State of Decay 2 krijgt Collector’s Edition met zombiemasker, maar zonder game

Vanaf 22 mei aanstaande staat dan tóch weer een exclusieve game onder het Xbox-vaandel te verschijnen; State of Decay 2 verschijnt dan op Xbox One én Windows 10, nota bene met cross-buy en cross-play ondersteunend middels Play Anywhere. En jawel, ook die game kan niet ontgaan aan een heuse Collector’s Edition.


Inbegrepen bij de bovenstaande Collector’s Edition zit uiteraard een steelbook van de game, incluis een standaard daarvoor, in de vorm van een menselijk brein. Een daarbij los geleverde vinger blijkt een erg letterlijk genomen ‘thumb drive’ USB-stick te zijn van 4 gigabyte.

Als klap op de vuurpijl wordt bij deze Collector’s Edition van Undead Labs tweede State of Decay-titel ook een heerlijk luguber zombiemasker geleverd, zodat ook jij door het leven kan als een dode. Leuk voor even, maar pas op voor autodeuren die je zo maar van de straat kunnen scheppen.

De Collector’s Edition moet bij verschillende retailpartijen over de kop gaan voor 69,99 euro. Klinkt schappelijk, maar daarbij moet wel opgemerkt worden dat de game in kwestie niet geleverd wordt in dit pakket; enkel de extraatjes.

State of Decay 2 is los te verkrijgen in een digitale Standard Edition (29,99 euro) en Ultimate Edition (á 49,99 euro), al zal de game ook onderdeel uitmaken van Microsofts eigen Xbox Game Pass-abonnement. Leden daarvan kunnen de game ‘kosteloos’ spelen, zolang de maandelijkse service strekt.

De schappelijke richtprijzen en acties klinken echter tweezijdig. Enerzijds is het natuurlijk prettig om te zien dat State of Decay 2 niet voor de volle mep over de (digitale) toonbank vliegt, anderzijds onderstreept het ook weer deels de scepsis die wij voelden aan de hand van onze E3 preview met de game. Undead Labs weet duidelijk goed waar hun sterke punten van het eerste deel lagen, maar leek destijds nergens echt rigoureus uit te breiden op de bestaande formule.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren