Battlefield 5 krijgt mogelijk ook Battle Royale-modus

Vorige maand dook al het bericht op dat Battlefield 5 terug naar de WW2 roots zal gaan. Hoewel er nog niets formeel onthuld is van de nieuwe Battlefield-game draait de geruchtenmolen inmiddels op volle toeren. Volgens de laatste berichten is ontwikkelaar DICE namelijk aan het testen hoe een Battle Royale-modus zou kunnen werken in Battlefield 5. Een bron meldt dat de ontwikkelaar prototypes heeft, om te onderzoeken hoe een massale spelmodus als Battle Royale gaat werken binnen de mechanieken van de game.

De ontwikkelstudio zou de Battle Royale-modus nog niet hebben goedgekeurd op dit moment. Mocht men besluiten dat er een goed concept ligt, dan zal het alsnog niet op tijd kunnen zijn voor de geplande release van Battlefield 5. De kans lijkt dan groot dat men een eventuele Battle Royale-modus na de release een keer als een – mogelijke gratis – update uit zal brengen, aldus de bron.

Het blijft dus nog de vraag of Battlefield 5 daadwerkelijk een vorm van Battle Royale krijgt. Misschien zien we straks zowel Battlefield als Call of Duty met deze spelmodus?

 1.   
  mattioza's avatar

  De kans lijkt me vrij groot, ze hebben in het verleden ook de battle royale games toegejuicht op sociale media. Kan goed uitpakken, ligt beetje aan de concept/uitvoering ervan.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  trieste bedoelling

 3.   
  Steamturtle's avatar

  ben opzich wel benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

 4.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  dag cod dag battlefield

 5.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Vind dat Battle Royale nu wel erg goedkoop…maarja, zolang het de rest van de game niet benadeeld is het ook niet erg dat het erbij zit.