Sony CEO: PlayStation 4 betreedt laatste fase van zijn cyclus

President van Sony Interactive Entertainment John Tsuyoshi Kodera heeft aangegeven dat de PlayStation 4 het einde van zijn levenscyclus ingaat. Dat wist hij aan te geven tijdens de Sony IR Day, waar hij de huidige businessplannen van het bedrijf besprak. Wall Street Journal’s Takashi Mochizuki was bij de bijenkomst en schreef op Twitter het volgende:

PS chief Kodera: PS4 is entering final phase of its life cycle, which would have negative impact to the unit, but recurring revenue via membership services etc should cushion some of that.
De PlayStation 4 is inmiddels bijna vijf jaar op de markt. Met verkorte levenscycli van game-hardware valt dan ook binnenkort een aankondiging van de PlayStation 5 te verwachten. Of dat op de E3 van dit jaar gaat gebeuren, dat is nog de vraag.

 1.   
  MBgamer's avatar

  Ja verouderde hardware inmiddels.
  Ik wacht ook op de 5!

 2.   
  Daniel Z's avatar

  Logisch, al verwacht ik deze E3 nog geen aankondiging van de PlayStation 5. Dan snijden ze zichzelf in de vingers, aangezien er nog genoeg exclusives aan komen.

 3.   
  mattioza's avatar

  De vraag is, zal het wel aangekondigd worden op E3? Misschien houden ze het wel voor de PlayStation Experience (PSX) in december (dit of volgend jaar). Als we rekening houden met een release 3/4 van een jaar na aankondiging, kunnen ze op E3 ook nog eens langskomen met de PS5 3 maanden voor lancering.

 4.   
  kiesmaarwa's avatar

  Tenzij de PS5 iets revolutionairs gaat brengen, geloof ik niet dat de noodzaak er echt is voor een nieuwe console. Een handjevol devs lijkt optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden op de PS4 en de meesten zoeken het comfortabele middengebied qua graphics. Het enige wat mij zou overhalen tot een PS5 te kopen, zou AR ofzo zijn… en dat zie ik de eerstvolgende 10 jaar nog niet de mainstream worden…. dussssss PS4 mag nog wel een paar jaartjes het paradepaardje blijven

 5.   
  tranceguy's avatar

  Dat zaal nog wel meevallen… Sony’s cyclus is gewoon 10 jaar en dat gaat ditkeer ook zijn dus die 5 komt gewoon nog lang niet. EN gelukkig maar, hoeft ook nog miet.

 6.   
  mattioza's avatar

  tranceguy schreef, "Dat zaal nog wel meevallen… Sony’s cyclus is gewoon 10 jaar en dat gaat ditkeer ook zijn dus die 5 komt gewoon nog lang niet. EN gelukkig maar, hoeft ook nog miet."

  Wacht, wat? Waar komt dat vandaan? PS2 (2000-2006) en PS3 (2006-2013) hebben het 6 a 7 jaar volgehouden en dit zal het nu ook zijn, dat lijkt er meer op.

 7.   
  tijn80's avatar

  Valt de PS4 pro ook binnen de cyclus van PS4?

 8.   
  Daniel Z's avatar

  mattioza schreef, "

  ”tranceguy” schreef, "Dat zaal nog wel meevallen… Sony’s cyclus is gewoon 10 jaar en dat gaat ditkeer ook zijn dus die 5 komt gewoon nog lang niet. EN gelukkig maar, hoeft ook nog miet."

  Wacht, wat? Waar komt dat vandaan? PS2 (2000-2006) en PS3 (2006-2013) hebben het 6 a 7 jaar volgehouden en dit zal het nu ook zijn, dat lijkt er meer op."

  Het gaat om de volledige cyclus van de consoles. Zodoende zijn de PlayStation 2 en 3 wel meer dan 10 jaar meegegaan. De PS3 krijgt zelfs nu nog games, na 11/12 jaar.

 9.   
  mattioza's avatar

  Daniel Z schreef, "

  ”mattioza” schreef, "[quote=”tranceguy”].."

  Wacht, wat? Waar komt dat vandaan? PS2 (2000-2006) en PS3 (2006-2013) hebben het 6 a 7 jaar volgehouden en dit zal het nu ook zijn, dat lijkt er meer op."

  Het gaat om de volledige cyclus van de consoles. Zodoende zijn de PlayStation 2 en 3 wel meer dan 10 jaar meegegaan. De PS3 krijgt zelfs nu nog games, na 11/12 jaar.[/quote]
  Lol die games zijn echt enorm zeldzaam. Als je van die games moet ‘overleven’. 😛 We kunnen zowat stellen dat de blockbuster-games (buiten sportspellen en games meer gericht op de kids), zowat 1 a 2 jaar na lancering van de nieuwe console, een release op de oude achterwege laat. En dan is het doorgaans nog geen pretje om de oude console versie van een game te spelen, denk maar aan Call of Duty: Black Ops 3 dat nog op Xbox 360 en PS3 uitkwamen. Er was (ook hier op Gamersnet) dan ook de discussie of de nieuwe games nog zolang op de oude consoles moesten verschijnen.