Pc-beta Destiny 2 loopt van 29 to 31 augustus; systeemeisen bekendgemaakt

Ondanks de verlenging van de beta van Destiny 2 op consoles is deze proefperiode nu officieel voorbij. Echter, er wordt later ook nog een open beta gehouden voor de pc-versie van de game. Deze vindt plaats tussen 29 tot 31 augustus, zo maakt ontwikkelaar Bungie bekend. Mensen die Destiny 2 echter op pc hebben gereserveerd vóór die tijd, krijgen op 28 augustus al toegang tot de beta.

Ook maakt ontwikkelaar Bungie bekend wat voor hardware je nodig hebt om de open beta te draaien met bevredigende resultaten:

Aanbevolen systeemconfiguratie:
  • CPU: Intel Core i5-2400 of AMD Ryzen R5 1600X
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 of AMD Radeon R9 390
  • RAM: 8GB

    Minimale systeemeisen:

  • CPU: Intel Core i3-3250 of AMD FX-4350
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB of AMD Radeon HD 7850 2GB
  • RAM: 6GB
  • Mocht je echter je pc willen upgraden voordat Destinty 2 uitkomt, raadt Bungie je de volgende hardwarekeuzes aan:
    Aanbevolen:
  • CPU – Intel Core i5-7400
  • GPU – Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

    Minimum:

  • CPU: Intel Pentium G4560
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 1050 2GB
  • Opvallend in dit laatste rijtje is de volledige afwezigheid van AMD, zowel in de CPU-kant als de grafische kant, terwijl AMD vooral in die eerste markt rasse schreden maakt ten opzichte van concurrent Intel.

    Vooralsnog blijven dit echter slechts de aanbevelingen voor de beta. De uiteindelijke systeemeisen vallen waarschijnlijk nog wat lager uit, omdat Bungie nog flink wat tijd heeft voor optimalisatie. De consoleversie van Destiny 2 verschijnt al op 6 september, maar pc-gamers moeten geduld hebben tot 24 oktober, wat betekent dat Bungie nog bijna drie maanden de tijd heeft om de pc-versie te optimaliseren.

    Wat vinden jullie van deze systeemeisen? Laat het ons weten de reacties!

    1.   
      Thijs.'s avatar

      de minimale systeem eisen vallen zeker mee, al denk ik dat nog meer mensen hun nek zouden breken over de 6gb minimale ram dan de 660 of i3 cpu. Al met al zeker geen slechte eisen goed haal baar voor de meeste gamers 🙂

    2.   
      3333/3333's avatar

      Opvallend in dit laatste rijtje is de volledige afwezigheid van AMD

      Niet echt. Bungie werkt samen met Nvidia aan de pc versie Desinty 2, dan gaan ze geen hardware van de concurrent aanprijzen.

    3.   
      sjaak19832015's avatar

      Het is wel krom dat ze voor de mensen die hun pc willen upgraden naar een gtx 1060 van gb verwijzen terwijl de gtx 970 die recommended is 4 gb heeft. Ja het is duidelijk dat ze reclame voor nvidia maken.

    4.   
      MikeGevers's avatar

      Patriotic Pepe schreef, "

      Opvallend in dit laatste rijtje is de volledige afwezigheid van AMD"

      Niet echt. Bungie werkt samen met Nvidia aan de pc versie Desinty 2, dan gaan ze geen hardware van de concurrent aanprijzen.

      Kan wel zo zijn, maar NVIDIA is niet meer zo huiverig om in ieder geval de CPU’s van AMD te erkennen. Sterker nog, in de Battlebox-configuraties worden Ryzen en Threadripper gewoon genoemd. Ik kan me dus niet voorstellen dat NVIDIA tegen Bungie zegt dat ze voor de aanbevolen systeemconfiguratie geen AMD-processors mogen noemen.