Spider-Man is onderweg en hoe staat het met Sea of Thieves? | GamersNET Podcast #11

Inmiddels vaste kost voor je vrijdag; de GamersNET Podcast! In aflevering 11 zitten Peter, Tom en Salim klaar om de hoogtepunten van de week te bespreken…

Want wat waren we blij met de releasedatum van Spider-Man op 7 september aanstaande! Maar, gaat die game eigenlijk wel zo goed worden als iedereen denkt? Onze Salim was afgelopen weekend voor het eerst op The Party, een van de grootste LAN-party’s van Nederland. Hoe beviel hem dat?

Luisteraar Lars heeft een mail gestuurd met een mooie vraag over handhelds en Tom geeft een update over Sea of Thieves. Heeft die game twee weken na launch genoeg content gekregen?

Dat alles en meer hoor je in een nieuwe GamersNET Podcast! Uiteraard maken we ook ruimte om te reageren op de ingezonden respons ([email protected]) en bespreken onze presentatoren wat hun persoonlijke game-leven deze week vervulde.

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral hoe jij in zou haken in onze zinloze discussies:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  kiesmaarwa's avatar

  Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo leuk dat je zit te haten op Spiderman. Spiderman wordt gewoon een heel goede game en ik snap niet zo goed waarom je zo gemeen doet.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Leuk dat jullie mijn vraag hebben behandeld 😀 Wel jammer dat mijn angst voor het verdwijnen van handhelds toch waarheid gaat worden waarschijnlijk. Vooral wat Peter zegt is het gewoon jammer van die typische games waar je een handheld voor kocht en die op mobiel toch niet zo uitgebreid zullen zijn. Ben ook bang dat er teveel microtransacties in gestopt worden.

  Ik heb nog wel meer vragen dus is het een probleem als ik die stuur? 😛

 3.   
  Tom's avatar

  Ik hoop vooral op een mobiele toekomst voor games waarbij niet alles naar microtransacties getrokken wordt. Naar mijn idee is dat goed mogelijk. Als je ziet dat FTL het goed heeft gedaan op smart-apparaten, kun je ervan uitgaan dat bijvoorbeeld ook een Into The Breach straks naar smartphones komt. Prima spelletje, voor onderweg; nul mogelijkheid tot microtransacties.

  Met het (lichtelijk) verdwijnen van de handheld-markt, neem ik aan dat de vraag naar ‘volwaardige’ mobiele ervaringen groeit. Ik hoop dan ook dat dit soort titels vaker daarop inspringen.

  En ja, meer vragen zijn altijd welkom, lijkt me zo. Daar blijft de podcast ook lekker interactief bij.

 4.   
  fantasyfreak's avatar

  Ja ik denk ook zeker dat het wel mogelijk gaat kunnen zijn. Gelukkig zijn er ook al wel controllers te verbinden via bluetooth en misschien dat daar ook nog het een en ander bij kan gaan helpen qua wat voor games er uit gaan komen.

  Geen idee hoe dat met jou zit, maar ik ben nooit zo’n fan van het besturen via “knoppen” op je beeldscherm zelf als je in een 3D wereld moet lopen.

 5.   
  Heccer's avatar

  kiesmaarwa peter is gewoon van slag dat er geen goeie games komen naar Xbox en geef hem ongelijk er is ook niks aan de horizon dat je zegt blij dat ik een Xbox heb. En er is al nieuws over spiderman ze hebben er al mee gespeeld paar uur en beviel hun goed

 6.   
  Heccer's avatar

  https://youtu.be/zvsYcG4ll-w

 7.   
  Tom's avatar

  fantasyfreak schreef, "Geen idee hoe dat met jou zit, maar ik ben nooit zo’n fan van het besturen via “knoppen” op je beeldscherm zelf als je in een 3D wereld moet lopen. "

  Persoonlijk vind ik dat, tot op zekere hoogte, ontiegelijk ruk werken. In sommige gevallen kunnen games ermee weg komen, maar bijvoorbeeld een PUBG met touch controls; dat werkt gewoon onhandig. Onoverzichtelijk en vooral onbetrouwbaar, als het er echt even flink aan toe gaat.

  Daarom zou inderdaad een soort wedergeboorte rondom Bluetooth-controllers geen verkeerde zaak zijn. Mochten we als volk dan toch meer en meer richting dat soort mobiele games trekken, dan mag je toch hopen dat ook de markt aan peripherals daarvoor groeit.

  Topidee voor Microsoft; maak de nieuwe generatie Xbox One-controllers gewoon native toegankelijk op mobiele apparaten. Die hebben nota bene al Bluetooth, en de afzetmarkt ervan is al aardig bewezen. Zou een goede stap in hun nieuwe ‘mobile first’ denkrichting kunnen zijn.