2K brengt stilzwijgend patch uit voor Mafia 3 en optimaliseert game voor PlayStation 4 Pro

2K heeft stilzwijgend een patch uitgebracht voor Mafia 3, die de game optimaliseert en een aardige boost geeft op de PlayStation 4 Pro. Digital Foundry heeft de game getest op de Pro en geeft in de video hieronder aan dat het een waarneembare upgrade is voor Mafia 3.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer de PlayStation 4 Pro-support is toegevoegd, aangezien er geen patch notes van waren toen de laatste patch, versie 1.05, op 20 december live ging. Deze patch voegde races en car customisation toe, maar waarschijnlijk dus ook de optimalisatie voor de nieuwe versie van de PS4.

Echter, Mafia 3 werd aangeprezen als day-one PS4 Pro-titel, dus misschien zat het er al die tijd al in en heeft niemand het vergeleken met de ‘gewone’ versie. Enfin, de game brengt de volgende verbeteringen op het apparaat met zich mee.

 • Resolution bumped to 1440p in 4K mode
 • 1440p resolution downsampled to 1080p on non-4K output
 • Improved spotlight shadow quality in dark scenes
 • Improved motion blur
 • Frame rate drops dip deeper than the base PS4, but less screen tear due to v-sync
 • De framerate dipjes zijn wel een issue, vooral tijdens vuurgevechten die toch veelvuldig voorkomen, maar grotendeels blijft de framerate wel stabiel op 30fps. Ook spelers van de gewone PlayStation 4 hebben baat bij de upgrade, want frame pacing issues zijn gefikst, alsook v-sync en verbeterde framerate, waarbij Mafia 3 niet onder de 27fps duikt.

  Bekijk hieronder de video van Digital Foundry.

  1.   
   Rijstekorrel's avatar

   Ik heb Mafia 3 nu 2 weken gespeeld ofzo, maar moet zeggen vind hem minder leuk dan deel 2.
   Ik heb hem er ook al weer van mijn ps4 eraf gegooid, het hele verhaal enzo komt er bij mij niet goed in.

  2.   
   Ik kom Harambe wreken's avatar

   Improved motion blur

   Gewoon helemaal weg gelaten dus?