Hellblade: Senua’s Sacrifice verschijnt in april ook op Xbox One

Ontwikkelstudio Ninja Theory had anno 2017 weer een culthit te pakken met Hellblade: Senua’s Sacrifice. Het op pc en PlayStation 4 verschenen vechtspel kon daar rekenen op een aardige afzetmarkt, maar krijgt ook dit jaar nog een nieuwe uiting. Het psychedelische epos zal 11 april namelijk ook op Xbox One het daglicht zien.

Via diens eigen Twitter-account maakte Ninja Theory het heugelijke nieuws bekend. Daarbij werd vermeld dat pre-orderaars en early adopters gedurende de eerste week op een korting van tien procent kunnen rekenen.


De Xbox One-versie zal daarbij ook ondersteuning kennen voor de Xbox One X, die onder te verdelen is in drie verschillende modi. Gamers op Microsofts verbeterde console kunnen kiezen uit respectievelijk ‘Enhanced Visuals’, ‘Higher Performance’ (60 frames per seconde) of ‘High Resolution’ (met een dynamische upscaling naar 4K). Over HDR-beeldbereik wordt vooralsnog niet gesproken.

In het verleden is Hellblade al aardig in de prijzen gevallen voor verschillende facetten, terwijl de game zelf ook al meerdere malen in de uitverkoop kwam te liggen. Zo verlaagde Ninja Theory tijdelijk de prijs tijdens de Mental Health Awareness Week. Relevant, aangezien de game zelf ook inspeelt op en rondom de psyche van het hoofdpersonage.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren