Final Fantasy XV verdiende op dag één zijn geld terug

Het verhaal van Final Fantasy XV zal bekend zijn. De game kwam tot stand in niet minder dan tien lange jaren en voorafgaand aan de release stelde Square Enix dat deel vijftien maar liefst tien miljoen keren verkocht zou moeten worden om de ontwikkelkosten terug te verdienen. Klaarblijkelijk was er minder voor nodig om dat te bereiken.

Hajime Tabata, de director, liet aan een redacteur van DualShockers weten dat Final Fantasy XV al uit de kosten is en dat die luxepositie zelfs al op day one werd bereikt. Op 29 november vorig jaar dus. Square Enix liet eerder al weten dat RPG op de eerste dag al vijf miljoen keer werd verscheept, inclusief digitale downloads. Dat is een record voor de serie, maar dat betekent dus ook dat het hoogtepunt meteen goed was voor het terugverdienen van de investering. Hoe hoog het bedrag precies is, werd niet gemeld.

In januari stonden er al zes miljoen exemplaren op de teller dus is het vanuit de bovenstaande situatie redenerend duidelijk dat Final Fantasy XV een winstgevend project is gebleken. Volgens Tabata werkt een team onverminderd voort aan het brengen van additionele gratis en betaalde content.

 1.   
  toqeer's avatar

  niets kan ff overtreffen 10 jaar ontwikkeling moet je zowiezo wel verwachten w8 maar als ff7 remake komt gaat alle records, verbreken

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  toqeer schreef, "niets kan ff overtreffen 10 jaar ontwikkeling moet je zowiezo wel verwachten w8 maar als ff7 remake komt gaat alle records, verbreken"

  Daarom dus laten ze begin 2018 ofzo maar met de pc versie van ff xv komen met alle dlc die nog uitgebracht moet worden. Persoonlijk vind ik een jaartje langer wachten niet erg en zullen pc gamers ook weer tevreden zijn.