Xbox Game Pass-gebruikers hebben weer toegang tot Sea of Thieves

De stevige patch voor Sea of Thieves van gistermiddag werkte lang bij niet iedereen even goed. Een boel hekelpunten werden inderdaad verholpen, maar tegelijkertijd werd een grote groep spelers buitengesloten van de waterwereld. Gamers die Rare’s nieuwe piratenspel betraden een (proef)abonnement op de Xbox Games Pass, konden gisteravond gedurende meerdere uren Sea of Thieves niet betreden.


Inmiddels is dat obstakel verholpen, aldus Rare op Twitter. In het midden van de nacht lieten de Britten weten Xbox Game Pass spelers dan toch weer aangesloten te krijgen op het netwerk, waardoor Sea of Thieves weer gedownload, geüpdatet en opgestart kon worden.Een heugelijke verbetering, vooral omdat duizenden gamers Sea of Thieves nu gratis uitproberen aan de hand van de Game Pass. Het ‘Netflix van games’ vanuit Microsoft is veertien dagen lang gratis uit te proberen op Xbox One en/of pc, waarmee ook meteen deze potentiële parel voor het platform te betreden is. Een unicum voor de Game Pass, maar vooral een goede manier voor spelers om te pootjebaden in de nieuwe titel.

Wij zijn zonder meer overtuigd van de formule die Rare hier aanbiedt. In onze Sea of Thieves review spreken we positief over het avontuur wat aangeboden wordt, al blijven we hoopvol voor meer content op de koddige, online zeeën.

 1.   
  sjaak19832015's avatar

  Hoe werkt dat met die game pass want ik wil die 14 dagen maar ik krijg een link om te betalen met creditcard of paypal. Ik maak geen gebruik van deze diensten en bovendien wat zouden ze met deze gegevens moeten als het gratis is?

 2.   
  Tom's avatar

  Vaak zijn dat soort proefabonnement wel onder het mom van ‘alvast’ een betaalprincipe opzetten. Je kunt dat op tijd opzeggen, maar natuurlijk willen ze van je weten hoe je denkt te betalen, mocht het allemaal doorgaan. Logischerwijze is dat hun hoop.

  Microsoft kennende, blijven die gegevens wel bewaard onder je Xbox/Microsoft-account. Naar mijn weten kun je handmatig je aangesloten PayPal of creditcard weer los koppelen, mocht je je daar veiliger van voelen.