Bethesda verklaart ontbreken van demo Prey op pc

Vorige week verscheen de demo voor Prey voor Xbox One en PlayStation 4. Pc-gamers waren daarom bang dat de game op hun platform slecht zou presteren, en dat de demo daarom niet werd uitgebracht voor de pc. Eergisteren stelde ontwikkelaar Arkane Studios pc-gamers echter gerust: Prey wordt momenteel getest op meerdere pc-configuraties.

Veel mensen zijn echter nog steeds sceptisch, omdat juist een demo de gelegenheid zou bieden om Prey te testen op zoveel mogelijk verschillende game-pc’s. Nu breidt de ontwikkelaar zijn standpunt verder uit: volgens het bedrijf zijn de Steam Refunds al een demo op zichzelf. Als je de digitale game terugbrengt en minder dan twee uur hebt gespeeld, krijg je namelijk het volledige aankoopbedrag terug. Dit geeft je volgens Bethesda 120 minuten de tijd om Prey gratis uit te proberen.

Dit is natuurlijk een bijzonder zwak argument, aangezien een échte demo de speler in staat stelt om een bepaald gedeelte van een game keer op keer te proberen, zonder ook maar één cent te betalen. Ook hoef je voor een demo je geld niet binnen twee weken terug te vragen.

De zwakke argumentatie wijst erop dat Bethesda wat te verbergen heeft over de pc-versie van Prey. Morgen komt de game uit voor alle platforms, dus dan weten we meer.

 1.   
  Gabbersouth's avatar

  wat een zwak uitgangs punt ze hadden gewoon een demo kunnen maken voor de pc wel xbone one en psfuck maar geen pc ?

 2.   
  Heccer's avatar

  (null)

 3.   
  Gabbersouth's avatar

  ik heb zelf een ps4 en een game pc maar waarom tis toch niet zo moeilijk om voor de pc gelijk te doen ze worden immers op de pc gemaakt

 4.   
  Tom's avatar

  Nou ja, ze leggen hun visie toch gewoon uit? Als je een demo wilt op Steam, koop je ‘m gewoon om ‘m later te refunden.

  Uiteraard een beetje omslachtig, maar ik snap waar ze vandaan komen.

 5.   
  Drazo's avatar

  Tom schreef, "Nou ja, ze leggen hun visie toch gewoon uit? Als je een demo wilt op Steam, koop je ‘m gewoon om ‘m later te refunden.
  Uiteraard een beetje omslachtig, maar ik snap waar ze vandaan komen.
  "

  Dit is gewoon bullshit. Waarom moet ik per se 60 euro neertellen voor een game die ik mogelijk niet eens wil. Als we dit toelaten dan moeten we bij elke pc game eerst 60 euro neertikken. Ik heb net zoveel recht op een demo als een console bezitter. Steam refunds bestaat omdat er net iets te vaak slechte ports en half afgemaakte games komen op steam waar we niet meer vanaf kunnen komen. Console bezitters kunnen hun kopie van de game weer doorverkopen.
  Een demo heeft als functie om me over te halen juist het volle bedrag voor een game neer te tikken omdat ik het waard vind aan de hand van een demo. Niet andersom.
  Door mensen die een houding nemen zoals jij , zijn dlcs en preorder een smet op de game industrie.

 6.   
  BearsRidingTanks's avatar

  ze hadden het gewoon erop moeten houden dat ze data mining willen tegen gaan. Blijft een bullshit reden maar een stuk beter te begrijpen dan”je krijgt toch wel je geld terug als het aids is”

 7.   
  Tom's avatar

  ^ Vooral dit. Kan me heel goed voorstellen dat dit de (enige) echte reden is. Dan was het waarschijnlijk beter daarmee upfront te zijn, in plaats van het sugarcoaten met Steams distributiesysteem.

  In wezen moeten pc-gamers natuurlijk net zo veel recht hebben op een demo als console-gamers, maar gezien het vaak leidt tot datamining en/of het zoeken naar exploits in de demo, is de terughoudendheid ook te begrijpen. Het is en blijft jammer.

  @Drazo: ik ben zelf fel tegenstander van vaste DLC en pre-orders, vaak genoeg publiekelijk hier op GamersNET. Begrip tonen voor een (tegenwoordig erg vleesgeworden en doorsnee) keuze van een ontwikkelaar zou ik niet bepaald beschrijven als een smet op de industrie. Het is niet alsof ik hier demo’s boycot en pre-orders aanprijs, ik snap simpelweg waar Arkane vandaankomt.

 8.   
  mmx's avatar

  @Tom .

  goed gezien Tom .

 9.   
  tranceguy's avatar

  Wat een zwak gezeik weer, die gamers snappen het gewoon niet… Ik vind het ook jammer maar accept t gewoon dat er tegenwoordig geen speelbare demosmeer zijn… Wellicht kunnen ze wel een stukje van de game een weekend ofzo gratis aanbieden om te spelen, dan kan je heel t weekend rossen, lijkt me voldoende tijd om te beoordelen of de game fatsoenlijk draait en het wat voor je is of niet…

 10.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Probleem is meer dan voor de praystation en xbone er wel gewoon een demo beschikbaar was. Dat brengt voornamelijk de haat van het pc volk