For Honor schakelt Game DVR uit wegens stabiliteitsproblemen Xbox One-versie

Voor Xbox One-spelers van For Honor is het sinds kort niet meer mogelijk om hun gameplay op te nemen via de Game DVR-modus van de console. Hetzelfde geldt voor het direct streamen richting Microsofts eigen Beam-platform. Sinds de uitgerolde maartupdate van de console merkten de ontwikkelaars Ubisoft Montreal dat de console-versie kampte met stabiliteitsproblemen, mogelijk te danken aan de ingebakken opname- en streamsoftware. Zekerheid is er niet.

Op de For Honor Reddit-pagina heeft het ontwikkelteam toch laten weten de Game DVR-functionaliteiten tijdelijk op inactief te zetten, voor alle Xbox One-spelers. Het gaat hier slechts om een downtime van een uur of twee, waarin Ubisoft hoopt erachter te komen waar de instabiliteit precies aan ligt. Ondertussen wordt er samengewerkt met programmeurs van Xbox zelf om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Terwijl Ubisoft en Xbox hun tests runnen, wordt er ook een nieuwe update voor de Xbox One-versie van For Honor geïmplementeerd. Spelers zullen daarvan nauwelijks iets merken, behalve dan het gebrek aan opnames en livestreams tijdens hun sessies.

In order to further understand this situation that affects a lot of players, today at 5PM EDT (21:00PM UTC), we will temporarily disable the DVR & Streaming features from our game, for all Xbox One Players. This update will take up to 2 hours to complete, but is completely seamless, no impact while you’re playing.
For Honor kampte tijdens release al vaker met stabiliteitsproblemen. De drukte werd de peer-to-peer servers soms wat te veel, wat op vrijwel alle platformen voor hakkelige potjes kon zorgen. Ondanks die (inmiddels grotendeels verholpen) foutjes, waren wij alsnog te spreken over Ubisofts middeleeuwse vechtspel. In de For Honor review bejubelde onze Daniël de game onder meer voor diens innovatieve vechtsysteem.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren