Battlefield-spelers herdenken Eerste Wereldoorlog met wapenstilstand

Gisteren was het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. In Battlefield 1, de game die de franchise meeneemt naar de frontlinie tijdens De Grote Oorlog, stond die dag dan vooral in het teken om de doden, slachtoffers en zij die hebben gestreden voor de vrijheid, te herdenken. Want hoewel Nederland neutraal was ten tijde van deze loopgravenoorlog, had het toch grote invloed op de Nederlandse samenleving.

Gedurende een potje besloot een groep spelers dan ook om op klokslag elf uur de wapens neer te leggen en vredelievend op het strand, samen met de vijand, deze soldaten te eren. Al verliep dat niet helemaal vlekkeloos, sommigen zagen dit namelijk als een uitgelezen kans om even hun Kill-Death Ratio op te krikken.

This is the 100 Year Anniversary of the End of WW1. On the 11th Hour we stopped fighting. from r/Battlefield


🍞 De Lunchtip is een (werk)dagelijkse rubriek waarin we interessante content rondom gaming delen. Van diepe documentaires tot gortdroge memes; je vind het doordeweeks in de middag op Gamersnet!

Heb je zelf een goede tip voor de lunchpauze? Geef het door via de Hub, Discord of Twitter en verrijk de middag van je medegamer!

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Heel flauw van die gene die doorgingen, had dan even in een andere server verder gegaan ofzo.