Red Dead-speculatie, PlayStation 5 en scepsis voor E3… | GamersNET Podcast #13

We zijn er weer om je vrijdag af te toppen! De werkweek zit erop, en dat betekent een kersverse GamersNET Podcast, de vijftiende alweer! Aan het woord zijn deze week Peter, Amador en Tom, met een uurlang aan discussie en gewauwel over alles wat speelt in de game-wereld…

Onze Peter kan natuurlijk maar niet ophouden over de ijzersterke derde Red Dead Redemption 2 trailer, die ons weer veel mogelijkheid tot speculatie geeft. Wรกt gaan we precies zien in Rockstars lang verwachte vervolg? De heren gooien een paar balletjes op…

In de tussentijd vraagt Amador zich af wat de PlayStation 5-geruchten allemaal zouden kunnen betekenen voor de komende tijd. Is de tijd voor een nieuwe generatie al angstvallig dichtbij, of wordt het nog even wachten op nieuwe(re) consoles?

En Tom blijft dit jaar thuis voor E3 2018. Om te verklaren waarom zijn belangstelling ietwat ingedaald is, snijdt hij een discussiepunt aan bij de heren. Is de fysieke E3-beurs nog wel helemaal van deze tijd?

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  tranceguy's avatar

  E3 is JUIST van deze tijd…. En jammer dat het blijft gaan over de PS5, dietijd is nog lang niet aangebroken we zitten nu 2018 dus volop PS4 shit…Dat is hoe ik erover denk….

 2.   
  Tom's avatar

  Naar de E3 gaan vind ik dus steeds minder van deze tijd, maar goed. Hoezo ben je het er dan niet mee eens?

 3.   
  mattioza's avatar

  Ik denk dat de PlayStation 5 wel in 2020 verschijnen, al is het om met een positief gevoel de nieuwe generatie in te gaan. Het probleem bij Xbox, zij kunnen om 2 redenen nu ook niet voor een nieuwe console gaan:
  1) De Xbox One x is er nog maar en 2) Het vertrouwen dat er goede exclusives gaan komen is nu volledig weg, ze moeten eind 2018/2019 gewoon nog keihard knallen om mensen te overtuigen hun nieuwe console te kopen

  Heb wel zin en klein beetje hype voor E3, al zal het wel heel erg van deze editie afhangen naar de komende jaren toe. In de zin van, als de grote uitgevers weer alle aankondigingen op voorhand gaan lekken of het zijn jaarlijkse/tweejaarlijkse releases en het is lijstjes aanvinken op de persconferentie, maakt het toch weer een pak minder spannend/interessant. Nu zijn het juist die ‘kleinere games’, die nu juist een verfrissing waren vorige E3, zoals A Way Out en Metro Exodus.

 4.   
  Sixty's avatar

  over de PS5, daar hoor ik mensen al meer dan een jaar al over praten. er zijn mensen die denken dat er dit jaar al een ps5 komt. wat onzin is maar toch. Ik geloof wel dat er al devkits zijn, zodat developers al een beetje het idee hebben wat ze kunnen verwachten en games ervoor kunnen beginnen met maken. Ik denk dat we pas in 2022 misschien eind 2021 de ps5 krijgen.

  Om het dan nog even te hebben over jouw geloven Peter, jij zei nog op stream tegen mij dat Watch Dogs zo’n goede game was, dus ik ben hem gaan halen. Dus ja…… ๐Ÿ˜‰

  Nee maar even serieus, we komen hier voor die info, jullie zien die dingen sneller dan ons omdat je daar op moet letten. Jammer dat dan 1 iemand zijn fanboy knop niet even uit kan zetten. Ik hoop dat spider man geweldig wordt, kan niet wachten.

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  Ik vind het nog altijd zoooooooo jammer dat het voortaan podcasts zijn ipv gn radio..

  podcast… persoonlijk klik ik dat vrijwel nooit aan. tenzij ik in de titel iets lees wat me intresseerd. maar dan skip ik vaak al sneller door.

  plus ik heb echt vaak dat ik tijdens t luisteren en dan dus op andere sites dingen ver ga doen want ja is niets te zien en dan denk je: ow ff snel KIJKEN wat ze te zeggen hebben… Maar er is geen KIJKEN meer ๐Ÿ™ hahahaa

  ik hoop stiekem op een GNRadio terugkeer. Maar dat zal wel niet gebeuren. En dat snap ik ook wel dit is voor jullie vele malen makkelijker..

  Wellicht tijdens E3 jullie dag doorspreken via een ”gn radio op locatie”

 6.   
  Heccer's avatar

  Hoi peter snap wat je zij over Spider-Man sta wel achter je punt hoplijk word het een goeie game Al ben je voor gelogen op de E3 De ps5 duurt minimaal nog 2 jaar dev kids zijn al wel bij sommige maar dit zegt natuurlijk nog niks

 7.   
  Tom's avatar

  CHILLOZZ schreef, "ik hoop stiekem op een GNRadio terugkeer. Maar dat zal wel niet gebeuren. En dat snap ik ook wel dit is voor jullie vele malen makkelijker..
  Wellicht tijdens E3 jullie dag doorspreken via een ”gn radio op locatie” "

  Het is niet alleen dat het makkelijker is, het is ook veel meer on message. De livestreams waren vaak maar voor een man of zeven (ronduit zonde van de tijd), terwijl een doorsnee podcastpubliek veel loyaler luistert.

  Zelf ben ik wel voor de terugkeer van video op de podcast (mocht dat punt eenmaal aanbreken), maar absoluut niet in de vorm van GamersNET Radio. Dat is klaar nu.

  De talkshows die je wilt zien op E3, die zullen ongetwijfeld ook wel weer komen. Zo gingen we vorig jaar ook meerdere malen live vanuit Los Angeles met de camera en een microfoon, om gewoon even de dag door te spreken. Ik hoop dat Marcel en Peter daarvoor de tijd kunnen nemen, gezien het een leuk een-tweetje was vanuit de VS. ๐Ÿ™‚

 8.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik verwacht natuurlijk wel bij de 50ste aflevering een GamersNET Podcast Marathon met 12 uur praten over games ๐Ÿ˜›

  Die laatste marathon staat trouwens niet op soundcloud. Waren daar problemen mee?