Oorspronkelijke intro Mafia 3 geschrapt wegens te schokkende beelden

Mafia 3-ontwikkelaar Hangar 13 heeft in een recent interview laten weten dat de game oorspronkelijk een andere proloog kende. Deze was naar verluidt zo schokkend en controversieel, dat men besloten heeft de scène volledig te wissen. Gewoon uit de game laten was zelfs niet genoeg. Men wilde de proloogcontent volledig van alle servers hebben, om te voorkomen dat het ooit – zonder de juiste context – openbaar zou worden.

Volgens uitvoerend producent Andrew Wilson en ontwikkelaar Haden Blackman was de scène nogal duister. Oorspronkelijk zou protagonist Lincoln Clay tijdens een hinderlaag een politieagent doden, om vervolgens te besluiten zich aan te sluiten bij het leger. Blackman vertelde:

We’ve never really talked about this anywhere. We went back at the eleventh hour and added a cold-open to the game that was a really violent prologue which basically shows Lincoln and a couple of his friends getting ambushed by the mob. It’s super-violent and Lincoln has to resort to violence to escape.

If ever that had come out without any context in any form it would have looked terrible.

Mafia 3 verscheen bijna twee jaar geleden alweer voor de pc, Xbox One en PlayStation 4. Gelet op het feit dat Hangar 13 eerder dit jaar een deel van zijn personeel heeft ontslagen, lijkt de toekomst van de Mafia-franchise behoorlijk onzeker.

 1.   
  Bmaster99's avatar

  zou zelf graag een mafia 4 hebben willen zien dus vind het jammer dat het er waarschijnlijk niet komt.

 2.   
  Rolf31's avatar

  Die zou ik wel willen zien dan…. 8)

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ik vind dat alles behalve schokkend een politie agent afmaken tjezus heej deze game gaat notabene over de tijd van de kkk en the black panthers er is niets mis mee met een racist cop killen

 4.   
  420blazeit's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "ik vind dat alles behalve schokkend een politie agent afmaken tjezus heej deze game gaat notabene over de tijd van de kkk en the black panthers er is niets mis mee met een racist cop killen"

  Inderdaad want moord is minder erg dan racisme 🙄

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  daar gaat dit niet om of een moord dan minder erg is als jij vrienden heb van allr afkomsten die stelselmatig door de cops worden gediscrimineerd dan piep je wel anders en als je het dan toch wil weten het maakt het niet minder erg ? ik heb dr totaal geen probleem mee

 6.   
  Dedsec's avatar

  Nou als ik ooit een vrouw krijg en er achter komt dat ze op D66 stemt dan gooi ik haar het huis uit, want die zijn nog erger dan Denk.

  Ik piep niet anders als mensen hun Racisme kaart gebruiken zucht.

 7.   
  tranceguy's avatar

  Te schokkend? Dat geloof ik gewoon niet….