Geen Premium Pass meer in Battlefield 5

De Premium Pass is inmiddels een gevestigd onderdeel van de Battlefield-serie, maar daar komt met Battlefield 5 een einde aan. EA maakt namelijk bekend dat Battlefield geen betaalmuur zal kennen voor maps en spelmodi.

Alle extra stukjes gear kunnen worden verdiend door het spel te spelen en van pay-to-win is (opnieuw volgens EA) absoluut geen sprake. De community wordt dus niet verdeeld op basis van hoeveel geld spelers neertellen voor Battlefield 5. Ook loot boxes maken geen intrede in de shooter, dus daar lijkt het bedrijf zeker van geleerd te hebben.

Deze gear is overigens zowel cosmetisch als gameplay-technisch van aard: je kunt zowel uiterlijke veranderingen als nieuwe wapens en voertuigen verkrijgen door de game te spelen. Geheel historisch accuraat gaat het er daarbij overigens niet aan toe, want de concept art toont ons vele verschillende personages, zoals een man met een mohawk en een dame wier haar erg doet denken aan Lara Croft.

EA zegt als doel te hebben dat spelers hun eigen identiteit in hun personages kunnen creëren, zodat iedereen eruit kan zien zoals hij of zij wil. Battlefield 5 komt uit op 19 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  RikH's avatar

  Feminist field 😥

 2.   
  Rijstekorrel's avatar

  Volgens mij moet de ea mensen even hun hun voorhoofd aanraken, ze hebben denk ik hoge koorts geen betaal muur wauw.

  Nu speel ik het niet maar dit is gewoon netjes, nu kijken of het ook uitkomt deze belofte.

 3.   
  Mallorn's avatar

  Goed nieuws.