Zijn games nog steeds te seksistisch? | GamersNET Podcast #7

Elke vrijdag spreken we lang en diep over de belangrijkste onderwerpen van de afgelopen week. Soraya, Peter en Tom brengen deze week de onderwerpen aan tafel.

In aflevering 7 van de GN Podcast is Tom erg blij met de geruchten omtrent de ontwikkeling van Skate 4. Gaat het dan eindelijk gebeuren? Onze Peter is dan weer blij met Netflix, die een hele serie gaat maken van The Witcher. Zijn er meer games die dit verdienen?

Onze debutant Soraya viel het op dat er een 4K-mod is verschenen voor Final Fantasy 14, die alleen de vrouwen van mooiere graphics voorziet. Zijn we daar niet inmiddels klaar mee?

Dat alles en meer hoor je in een nieuwe GamersNET Podcast! Uiteraard maken we ook ruimte om te reageren op de ingezonden respons ([email protected]) en bespreken onze presentatoren wat hun persoonlijke game-leven deze week vervulde.

Luister mee met deze enerverende aflevering (ook via iTunes of SoundCloud zelf) en vertel ons vooral wat je denkt over ons nieuwste blokje game-discussie:


Volg de GamersNET Podcast ook op iTunes of SoundCloud om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen!

Meepraten en vragen stellen moedigen we evenals aan. Zeg je zegje dan wel met een berichtje richting [email protected] of bijvoorbeeld Twitter en wie weet, schuiven we volgende week aan voor jouw onderwerp of interessante vraag!

 1.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Grappig is dat als het alleen de mannelijke characters waren die de 4k upgrade kregen het evengoed neergezet zou worden als seksistisch gedrag van de developers.

 2.   
  Tom's avatar

  Voor sommigen is het ook nooit goed. Vandaar dat ik er ook weinig waardeoordeel aan hang en het gewoon houd op ‘doe lekker waar je zin in hebt’.

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Er lopen genoeg dames rond met een flink stel voor de deur (waar ze soms maar al te graag mee pronken). Sommige vrouwen in ‘het echte leven’ kiezen er voor om hun borsten te vergroten… waarom mogen dikke jetsers dan niet in een game? Of word er gedacht dat dit grondslag is voor vrouwen om hun borsten te vergroten? Zonder games zijn er genoeg vrouwen die alleen al door het zien van een andere vrouw een complex krijgen, maar dan valt er weinig van te zeggen.

  Dat jouw vriendje half kwijlend op de bank zit terwijl hij gamed is misschien niet leuk, maar je vergeet 1 ding, die virtuele dame is geen dreiging. Niet zolang jouw vriendje een beetje nuchter in de bol is (zo niet dus, al helpt dat weer tegen overbevolking). Zoals in de podcast ook word vermeld, zijn er ook genoeg mannen met gouden looks aanwezig in games. Maar zo ver ik weet kijken mannen daar gewoon doorheen. Iets met fictie? Ik voel in ieder geval geen drang om te klagen over lichaamsverhoudingen wanneer ik Gears of War of Duke Nukem speel.

  Los van bovenstaande, het is een mod. Je hebt geheel zelf de keuze om zo’n mod te installeren. Wil je dit niet? Doe je het niet, simpel. Geen aanstoot(kussen) meer. Daarnaast zijn er genoeg mods in allerlei games die behoorlijk wat stappen verder gaan.

  Tot zover mijn betoog over borsten op een gamesite, dat het ooit zo ver zou komen. O ja, nog 1 ding, naar wie kijk jij liever: De Mexicaanse weervrouwen of de Nederlandse (los van taal)?

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  We kijken graag naar mooie mensen (of game personages), zowel mannen als vrouwen. Zo zitten we in elkaar. Het is ook geen toeval dat de Anita Sarkeesian achtige “feminsten” die alles seksistisch vinden vaak zelf hondslelijk zijn