MSI belooft optie om bloatware uit te schakelen op zijn laptops

Onlangs kwam MSI behoorlijk onder vuur te liggen vanwege de zogeheten bloatware op zijn laptops: programma’s die standaard geïnstalleerd staan en die de prestaties van laptops danig kunnen verminderen. Uit onderzoek van Gamers Nexus bleek dat het verwijderen van deze software de opstarttijden van nieuwe MSI-laptops tot tweemaal korter maakte.

Op technologiebeurs Computex zocht hoofdredacteur Steve Burke van Gamers Nexus het Taiwanese bedrijf dus op om te spreken met Clifford Chun, de productmanager van MSI op het gebied van laptops. De beste man werd gevraagd naar de bloatware en antwoordde dat MSI begrijpt dat gebruikers deze software niet op hun laptop willen hebben, hoewel het bedrijf nog wel degelijk een toegevoegde waarde ziet in de programma’s. Er wordt al een tijdje nagedacht over een oplossing en nu is er een gevonden, die wellicht ietwat ironisch klinkt.

Er wordt namelijk een nieuw stukje software toegevoegd aan MSI-laptops, waarmee gebruikers kunnen aangeven welke programma’s ze wel en niet op hun apparaat willen hebben. Alle bloatware staat nog geïnstalleerd, maar gebruikers kunnen via het nieuwe programma alle software verwijderen waar ze het nut niet van inzien.

Ironisch of niet, het is mooi om te zien dat MSI werk maakt van kritiek op zijn producten.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Ik hoop het! bloatware is over het algemeen troep en niemand heb er profijt bij. Ik hoop dat andere bedrijven zullen volgen

 2.   
  Tom's avatar

  God.

  Dank.

  MSI had er een enorme hand van om legio zooi op die (anders zo fraaie) laptops te stallen. Toppunt was nog wel een programma waarmee je door kon klikken naar al MSI’s sociale media, plus het bijbehorend losse update-programma voor dat programma, die ervoor zorgde dat je altijd wel naar de goede sociale kanalen werd omgeleid. Serieus: niemand vraagt daarnaar, haal het verdomme weg.

 3.   
  Batman360x's avatar

  Mogen ze voor de oudere modellen ook wel een prog ter beschikking stellen om die zooi te verwijderen naar mijn mening

 4.   
  tranceguy's avatar

  Welke bloatware? Ik zie het probleem niet want iig bij mijn laptop is dit al nvt….