Stardew Valley niet direct bij launch van Switch beschikbaar; komt mogelijk ook naar PS Vita

Stardew Valley verscheen op 26 februari 2016 voor de pc en bleek voor velen een waar pareltje. Zo is onze Tom bijvoorbeeld laaiend enthousiast over de game en heeft hij menig GamersNET-stream met Stardew Valley gevuld. Het eenmanswerk van Eric Barone is sinds december dan ook beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One, maar daar blijft het niet bij.

Eerder werd al bekendgemaakt dat een Wii U-versie van Stardew Valley is geannuleerd ten faveure van een port naar de Nintendo Switch. Nu blijkt dat deze Switch-versie van Stardew Valley niet direct bij de launch van Nintendo’s nieuwe console zal verschijnen, maar ergens later dit jaar.

Barone heeft ook nog goed nieuws voor eigenaren van een PlayStation Vita. Momenteel worden de mogelijkheden namelijk onderzocht om Stardew Valley ook naar Sony’s handheld te brengen. Een daadwerkelijke release van Stardew Valley op de PlayStation Vita is daarmee nog niet zeker, maar uitgesloten is het in ieder geval niet.

Tot slot laat Barone nog weten dat multiplayer co-op voor Stardew Valley nog altijd in ontwikkeling is. Hoewel er de nodige vooruitgang is geboekt in de ontwikkeling hiervan, zal het nog wel even duren voordat je samen met je vrienden je digitale boerderij kunt beheren.

 1.   
  JaslanNL's avatar

  Laten we hopen dat de multiplayer na de Switch release spoedig volgt. Om dit co-op te kunnen doen is op de pc of console al geweldig. Maar dat word het al helemaal als je weg moet van huis, midden op je Stardew dag, en je wilt niet afsluiten omdat je flinke progressie hebt geboekt. Je pakt gewoon je Switch mee en hoppa, game on. Kom je aan bij je vrienden, kan je samen verder. Dat is toch prachtig.

 2.   
  Tom's avatar

  En bij dezen heeft de PlayStation Vita in één klap weer levensvatbaarheid. Naast de Nintendo Switch zou het de ultieme manier zijn om de Stardew Valley-verslaving ook buiten de deur door te kunnen zetten.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Hehe, THANK U!! Mocht het waar zijn. 😀