Project CARS 2 belooft native 4K op Xbox One X; PlayStation 4 Pro nog onzeker

Binnenkort vloeien de winkelrekken wederom vol met legio nieuwe race-games, en als altijd zijn die titels genegen elkaar af te willen troeven met de grootste cijfers en de meeste auto’s. Project CARS 2 doet een duit in het zakje door uitspraak te doen over de beoogde resolutie en framerates op verschillende platformen. Zo moet de tweede race-game van Slightly Mad Studios op de Xbox One X een native 4K-resolutie ondersteunen, op 60 frames per seconde. Met het oog op de PlayStation 4 Pro wil de ontwikkelaar nog geen definitieve uitspraak doen over de resolutie, al is men wel zeker van de gulden standaard van 60 fps.

Yes, Project CARS 2 wil run 4K/60 natively on Xbox One X. […] We are not ready to define the exact resolution on PlayStation 4 Pro yet.
Aldus Stephen Viljoen, de game director van dienst bij Slightly Mad Studios. Tegelijkertijd is het technische plafond zoek voor gebruikers van high-end pc’s. Wie de hardware heeft, maar in Project CARS 2 wild gaan met 12K-resoluties, VR-mogelijkheden en verschillende beeldverhoudingen tot 21:9. Daarbij moeten ook alle peripherals ondersteund worden, zodat vrijwel elk denkbaar racestuur direct te gebruiken is in Slightly Mad Studios’ nieuwe titel.

Project CARS 2 verschijnt 22 september voor PlayStation 4, Xbox One en middels Steam ook op pc. Iets eerder dan de concurrentie, waaronder Forza Motorsport 7. Het eerste Project CARS werd bij GamersNET al aardig ontvangen anno 2015, al wist het maar beperkt de gedegen simulatie-racer te overtuigen van de potentie…

  1.   
    tranceguy's avatar

    Misschien geen native 4K op PS4 Pro maar dan toch wel upscaled of een tussenreso…. Ben benieuwd…