Drie DLC-pakketten Final Fantasy 15 geschrapt na vertrek producent

Slecht nieuws voor fans van Final Fantasy 15: producent Hajime Tabata vertrekt en daardoor verschijnt er nog slechts één van de oorspronkelijke vier geplande uitbreidingen voor de game. Dit werd bekendgemaakt in een onverwachte livestream.

Tabata zegt in de video dat hij een ander project heeft gevonden om aan te werken, waarvoor hij een eigen bedrijf opricht. Voor Final Fantasy 15 betekent dat dat alleen de DLC rondom het personage Ardyn nog zal verschijnen. De uitbreidingen met betrekking tot Aranea, Lunafreya en Noctis zijn helaas van de agenda geschrapt.

Square Enix geeft geen duidelijkheid over de aard van het vertrek van Tabata, maar zegt alleen dat de DLC-pakketten zijn geannuleerd. Het is onduidelijk waarom de overige expansions niet onder een andere producent kan worden gemaakt.

Dit nieuws is des te opvallender omdat Tabata in augustus nog werd aangesteld als topman van Luminous Propductions. Twee maanden later, op 31 oktober, vertrok hij alweer. Het lijkt er dus op dat Tabata niet geheel op vriendschappelijke voet is vertrokken bij Square Enix.

Maar zoals gezegd verschijnt de DLC rondom Ardyn nog wél: deze komt uit in maart 2019. Check hieronder de recent gepubliceerde trailer voor deze uitbreiding.

 1.   
  Mritsmeboy's avatar

  ouch das best wel pijnlijk voor de franchise

 2.   
  sjaak19832015's avatar

  Eigenlijk ben ik er wel blij mee laat ze maar lekker bezig gaan met een nieuw deel.
  Deze game was voor mij toch wel een vrij middelmatige ervaring op de pc en ik hoop dat een nieuw deel in de serie toch wat meer de fantasie vipe terug gaat krijgen.

 3.   
  Heart1982's avatar

  Ben ik even blij dat ik geen seasonspass aan heb geschaft!