Konami verliest rechten Champions League voor Pro Evolution Soccer

Het is zeker geen geheim dat Konami het bijzonder moeilijk heeft in de game-industrie en het bedrijf krijgt dit jaar nog een gevoelige tik. Na het matige Metal Gear Survive en het ontslaan van Hideo Kojima, krijgt nu Pro Evolution Soccer een tegenvaller. De footie raakt na tien jaar de exclusieve rechten voor de Champions League kwijt.

Het prestigieuze Champions League-toernooi gaat verloren vanaf 26 mei, de dag waarop de finale van het toernooi in Kiev wordt gespeeld, en daarmee verliest PES een belangrijk element van de game. De afgelopen jaren heeft PES het al moeilijk om de FIFA-franchise van EA Sports bij te benen, mede door het kleine aantal licenties en daardoor dus ook het gebrek aan echte voetbalclubs.

Het is niet bekend wat er met de licensie gaat gebeuren, maar je kan er bijna zeker van zijn dat EA klaarstaat om de licensie over te nemen voor de volgende FIFA-game.

 1.   
  Jarek's avatar

  Pro Evolution Soccer zal altijd een loyale fanbase houden. Misschien niet zo groot meer als dat het ooit was maar de gameplay stijl spreekt bepaalde mensen toch wat meer aan dan die van Fifa.

 2.   
  RLXTR's avatar

  Jammer, het droeg zeker bij aan een stukje beleving. Aan de andere kant, mensen die meer waarde hechten aan licenties dan aan gameplay zullen waarschijnlijk toch wel voor de concurrent kiezen. Geef de community de tools om alles via de edit mode zelf te fixen en focus je vooral op het doorontwikkelen van de gameplay, zou ik zeggen. Een wedstrijdje geld smijten is niet te winnen van EA, maar de voorsprong in kwaliteit en diepgang van de gameplay behouden en uitbouwen wel. En laten we wel wezen, in de vermeende hoogtij dagen van PES, op de PS2, lag de Champions League licentie bij EA (die er destijds halfbakken stand alone games van uitbracht, maar dat terzijde).

 3.   
  zetjex's avatar

  Mooi nu hopen dat EA de rechten krijgt voor dat de nieuwe FIFA komt.