Blizzard teaset nieuwe Overwatch-held met opvallende blauwdruk hamer

Sinds de terugkeer van het Lunar New Year in Overwatch is het weer even stil geweest rondom Blizzards populaire schietspelletje, maar natuurlijk houdt dat niet lang aan. Het overzicht aan helden bestaat immers nog altijd uit 26 verschillende Heroes, terwijl een volgende toevoeging gedurende deze periode wel zou kunnen verschijnen. Tenminste, als het aan Blizzards eigen uitgezette koers voor uitbreiding ligt.

En ja, die koers lijkt aangehouden te worden, nu Blizzard via het officiële Overwatch Twitter-account wederom een mysterieus stuk artwork deelde. Bijgestaan door het citaat “I’ll knock some sense into you!” werd een soort blauwdruk van een opvallende hamer gegeven. De zogenaamde “Slaga V3.0”:


Rondom de schetsen treffen we woorden en zinnen aan die in alle waarschijnlijkheid Zweeds zijn, wat mogelijk kan verwijzen naar de Defense-held Torbjörn. De van origine Zweedse knutselaar annex dwerg maakt al vanaf dag één onderdeel uit van Overwatch, maar in het verleden werd er al veel verwezen naar zijn familie. In het specifiek verscheen Torbjörns dochter in online stripboeken van Overwatch, alsmede een Highlight Intro die in-game verdiend kan worden voor de kleine vechtersbaas.

Het feit dat de blauwdruk wederom een hamer afbeeldt, zou verdere verwijzing naar Torbjörn kunnen zijn. Toch hoeft dat niet te betekenen dat de Zweed direct gerelateerd is aan een nieuwe onthulling. Ook in het verleden plaagde Blizzard spelers van Overwatch op dit soort manieren, waarbij sommige verwijzingen duidelijk bedoeld waren om men op het foute been te zetten.

Eenzelfde strategie paste Blizzard ook toe bij de onthulling van Orisa en, wellicht nog prominenter, Sombra. Aanvankelijk lijken de beelden overduidelijk naar één figuur als nieuwe held te wijzen, terwijl achteraf blijkt dat de volgorde, vorm of complete backstory rigoureus anders is dan verwacht. Ook nu zou dat absoluut het geval kunnen zijn.

Wat maak jij van deze mysterieuze blauwdruk? Betreft het simpelweg een nieuwe onthulling rondom de al bestaande Torbjörn, of schuilt er iets anders achter dit wapen van Zweedse makelij? Speculeer en discussieer vooral mee, of wacht simpelweg tot Blizzard een volgende grote onthulling uit de doeken zal doen. Dat zal na vanavond ongetwijfeld niet lang meer duren…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren