Nintendo komt met New 2DS XL en drie nieuwe games

Nintendo heeft zojuist een nieuwe variant DS-handheld aangekondigd. Het betreft de New 2DS XL, die vanaf 28 juli verkrijgbaar is. Nieuw voor de 2DS-variant is dat het model uitklapbaar is, zoals we ook van 3DS-systemen gewend zijn. Er zijn twee variaties aangekondigd: zwart / turkoois en wit / oranje. De formaten komen overeen met de 3DS XL, alleen ligt het gewicht een stuk lager. Er is een NFC-sensor ingebouwd voor Amiibo-functionaliteiten.

Naast de aankondiging van de nieuwe 2DS, zijn er ook drie nieuwe games aangekondigd. De eerste game is Miitopia, waarbij je met je eigen Mii rollen moet spelen en samenwerken om een duistere heerser te verslaan. Ook is er een nieuwe variant van Dr. Kawashima’s Brain Training onderweg, onder de naam Dr. Kawashima’s Duivelse Brain Training.


De meest interessante titel voor ons is ongetwijfeld Hey! PIKMIN, waarbij je in 2D-levels Pikmin moet begeleiden om Olimar te laten ontsnappen vanaf een planeet. Daarbij zit een grote focus op puzzels.

We wachten met spanning op meer informatie over laatstgenoemde game. Tijdens de E3 in juni zullen we ongetwijfeld aan de slag gaan met Hey! PIKMIN en dan kun je ook een uitgebreide preview verwachten.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  nintendo weet nog wel zn handhelds in leven te houden..
  doen ze goed. 😀

 2.   
  NietNickMeneer's avatar

  Is er al bekend hoe duur dit gaat kosten?