Battlefield 1-bundel Revolution en uitbreidingspakket Incursions aangekondigd

Geen iteratie van Gamescom is games-compleet zonder een aantal grote aankondigingen. Vanuit de hoek van Electronic Arts bleek dat, zoals beloofd, te gaan om grote game-bundels uitbreidingen op Battlefield 1. De shooter van DICE wordt later dit jaar voorzien van twee grote pakketten, respectievelijk Revolution en Incursions

Vanaf september draait alweer de eerste closed alpha van Battlefield 1 Incursions, die onder meer nieuwe modi en maps moet introduceren. Incursions moet daarbij dieper ingaan op de verschillende oorlogsconflicten die de Eerste Wereldoorlog met zich meebracht, en deels breken met de gevestigde orde van Battlefield 1-gevechten.

Incursions moet daarmee meer inspelen op de competitieve achterban van Battlefield 1. In 5-tegen-5-gevechten strijden twee teams het tegen elkaar uit, waarbij teamspel hoger in het vaandel staat dan ooit. Daarbij horen dan ook acht nieuwe klasse (Trench Surgeon, Control Leader, AT Assault, Battle Mechanic, Mortar Support, Raid Leader, Shock Assault, Proximity Recon), die een volledig andere draai aan de bestaande Battlefield 1-ervaring moet geven.

De nieuwe modus van Incursions moet vooral plaatsvinden op een vernieuwde en herontworpen map in Battlefield 1, Giant’s Shadow.

Aan de andere hand, biedt Battlefield 1 Revolution niet per definitie een uitbreiding, maar eerder een ‘Game of the Year Edition’ van EA’s blockbuster-shooter. De bundel bestaat in dit geval uit de basisgame, maar ook de Battlefield 1 Premium Pass, waaronder vier thematische uitbreidingen vallen, waaronder het eerder verschenen They Shall Not Pass, waar ook de eerste nachtelijke settings voor het schietspel verschenen: Nivelle Nights en Prise de Tahure.

De gamers die een aanschaf van Battlefield 1 Revolution overwegen, worden tevens lekkergemaakt met andere extraatjes. Het Red Baron Pack, het Lawrence of Arabia Pack en het Hellfighter Pack zijn prominente, historische pijlers om naar uit te kijken, alsmede een handvol aan speciale, gethematiseerde wapens en outfits.

Ondertussen wachten we nog steeds op twee ándere grote DLC-pakketten voor Battlefield 1. Turning Tides werd op E3 onthuld en moet aanstaande december verschijnen, terwijl Battlefield 1 Apocalypse verkrijgbaar is in begin 2018.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren