Rare verklaart technische misstanden met Sea of Thieves; stippelt verbetering uit

Met Sea of Thieves vers in de schappen voor Xbox One en Windows 10 zag het piratenspel een aardig opkomst qua spelersaantallen; eentje waarmee de online service aardige klappen kreeg te verduren. Veel spelers merken dat hun progressie vertraagd wordt opgeslagen, Achievements registratie missen en zelfs dat ze bijtijds volledige buitengesloten worden van de servers. Ontwikkelaar Rare laat nu weten de technische missers in kaart te hebben gebracht en stippelt post-launch verbeteringen uit.

In een recente geplaatste Launch Status Update geven de Britten aan van de technische foutjes af te weten. Daarbij worden misstanden op een prioriteitenlijst geplaatst, die elk hun eigen reeks fixes zullen krijgen.

Zo moeten de overbelaste servers op piekuren al vergroot en versterkt zijn, waardoor spelers (sinds gisteravond) minder vaak in de wachtrij worden geplaatst. Veel van de andere gebreken, zoals langzame registratie en het volledig verdwijnen van voorwerpen, worden volgens Rare begin volgende week verholpen met een patch.

De toekomstige patches en bijbehorende downtimes van de servers wil Rare binnenkort aankondigen. Nu is al bekend dat de servers aanstaande zaterdag- en dinsdagochtend tot in de middag onbereikbaar zullen zijn.


Ben jij al op avontuur geweest op de wilde wateren van Sea of Thieves? En zo ja, hoe vloeiend was die vaart? Schroom niet jouw ervaring te delen, en blijf GamersNET in de gaten houden voor meer nieuws (en een aanstaande review) over Rare’s kleurrijke zeewereld…

 1.   
  Mark89NL's avatar

  Al een goed avontuur gehad alleen voel ik mij veraden door mijn crew ik ga er wel met de schatten vandoor next time 😉 of gooi ze overboord.

 2.   
  Leukste's avatar

  Hoop dat ze bij het uitstippelen van de oplossingen het kruis op de goede plek plaatsen.

  Mark89NL schreef, "Al een goed avontuur gehad alleen voel ik mij veraden door mijn crew ik ga er wel met de schatten vandoor next time 😉 of gooi ze overboord."

  Muiterij!