI. Uiterlijk is 茅茅n ding, maar gebruiksvriendelijkheid is een compleet ander beestje.

  Aan de andere kant, als die Xbox-blokkendoos die Amador noemt ook maar enigszins lijkt op dat gedrocht van een menu dat Windows 8 had, zou ik ook ernstige moeite hebben om daaraan te wennen. (#SteamMasterRace)

  Wat betreft Battlefield: ik ga eens uitgebreid de geschiedenisboeken en -bronnen in omtrent die hele franchise. Hypothese (zonder vooroordeel): Battlefield heeft n贸贸it gepretendeerd een historisch accurate ervaring te bieden. Ik heb de nieuwspagina’s van Battlefield 1942 en Battlefield 1943 op GamersNET al doorzocht op het woord ‘historisch’ (lang leve CTRL+F). Raad eens? Geen 茅nkel resultaat, laat staan resultaten voor ‘historische verantwoording’ of ‘historische accuraatheid’.

  Je kunt ook een vergelijking trekken met Wolfenstein, aangezien die franchise juist groot is geworden door de alternatieve tijdlijn waarin de nazi’s winnen. Ik denk dat als Battlefield zich expliciet zou plaatsen in een tijdlijn die niet overeenkomt met onze geschiedenisboeken, er een stuk minder ophef zou zijn over de aanwezigheid van vrouwen of protheses. Momenteel doen ze dat impliciet, en d谩t is het probleem.

 6.   
  mattioza's avatar

  Het is van Sony juist heel verstandig geweest om nu met het bericht te komen dat de PlayStation 5 nog 3 jaar op zich laat wachten. Nu waren er volop (betrouwbare) geruchten dat de PS5 in 2020 zou verschijnen en dan zou de verkoop van PS4 (Pro) juist volledig laten stilgevallen.

  Mijn grootste angst hierbij is: nu krijgen heel wat PS4 games/exclusives een PS4 Pro upgrade en zegt ieder van goh het verschil is niet groot, maar dit komt juist omdat ze gemaakt zijn voor de gewone PS4. Ik vrees nu dat de standaard PS4 Pro gaat worden en dat de gewone PS4 een downgrade krijgt en dat je het dan wel enorm gaat merken. Met het Sony doel om nog zoveel mogelijk PS4 pro’s te verkopen de komende 3 jaar. Daarom had ik liever gewoon de PS5 in 2020 gezien, ipv nu heel die tussengeneratie met de Pro en X. De meeste mensen denken nu van oef we kunnen ons geld nog een jaartje langer op zak houden, maar het is juist hun bedoeling om je te verleiden nog 2 keer in de buidel te tasten.

  De games blijven wel zowat het belangrijkste onderdeel van een platform. Microsoft heeft dan een monster console met de Xbox One X en binnenkort de aangepaste controller. Maar zonder goede exclusives ben je er helemaal niets mee. Maar ik hoop wel dat Microsoft zich kan herpakken de aankomende E3.

  Op het Battlefield V onderwerp zal ik onder de nieuwsupdate video reageren.