Bakken met E3-spoilers en ergernissen over ouders | GamersNET Podcast #16

De alom geliefde vrijdag is weer aangebroken en je weekend mag weer feestelijk in worden gewijd met een verse GamersNET Podcast! In deze zestiende aflevering schuiven Peter, Salim en Tom aan om te reageren op en te speculeren over het nieuws van de week, en dat kan haast niet anders dan getekend zijn door E3 2018-geruchten…

Zo trapt Peter onze talkshow af met het heetste nieuws; de mogelijke E3-lek van Walmart Canada, die volgens onze hoofdredacteur roet in het eten heeft gegooid voor ieders E3-ervaring dit jaar. Welke voorspelde games zien we geheid terug, en waar valt nog oeverloos over te twijfelen?

Salim ontfermt zich in de tussentijd over de ouders van jonge gamers. Naar zijn idee zijn leeftijdsclassificaties vandaag de dag hoogst overbodig, maar wat is dan het alternatief? Peter en Tom haken in om te discussiëren over ongeïnteresseerd ouderschap als het aankomt op de game-wereld.

Daarnaast gooit Tom een balletje op over Nintendo Switch Online. De betaalde netwerkdienst staat aanstaande september alweer te verschijnen voor de Nintendo Switch, en dat kan aardig wat (minder fraai) gevolg hebben voor sommige gamers. Het idee is daar, maar biedt Nintendo Switch Online straks genoeg om de gamer te (blijven) binden?

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  mattioza's avatar

  Salim ontfermt zich in de tussentijd over de ouders van jonge gamers.

  Denk dat Salim meer geïnteresseerd is in de knappe alleenstaande moeders. 😀

  Die leeftijdcategorie is een beetje zoals cijfers in reviews, is gemakkelijk zonder dat je er al te veel moeite moet insteken. Ik vraag mij ook af of er wel veel rekening mee gehouden wordt, veel kinderen krijgen de game alsnog, ondanks dat ze niet voldoen aan de leeftijd.

  Nintendo doet naar mijn mening wel ergere dingen dan Nintendo Online, de meeste Switch-gebruikers hebben het alleen niet door.

 2.   
  mmx's avatar

  Ouders en gamers ja wat zal ik zeggen 🙄 Ik heb ook kids en daar heb ik altijd in meegegaan met gamen en dollen 😆 J kortom ik kocht eclke console en pc die er op de markt kwamen ,maar nu is het zo dat alleen mijn Dochter het gamen nog leuk vind en mijn zoons het helemaal niet meer doe ,dat zijn brave huisvaders geworden 😕 En ik ja ik zelf ben nooit gestopt met gamen vanaf dag 1 vond ik het fantastaich en nu nog steeds .Leve de lol dus 😆

 3.   
  fantasyfreak's avatar

  Leeftijden op games…tja zoals volgens mij Peter al aan gaf moet dit gewoon om je als uitgever in te dekken tegen gezeik van ouders achteraf. Al zou het met icoontjes ook wel duidelijk zijn maarja…welke ouder kijkt daar echt naar? Ik speelde als klein jochie ook de oude GTA’s of Carmageddon en mijn ouders kon het allemaal niet zoveel schelen. Of tenminste..ze hebben wel eens meegekeken dus ze wisten wat het was, maar ze lieten het wel toe. Gewoon met de duidelijkheid van “het is allemaal niet echt” net als met bijv. horrorfilms die je als klein kind ook al mocht zien. Ik vind dan ook wel dat ouders zich in ieder geval even moeten inkijken op de games die gespeeld worden en zelf de afweging moeten maken of het geschikt is of niet.

  Het lijstje van de gelekte games heb ik expres nog niet bekeken al haat ik het dat het via social media wel veel voorbij komt aangezien ik veel gamegerelateerde mensen volg. Maar tot nu toe weet ik er gelukkig bijna niks van behalve een rage2 en forza?????? die ik toch niet ga spelen.

  Nintendo Online… pfff als ik daar over moet beginnen. Ja ik wist dat het ging komen maar voel me toch genaaid. Mijn vriendin en ik willen ieder met een eigen account online. BAM €35… als je het deelt met 7 anderen is het €4 p.p ongeveer. Had liever gezien dat Nintendo dus een paar euro per extra account had gedaan. Maar ik hoop ook dat de service vele malen beter gaat worden dan. Tot nu toe werd het online gedeelte niet heel erg goed. Zo heb ik redelijk wat commucation errors in Splatoon2 bijvoorbeeld. Maar Nintendo doet wel meer fout… zo is de voice chat inderdaad best achterlijk geregeld en is het belachelijk dat je niet zomaar in de cloud kan opslaan zonder ervoor te betalen. Helemaal omdat je ook niet op een USB stick op een SD kaart kan opslaan wat je Anno 2018 toch wel zou verwachten. Begrijp me niet verkeerd want ik ben best een grote Nintendo fan maar ze moeten toch wat meer richting de consument gaan denken in plaats van in hun eigen rare ouderwetse ideetjes te blijven hangen. En die NES games zijn ook wel erg makkelijk om erbij te doen want die hebben ze van de 3000000 keer geport. Neem eens wat risico en geef na al die jaren eens inderdad wat gamecube games… mensen vragen er al om sinds het Wii tijdperk maar neeeeee….laten we voor het gemak weer the same old shit weggeven. En ik ben eigenlijk bang dat er straks toch heel wat online spelers gaan verdwijnen als het niet meer gratis is en helemaal als veel mensen het dus niet verwacht hadden omdat ze niet net als wij allemaal het nieuws wat meer volgen. En veel games voor online hebben ze toch ook niet echt? Ik zou het zelf óf vanaf het begin doen óf helemaal niet…en als je zo nodig tussendoor wilt doe het dan als je meer aanbod hebt dan een Splatoon, Mario Kart of Arms (speelt iemand dat?). En dan nog wat indies zoals Rocket League… denk niet dat iedereen daar een abo voor over heeft.