Ontwikkelaar van Project Cars door Codemasters overgenomen

Uitgever Codemasters heeft het Britse Slightly Mad Studios overgenomen. Deze studio is bekend van de Project Car-games. Codemasters heeft de ontwikkelaar voor 30 miljoen dollar overgenomen. Ian Bell blijft het hoofd van de studio.

Door deze aankoop krijgt Codemasters een steeds meer dominerende rol binnen het racegenre. De uitgever is namelijk ook eigenaar van Dirt, Grid en heeft F1 in bezit.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Als recreatief simracer heb ik best veel plezier van Project Cars omdat, zeker in VR, het pakket er toch best wel leuk uitziet en de immersion grandioos is.

  Codemasters vertikt het echter al jaren om VR in de formule 1 games te stoppen. Hoop dat codemasters dit ook ziet en dat F1 2020 VR modi zal bevatten.

  Nu nog met een goed alternatief komen voor het dure, maar erg verfijnde iRacing en de simwereld is blij. (en dan niet door iRacing over te nemen…)

 2.   
  GsA_Dragonheart's avatar

  Hoe zit dat dan met die ontwikkeling van de MadBox?

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  @BozeBever:

  Die is er al, Assetto Corsa.

 4.   
  BozeBever's avatar

  @DeAdSeYe: i know, maar het online rankingsysteem is toch niet van dezelfde kwaliteit als iRacing. Leuk voor een simpele race en time-trial, dat wel. AC competizione doet een gooi… Maar 1 raceklasse en 10 banen is wat karig voor diegene die al vol geïnvesteerd hebben in iRacing.