Monster Hunter World ruim 7,5 miljoen keer verscheept; Capcoms grootste succes ooit

Niet iedereen zag het aankomen, maar Monster Hunter World is een proportioneel sterk succes gebleken. Sinds de lancering van een ruime maand geleden verkocht Capcom ruim 7,5 miljoen exemplaren van het avonturenspel. In een recent uitgestuurd persbericht laat de uitgever dat heugelijke nieuws weten, alsmede er op te reageren.

Met dergelijke verkoopcijfers is Monster Hunter World namelijk meest succesvolle titel voor Capcom ooit. Groter dan Resident Evil, sterker dan Street Fighter.

Dat succes dankt Capcom met name aan het doorbreken van culturele en taalgebonden barrières. Waar de Monster Hunter-franchise normaliter vooral gefocust is op de Oosterse core audience, was World een eerste poging om wereldwijd te overheersen. Nota bene op de thuisconsoles, waar de serie al even geen deel meer voor uitrolde:

Monster Hunter: World is the latest entry in the series, and the first new Monster Hunter title for home consoles in nine years. It is also the first title in the series to be given a global simultaneous launch, and was given an ambitious worldwide promotional campaign in order to further build upon its fan base both in Japan and in markets overseas. As a result, Monster Hunter: World has overcome both linguistic and cultural barriers to delight approximately 7 million players worldwide, and has shipped 7.5 million units, making it the best-selling title in company history.
Aldus Capcoms eigen statement over het eigen verkooprecord. In totaal moet de gehele Monster Hunter-serie goed zijn voor 48 miljoen verkopen vandaag de dag.

In het persbericht geeft Capcom aan nog altijd gedreven te zijn in het tegemoetkomen van de speler. De verwachting is dan ook dat Monster Hunter World in de nabije toekomst nog verder uitgebreid en verbeterd wordt, al wachten we nog altijd op de aangekondigde verschijning op pc. Een precieze releasedatum voor die versie moet nog aangekondigd worden.

Meer weten over wat de nieuwe Monster Hunter nu zo succesvol maakt? Lees dan vooral onze eigen en aardige positief gestemde Monster Hunt World review, of aanschouw het op visuele wijze met onze Monster Hunter World video review.

  1.   
    Hielke's avatar

    Heerlijk spelletje, ondertussen een uur of 60 geklokt en ik ontdek nog nieuwe dingen

  2.   
    huntedjohan's avatar

    ben nog steeds heel nieuwsgierig naar dit spel. misschien toch maar s op MP zien te scoren voor een leuk prijsje