Sony bevestigt PlayStation 5 die volgens het bedrijf pas over 3 jaar lanceert

Sony Interactive Entertainment heeft de opvolger van de PlayStation 4, logischerwijs de PlayStation 5, bevestigd. We hoeven de nieuwe console echter pas over drie jaar te verwachten, zo stelt Tsuyoshi ‘John’ Kodera, de CEO van Sony. Dat terwijl gisteren bekend werd dat de PlayStation 4 de laatste fase van zijn cyclus betreedt. Hij zegt dat het bedrijf afstapt van de traditionele consolecyclus en de komende drie jaar nog gebruikt om zich voor te bereiden op de nieuwe generatie consoles.

We will use the next three years to prepare the next step, to crouch down so that we can jump higher in the future. We need to depart from the traditional way of looking at the console life cycle. We’re no longer in a time when you can think just about the console or just about the network like they’re two different things.
Kodera hield een interview met onder andere The Wall Street Journal, waarin hij verschillende details uit de doeken deed. Sony geeft de PlayStation 4 een langere cyclus mee, waardoor de spelcomputer langer meegaat dan bijvoorbeeld de PlayStation 2 en 3. Door de komst van de PS4 Pro is dit mogelijk gemaakt en zodoende kan Sony de nieuwe mogelijkheden van netwerk services beter uitpluizen. Het gaat volgens hem niet alleen om de nieuwe hardware, maar ook de services eromheen die met elkaar verbonden zijn.
We need a broader perspective than that because so many things are now connected via the internet.
Daarnaast is Sony volgens Kodera aan het onderzoeken hoe de mobiliteit binnen PlayStation verbeterd kan worden. De consoles van het bedrijf zijn voornamelijk apparaten die je in huis neerzet en gebruikt. Natuurlijk had Sony de PlayStation Portable en de PlayStation Vita, waar de Vita geen succes is gebleken. Echter, het Japanse bedrijf wil de beperking van één apparaat omzeilen en dan kijken we stiekem naar het mobiele systeem dat de Nintendo Switch hanteert.
SIE head Kodera told analysts and investors that the period until March 2021 would be when PlayStation to “crouch down once” to grow further in the future.
Het gaat nog wel een tijd duren voordat we de PlayStation 5 in huis mogen halen, want Kodera bevestigt de komst van de console voor over ongeveer drie jaar, dus in 2021. De inhoud, het uiterlijk en andere aspecten van het apparaat zijn uiteraard nog niet bekend.

We kunnen speculeren wat we willen, maar voorlopig zullen we nog niets concreets horen over de opvolger van de PlayStation 4.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  dat is een mooie tijd/jaar.

  Laat de Ps4 nog maar gewoon lekker even blijven. hopelijk kunnen ze de tijd goed gebruiken zodat alles optimaal gaat werken voor de toekomst.

  Ben wel benieuwd of tzt de ps+ prijs hetzelfde blijft of gaat stijgen.

  Ik ben altijd wel benieuwd naar nieuwe tech. Echter wilt dit niet zeggen dat ik meteen op release spul moet hebben. Sterker nog. Voor mij hoeft de ps5 voorlopig nog niet. PS4 heeft genoeg leuke games. en hopelijk komen er nog vele bij…

 2.   
  Rolf31's avatar

  Wat voor mij betekent dat ik in 2022 een PS5 zal aanschaffen. PS4 day one viel me erg tegen want heb 2 keer een maand na de jaar garantie een blue light of death gehad…

  Maar een switch-achtige console zou wel heel cool zijn, maar dan wel met de optie de Dualshock te kunnen gebruiken.

 3.   
  mattioza's avatar

  Daim jaartje later dan verwacht. Jammer voor de evolutie van de games.

  ”Rolf31″ schreef, "Wat voor mij betekent dat ik in 2022 een PS5 zal aanschaffen. PS4 day one viel me erg tegen want heb 2 keer een maand na de jaar garantie een blue light of death gehad…"

  Laat ons hopen dat de PS5 een technisch meesterwerk wordt door dit jaar extra… 😛

 4.   
  Weeman86's avatar

  Eerlijk gezegd wel blij dat het nog even duurt voordat hij komt. De ps4 werkt nog prima, de games zijn leuk en zien er top uit naar mijn bescheiden mening. En voorlopig hou ik die paar honder euro nog even op zak 🙂

 5.   
  Sa.'s avatar

  Wow, dan is deze generatie dus nóg langer dan de voorganger…. ben benieuwd of de gewone PS4 het zo lang volhoudt… 😮

 6.   
  OnOwned's avatar

  Sa. schreef, "Wow, dan is deze generatie dus nóg langer dan de voorganger…. ben benieuwd of de gewone PS4 het zo lang volhoudt… 😮 "

  True. Maar goed de komende drie jaar zitten gelukkig nog vol exclusieve games. En qua hardware wist de gewone PS4 hele degelijke prestaties te leveren bij zo’n prachtige game als God of War (Beste. Game. Ooit.). Dus maak me niet al te veel zorgen. Ben vooral benieuwd of Microsoft het er ook mee eens is dat de volgende generatie nog 3 jaar op zich laat wachten.

 7.   
  mattioza's avatar

  Sa. schreef, "Wow, dan is deze generatie dus nóg langer dan de voorganger…. ben benieuwd of de gewone PS4 het zo lang volhoudt… 😮 "

  Heb zo ook het gevoel dat Sony ons die PS4 Pro nog (probeert/)gaat aansmeren in de komende 3 jaar. De gewone PS4 gaat het alsmaar moeilijker krijgen om de grote games op hoge prestaties te draaien, de gewone PS4 is bij sommige games nu al een opstijgend vliegtuig..

 8.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Nog 3 jaar waarin Facebook groepen en YouTubers kunnen roepen dat de ps5 1500 euro gaat kosten en je de controller rectaal moet inbrengen.

 9.   
  tranceguy's avatar

  Wanneer stoppen we hier nu eens mee… Als het niet al 2021 is, lang nog niet aan de orde dus….

 10.   
  Talska's avatar

  Voor de PC gamer is dit ook goed nieuws. Het duurt nog wel effe voor de echt next-Gen.

 11.   
  KevinW's avatar

  Vind het raar dat games/consoles uit 2020/2021 nu al aangekondigt worde, ik vind dat je zoeits maximaal een jaar van te voren doet, en niet plannen gaat maken voor de verre toekomst

 12.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Het lijkt me sterk dat Sony zegt dat de console over 3 jaar komt. Dit geeft Microsoft de ruimte om eerder met iets te komen. Ik denk namelijk dat het succes van de PS4 mede te danken is aan het feit dat hij eerder uitkwam dan de Xbox.

 13.   
  OnOwned's avatar

  NoobAssPlayer schreef, "Het lijkt me sterk dat Sony zegt dat de console over 3 jaar komt. Dit geeft Microsoft de ruimte om eerder met iets te komen. Ik denk namelijk dat het succes van de PS4 mede te danken is aan het feit dat hij eerder uitkwam dan de Xbox."

  In de grote landen (VS, Engeland, Duitsland etc.) kwamen de twee consoles tegelijkertijd uit en ook daar nam de PlayStation 4 direct een voorsprong. Xbox begon slecht doordat ze dingen wilden toevoegen waar heel veel gamers op tegen waren. Altijd online zijn, je games niet tweedehands kunnen kopen/aanbieden en natuurlijk die verschrikkelijke en verplichte Kinect. Dat laatste zorgde er ook meteen voor dat de Xbox One 100 euro duurder was van de PS4.

  Hoewel ze dat heel snel hebben herzien, was de schade natuurlijk al aanzienlijk groot. En anno 2018 heeft Xbox met het gebrek aan exclusieve games nog een probleem. Het zal natuurlijk een voordeel voor Microsoft kunnen zijn om een jaar eerder te komen met een nieuwe console, maar dan moeten ze wel de eerder genoemde fuck-ups allemaal vermijden.

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  ”Rolf31″ schreef, "Wat voor mij betekent dat ik in 2022 een PS5 zal aanschaffen. PS4 day one viel me erg tegen want heb 2 keer een maand na de jaar garantie een blue light of death gehad…
  Maar een switch-achtige console zou wel heel cool zijn, maar dan wel met de optie de Dualshock te kunnen gebruiken."

  Voor mij het zelfde denk ik had de ps4 ook redelijk snel na de release, echter verder geen problemen gehad.
  Maar het duurde wel even voor dat er leuke spellen waren, ik had hem tegelijk met Tombraider gehaald toen(Meer was er niet voor mij volgens mij).

 15.   
  mattioza's avatar

  De kans dat Xbox binnen de eerste 2 jaar met een nieuwe generatie console komt, lijkt nagenoeg onbestaande. De Xbox One X is nog meer dan een jaar later uitgekomen dan de PlayStation 4 Pro, dus ze zullen de ‘tussengeneratie’ nog wel wat rekken. Vermoedelijk is dat ook Sony zijn inschatting en is dat nog een argument om nog een jaartje extra te wachten.