Gratis PlayStation Plus games voor maart bekend, met onder andere Bloodborne

Zoals gebruikelijk heeft Sony op de woensdag voor de eerste dinsdag van de nieuwe maand, weer een lijstje met gratis games voor PlayStation Plus-leden bekendgemaakt. En de line-up voor maart is om je vingers bij af te likken met onder andere Bloodborne en Ratchet & Clank.

Vanaf dinsdag 6 maart kunnen gamers met een PlayStation Plus-abonnement een paar exclusieve toptitels binnenhengelen, waaronder dus Bloodborne. De extreem moeilijke RPG van de makers van Dark Souls, is drie jaar geleden op de PlayStation 4 verschenen en heeft menig gamer al woedend weten te krijgen. Een leuke uitdaging dus voor de die-hards.

De andere gratis toptitel is compleet het tegenovergestelde. Het kleurrijke en kindvriendelijke Ratchet & Clank uit 2016 is een soort remaster van het allereerste deel en ook die werd goed ontvangen door de pers en gamers. Mochten de genadeloze monsters in Bloodborne je teveel worden, dan heeft Sony in ieder geval aan een vrolijke uitweg gedacht.

De overige gratis games zijn vooral voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita, al gaan deze platformen binnenkort geen nieuwe games meer ontvangen. Vanaf 8 maart 2019 gaat de focus volledig naar gratis games voor de PlayStation 4. Je raakt echter niets kwijt na die datum, dus de games die je hebt blijven behouden. Onderstaande vier titels krijg je deze maand voor de goude oude Sony-consoles.

 • Legend of Kay, PS3
 • Mighty No. 9, PS3 (Cross Buy with PS4)
 • Claire: Extended Cut, PS Vita (Cross Buy with PS4)
 • Bombing Busters, PS Vita (Cross Buy with PS4)
 • Vergeet niet de gratis games van februari nog binnen te harken voordat het te laat is, want met Knack en RiME was deze maand ook niet slecht.

  1.   
   nielsiebro's avatar

   Ik zou al blij zijn met 1 van de twee!

  2.   
   kiesmaarwa's avatar

   Poeh 3 goeie games en een vita game die ik niet ken

  3.   
   Stirf's avatar

   Ratchet

  4.   
   mattioza's avatar

   Heel sterke maand.
   Alleen heb ik Ratchet and Clank al, maar zeker dikke aanrader. Bloodborne is helaas totaal men game niet. Mighty no. 9 was na een heel succesvolle crowdfunding, best wel een fiasco gebleken (volgens de recensente), maar ben wel eens benieuwd om het zelf te spelen. En Bombing Busters ga ik ook stiekem eens proberen. ๐Ÿ˜€

  5.   
   Kardinalus's avatar

   Heb ze allebei al maar echt een goeie lijst!

  6.   
   Novel's avatar

   Eindelijk een goede Playstation Plus lijst ๐Ÿ˜‰

  7.   
   Daniel Z's avatar

   Dit is wel een zeer fraaie maand.

  8.   
   Papachico's avatar

   Zozo, dat is voor de verandering eens een keer een goede maand. Bloodborne heb geleend en ook al Platinum maar wil em misschien tog wel hebben. Ratchet heb ik nog op de ps2 gespeeld dus die kan er ook wel bij ๐Ÿ˜‰

  9.   
   tijn80's avatar

   Heb een mail ontvangen dat er na 8 maart 2019 geen PS3 of Vita games meer worden aangeboden

  10.   
   Steamturtle's avatar

   hmm heb ratchet en bloodborne allebei al.. maar veel plezier voor de mensen die ze nog niet hebben!