Pc-gamers rapporteren prestatieproblemen in één gebied Prey

Voor de release stelde Arkane Studios pc-gamers gerust over de prestaties van Prey. Toen uitgever Bethesda echter nogal zwakke argumenten aandroeg voor het ontbreken van een demo op de pc, begonnen veel mensen tóch weer argwaan te voelen. Maar nu de game uit is, blijken de angsten ongegrond, want ook op pc draait Prey gewoon prima.

Althans, tot je in de Reactor Control Room komt, na een uurtje of dertien speeltijd. Dit gebied is verbonden aan de quest Reboot en zorgt bij veel pc-gamers voor ernstige framedrops. Joe Donnelly van PC Gamer kreeg met zijn i5-6600 en GTX 980 bijvoorbeeld een schamele 15 fps voorgeschoteld in de Reactor Control Room.

Hoewel het zeker is dat Arkane Studios werk maakt van het verhelpen van de bug, zijn er op Reddit al verschillende omwegen gesuggereerd, zodat je dit gebied wél met een degelijke framerate kunt doorlopen. Sommigen zeggen dat je bepaalde delen van Reboot moet activeren voordat je het gebied binnengaat, terwijl anderen zweren bij het herinstalleren van de vorige driver-versie.

Overigens lijkt het onwaarschijnlijk dat deze framedrops de reden zijn dat er geen demo is op de pc: de Reactor Control Room speelt pas een rol na ruim tien uur spelen, terwijl de demo op de consoles slechts twee uurtjes telt.

 1.   
  Tom's avatar

  Op Xbox One vertoont de game zo nu en dan ook even een kortstondige dip in framerate. Gelukkig is de combat vrij soepel, maar gek genoeg geldt dat niet altijd voor zaken als in een lift stappen.

  Prey heeft me momenteel wel echt goed te pakken, maar technisch is het niet honderd procent imho. Dat zit ‘m echter meer in de controls en de combat dan de framerate. Sommige gevechten voelen gewoon erg chaotisch en klungelig, alsof je niet echt in een goede flow kan komen. Voor de rest is de sfeer en de uitwerking van het geheel wel top.

 2.   
  Gabbersouth's avatar

  dan raad ik je aan paar maandjes te wachten tom tot alle kinder ziektes verholpen zijn zo doe ik dat met games

 3.   
  Tom's avatar

  Probleem is alleen dat ik de game van een review voorzie. Dan is het niet echt zaak dat je rustig wacht op de oplossing voor alle mogelijke foutjes, maar je gewoon het spel een waardeoordeel geeft voor wat het de consument nu biedt.

 4.   
  Gabbersouth's avatar

  ja oke dat is ook weer zo maar helaas hebben tegenwoordig een flink aantal games flink wat fouten in het begin

 5.   
  Gabbersouth's avatar

  het zelfde met vendetta curse of ravens cry prachtige piraten game pas aan begonnen maar zit vol fouten die niet worden opgelost

 6.   
  Thijs.'s avatar

  Zou prey best graag willen spelen maar ik pak hem wel een keer op als die 15-20 euro is 🙂