Battlefield 5 singleplayer vertelt de minder bekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog

Battlefield 5 krijgt wel een singleplayer campagne, in tegenstelling tot Call of Duty: Black Ops 4, en ontwikkelaar DICE heeft vermeld dat we verhalen uit de Tweede Wereldoorlog zullen beleven die niet of nauwelijks zijn behandeld in games.

DICE wil dan ook de focus leggen op de minder bekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, waarbij het concept van War Stories uit Battlefield 1 terugkeert. We krijgen verschillende personages onder de knoppen die in diverse, onverwachte missies belanden. Zo krijgen we een verhaal voorgeschoteld van een jonge soldaat die in het verzet zit en in 1943 in Noorwegen een hoge prijs moeten betalen om haar familie te redden.

We besloten om de locaties uit Battlefield 1942 niet opnieuw te bezoeken, maar andere plekken te verkennen en verhalen over de oorlog te vertellen die spelers misschien nog niet kenden.
Het ontwikkelteam heeft naar meerdere verhalen gezocht die zich na 1942 hebben afgespeeld, aldus creative director Lars Gustavsson, want de ontwikkelaar wil niet dezelfde locaties opnieuw bezoeken. De beste man hoopt dat spelers met een ander perspectief naar de oorlog kijken na het spelen van de singleplayer campagne.

Meer weten over Battlefield 5? Lees dan over het gevecht in Rotterdam, dat de game geen Premium Pass meer krijgt en dat Operations weer speelbaar is in de vorm van Grand Operations.

Battlefield 5 verschijnt op 19 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren