Ninja Theory doneert aan goed doel als Hellblade: Senua’s Sacrifice goed verkoopt op Xbox

Vorig jaar verscheen Hellblade: Senua’s Sacrifice voor PlayStation 4 en pc, een game met psychische ziekte als een van de centrale thema’s. Het spel goed ontvangen en wist zelfs een prijs voor het geluidsontwerp in de wacht te slepen op de Game Awards. Vanaf morgen kunnen ook Xbox One-bezitters aan de slag met het spel, zoals eerder al werd aangekondigd.

Op 10 oktober vorig jaar, World Mental Health Day, schonk ontwikkelaar Ninja Theory alle opbrengsten van Hellblade: Senua’s Sacrifice aan Rethink, een Britse organisatie voor hulp bij psychische problemen. Ook de Xbox One-versie wordt voorzien van een soortgelijke actie: als de game 100.000 keer over de (digitale) toonbank gaat binnen de eerste week na release, doneert het bedrijf 50.000 dollar aan Mental Health America. Mocht dat ambitieuze doel niet worden gehaald, maar wordt Hellblade ‘slechts’ 50.000 keer verkocht, dan doneert Ninja Theory de helft van dat bedrag.

Vorig jaar doneerde Ninja Theory al aan een Britse organisatie en daarom is nu gekozen voor een Amerikaanse stichting. Hoe dan ook, dit is natuurlijk een mooi en actueel gebaar.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren