Oprichter van Namco overlijdt op 91-jarige leeftijd

Ook de veteranen van de internationale game-industrie gaan jammer genoeg ooit game-over. Zo is vandaag Masaya Nakamura, de initiële oprichter van game-bedrijf Namco, overleden. Nakamura werd 91 jaar oud.

Volgens het officiële persbericht vanuit Namco Bandai geschiedde dat 22 januari al, maar volgde het overlijdensbericht vandaag pas.


Masaya Nakamura richtte anno 1955 zijn bedrijf Nakamura Manufacturing op, een fabrikant voor amusementsritjes in bijvoorbeeld pretparken. Later werd het bedrijf omgedoopt tot Nakamura Amusement Machine Manufacturing Company, afgekort tot simpelweg Namco. In deze vorm werkte Nakamura mee aan klassieke games en arcademachines als Galaga en uiteraard Pac-Man.

In 2005 fuseerde Namco met Bandai, wat resulteerde in het bedrijf dat we nu kennen: Namco Bandai. Onder deze banier verschijnen nog altijd tal van verschillende games.

Nakamura zelf ontving de zogenaamde ‘Order of the Rising Sun’-onderscheiding van de Japanse overheid in 2007, voor zijn opmerkelijke prestaties voor het land.

  1.   
    PaNNa's avatar

    Rip, 91 jaar is niet niks hoor.

  2.   
    Leukste's avatar

    Rip.