Assassin’s Creed Origins officieel onthuld

Nadat tal van lekken ons al voorspeld hadden dat de nieuwe Assassin’s Creed zich in Egypte zou gaan afspelen, is dit nu bij de persconferentie van Xbox bevestigd. De onlangs naar buiten gekomen details over Assassin’s Creed Origins blijken hierdoor ook juist te zijn, zo heet de protagonist inderdaad Bayek en maken gladiatorengevechten onderdeel uit van de game.

Tijdens de show werd er ook de nodige gameplay getoond, waaruit blijkt dat je met Bayek onder andere een adelaar kan oproepen om de omgeving te verkennen. Dit lijkt vergelijkbaar te werken als het scouten met drones zoals we dat eerder zagen in Ghost Recon: Wildlands.

De game moet op 27 oktober verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. De game zal daarnaast ondersteuning bieden voor de Xbox One X en vermoedelijk ook de PlayStation 4 Pro.

Overigens kunnen we morgen ongetwijfeld meer Assassin’s Creed Origins verwachten, dan is namelijk de persconferentie van Ubisoft. Uiteraard kun je ook die show live op GamersNET checken.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  de trailer zag er wel oké uit. wil meer zien voordat ik kan oordelen

 2.   
  Turk–Life's avatar

  Ubisoft maakt geweldige games. En tot nu toe heb ik genoten van alle assassins creed games. Ik weet nu al dat ik deze ook ga kopen, zonder n trailer gezien te hebben.

 3.   
  Mike2165's avatar

  Ben niet zo kapot van Ubisoft maar deze zag er goed uit we houden hem in de gaten

 4.   
  ScorpionNL's avatar

  De close combat zag der een beetje stroef uit. Voor de rest was ik wel tevreden met wat ik zag.

 5.   
  Papachico's avatar

  ScorpionNL schreef, "De close combat zag der een beetje stroef uit. Voor de rest was ik wel tevreden met wat ik zag. "

  Het is ook een alpha versie. Die dingen worden nog gefinetuned.

  Ik moet wel meer zien dan die 5 min gameplay. Ben er nog niet helemaal weg van om eerlijk te zijn.